Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Bag om Golden Globe Awards med On-Z

18. januar 2006 af Per C. Halling Skriv en kommentar

Bag om Golden Globe Awards med On-Z billede

Her skal vi se nærmere på en af de vigtigste filmpriser i Amerika - Golden Globe Amerika – som både publikum og specielt filmindustrien ser frem til hver år.

I vores artikel Golden Globe 2006 så vi nærmere på årets vindere, mens i denne artikel skal, vi fortælle lidt om denne pris, på samme måde som vi gjorde det med Bodil for et par dage siden.

En vigtig pris

Når året starter er der 2 vigtige ting som den Amerikanske filmindustri ser frem til med spænding I slutningen af januar. Det ene er offentliggørelsen af de nominerede til Oscar og det andet er uddelingen af Golden Globe Awards, som mange gange kan give et godt bud på hvem, som kommer til at slås om Oscar. Det er en meget vigtig pris, for i modsætning til Oscar, som jo uddeles af dem, som laver film, så er der her tale om dem, der ser film og taler publikums sag, selvom der dog ikke altid er enighed mellem anmeldelse/artikel og biografgængerne/tv-seerne. Den er også vigtig for meget tit giver udelingen et ide om hvem skal slås om og hvor Oscar priserne havner et par måneder senere.

Amerikas svar på Bodil

HFPA - The Hollywood Foreign Press Association er på same måde som Bodil en sammenslutning af filmskribenter og blev første gang uddelt i 1944. Men hvor Bodil primært er tilknyttet de danske aviser og blade, så er HFPA en sammenslutning af skribenter i Hollywood/Los Angeles, der skriver helt eller delvis for udenlandske aviser og blade. HFPA blev til som en udløber af sammenslutninger af udenrigskorrespondenter (HAFCO - Hollywood Association of Foreign Correspondents), da en gruppe journalister fra bl.a. den britiske avis Daily Mail mente, at der skulle være andet i aviserne end stof om den i gangværende krig. Men det var ikke nogen nem opgave, at får fornuftigt materiale fra selskaberne, for den amerikanske filmindustri koncentrerede sig primært om sit eget marked og sin egen krigspropaganda og var på det tidspunkt slet ikke klar over, hvor meget indflydelse, disse journalister havde i den branche.

HFPA’s skriverier er i dag repræsenteret i 55 lande og man regner med at medlemmernes artikler læses af hen ved 250 millioner læsere. Der skrives til aviser og blade I Europa, Asien, Latin Amerika og spender vidt. Fra Daily Telegraph i England til Le Figaro i Frankrig over L'Espresso i Italien, men også i populær magasiner som Empire i England, Vogue i Tyskland, China Times i Kina og det Arabiske kulturmagasin Kul Al Osra.

Hvert år interviewes masser af folk både foran og bag kameraet, men der reporteres også fra filmoptagelser, filmfestivaler i både ind- og udland for dels at styrke kendskabet til film fra ikke engelsksprogede lande, men også medvirke til at styrke samarbejde mellem journalister og filmfolk fra hele verden.

Det er ikke lige til, at blive medlem, men optages man i dette selskab, må man nok sige at det vil være noget af en anerkendelse. I dag er der 86 medlemmer, hvor der er både unge, men også ældre journalister, som lever mere af deres pension, end deres skriverier, så artiklerne oser af kærlighed til filmens og tvs verden.

Priserne

Der uddeles priser til både film og tv-produktioner og bygger derfor en bro mellem Emmy og Oscar. Der uddeles ingen tekniske priser, som vi også kender det fra Bodil, men der er dog 2 kategorier indenfor alle priserne nemlig Drama og Komedie/Musical.

Der gives følgende priser:

FILM

FILM – Drama

Bedste film
Bedste kvindelige skuespiller
Bedste mandlige skuespiller: Philip Seymor Hoffman, for sin rolle i Capote.

FILM – Musical eller komedie

Bedste film
Bedste mandlige skuespiller
Bedste kvindelige skuespiller
Bedste kvindelige birolle
Bedste mandlige birolle

FILM – De øvrige priser

Bedste instruktør
Bedste manus
Bedste originalmusik
Bedste originale sang
Bedste udenlandske film
Cecil B. DeMille Award

TV

TV – Drama

Bedste serie
Bedste kvindelige skuespiller
Bedste mandlige skuespiller

TV – Musical eller komedie

Bedste serie
Bedste kvindelige skuespiller
Bedste mandlige skuespiller

TV – De øvrige priser

Bedste mandlige skuespiller i miniserie
Bedste kvindelige skuespiller i miniserie
Bedste kvindelige birolle i en serie, mini serie eller film lavet til tv
Bedste mandlige birolle i en serie, mini serie eller film lavet til tv

HFPA støtter gode formål

HEFA er en non-profit organisation, som hvert år donere penge til mange gode formål udover at naturligvis støtte særligt talentfulde tv og filmstuderende.

Selvom de fleste projekter på en eller anden måde er forbundet med underholdningsindustrien, så har andre organisationer også nydt godt af deres penge. Røde Kors er blandt de organisationer, som har fået penge, som er blevet doneret til foreningen.

Hvis du vil vide mere

Jeg håber denne lille artikel har givet dig en ide om hvad Golden Globe Awards er, men hvis du vil vide mere om The Hollywood Foreign Press Association kan du Klikke Her. Du kan på denne side også læse om dette og tidligere års vindere, men også om selve foreningen dens virke, men også bl.a. om hvordan du bliver optaget.

Hvis du derimod er til glitter og glamour fra dette års udeling, så er der talrige af steder på nettet, som har flotte billeder fra den festfulde aften.

Vi vender tilbage !

Vi vender tilbage med mere nyt i næste uge om den danske filmpris Robert og senere om dens amerikanske modstykke, Oscar, når nomineringerne foreligger - På gensyn tilbage på On-z – Hele Danmarks Filmsite.


Link: http://www.hfpa.org/about/index.html


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...