Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Herself
Herself billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Batman: Gotham Knight

9. september 2008 af Peter Johansen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Batman: Gotham Knight billede

Holy Anime, Batman!

Som et led i udgivelsen af den uovertrufne opfølger til 2005's "Batman Begins", nemlig Christopher Nolans endnu bedre "Dark Knight", får vi her seks små semi-sammenhængende historier, der giver lidt indsigt i, hvad Gotham City's kappeklædte vigilante har fået tiden til at gå med.

Hver historie er skrevet af anerkendte tegneserie- og manuskriptforfattere og er lavet af nogle af de største kræfter indenfor japansk anime. Det er nogenlunde samme koncept, som det var tilfældet med 2003's "Animatrix".

Her følger et kort resume af hver historie:

"Have I got a story for you" er den første historie og er skrevet af Josh Olson og omhandler tre unge og hver deres fortolkning af Batman. Den er skrevet af Josh Olson (a history of violence), instrueret af Shojiro Nishimi og produceret af Studio 4C (Spriggan, Tekkon Kinkreet).
Den handler om tre unge, der hver især fortæller om deres møde og fortolkning af Batman, under dennes jagt på en mystisk forbryder i sort. Den ene ser ham som et vampyr-agtigt skyggevæsen, den anden som et flagermuse-monster og den sidste som en mekanisk kamprobot. Selvfølgelig dukker den virkelige Batman op, mens han kæmper mod skurken og får hjælp af de tre. animationen er stiliseret og meget karikeret, men det passer godt til den fragmenterede fortællestil. Den er mest interessant i sine fortolkninger af Batman, som en mytefigur og viser et billede af, hvordan almindelige mennesker oplever ham.

"Crossfire" er skrevet af Greg Rucka, der står bag flere tegneserier, instrueret af Futoshi Higashide og produceret af Production I.G (Ghost in the Shell).
Den handler om to betjente, Allen og Ramirez fra Gordons specialstyrke, der får til opgave at transportere en fange (skurken fra sidste segment) til Arkham. Allen er mistroisk overfor Gordons tiltro til Batman og giver udtryk for dette. Ramirez prøver at få ham overbevist om at Batman er med til at gøre Gotham til en bedre by og at bedring er undervejs.
Knapt har de fået afleveret deres fange, da de pludselig finder sig i krydsilden til et opgør mellem Gothams underverden. På den ene side står russerne, ledet af "the Russian" og på den anden, resterne af Gothams italienske mafia, nu ledet af Sal Maroni. Da det ser allerværst ud for de to betjente, dukker Batman op og redder dem. Han fortæller, at han beundrer Gordons dømmekraft i valget af Allen og Ramirez i specialstyrken.
Det, der gør dette segment specielt er, at det viser politiets syn på den mørke ridder. Animationen er i top og minder stilitisk set film som Ghost in the Shell.

"Field Test", er skrevet af Jordan Goldberg, instrueret af Hiroshi Morioka og produceret af Bee Train (Noir, .Hack//Sign). "Field Test" handler om, hvordan Lucius Fox har lavet nyt hightech udstyr til Batman. Denne gang en elektromagnetisk generator, der er istand til at stoppe kugler. Batman tester det i felten, mod endnu et sammenstød mellem Sal Maroni og Russeren. Under kampen bliver en af russerens handlangere ramt af en kugle, der blev afværget af skjoldet og Batman indser, at det er en ting, at han sætter sit eget liv på spil, men han vil ikke risikere andres.
Det er sjovt at se, hvordan Bruce Wayne her, ser virkeligt ung ud. Det er en relativ typisk animeting, men det er med til at hive seeren lidt ud af den. Til gengæld er Batman yderst fedt lavet, med en næsten rustningsagtig dragt og hjelm.

"In Darkness Dwells" er skrevet af David Goyer (Dark City, Batman Begins), instrueret af Yasuhiro Aoki og produceret af Madhouse (Ninja Scroll, Vampire Hunter D).
Nogle mennesker er blevet angrebet af, hvad der ligner et 2 meter højt, reptilsk monster. Batman er overbevist om, at det har noget med Scarecrows frygtvåben at gøre og går ned i Gothams kloaksystemer, for at finde svaret. Han bliver angrebet af Killer Croc, et muteret menneske, gennemsyret af frygtgiften og bider Batman i skulderen, der hårdt såret genoptager jagten på Scarecrow. Endelig finder han ham og Batman redder et gidsel, men Scarecrow slipper væk.
Det er fedt at se, hvordan forfatterne forsøger at holde selv en rimelig urealististisk karakter som Killer Croc, i Nolans realistiske univers.

"Working Through Pain", skrevet af Brian Azzarello (100 Bullets), instrueret af Toshiyuki Kubooka og igen produceret af Studio 4C. Segmentet fortsætter hvor sidste segment slap og en såret Batman forsøger at komme op fra kloakkerne. Imens tænker han tilbage til hans træning i Indien, hvor kvinden Cassandra forsøger at lære Bruce Wayne, hvordan man kan overvinde sin smerte. Hun forsøger at lære ham den spirituelle vej til at overvinde smerte, men Bruce er mere interesseret i metoden, end retorikken bag og bliver til sidst sendt væk, da Cassandra, efter at Bruce redder hende fra et overfald, erkender, at hun ikke kan hjælpe Bruce med sin smerte.
Det er dejligt igen at se, omend kort, hvordan Bruce rejser verden rundt, i søgen efter alle de hjælpemidler, der senere tjener ham som Batman. Samtidigt viser det, som man så glimt af i Batman Begins, at han kun er interesseret i teknik og ikke det, der måtte ligge under.
Det eneste negative om dette afsnit, som er et af mine personlige favoritter, er at Batmans skuldersår nu har rykket sig ned i maven, men det er vist mere et resultat af, at de to forskellige produktionsselskaber ikke har talt sammen.

Det sidste segment hedder "Deadshot" og er min personlige favorit. Afsnittet er skrevet af Alan Burnett (Batman Beyond), instrueret af Jong-Sik Nam og produceret af Madhouse.
Den stolte lejemorder Deadshot er i Gotham for tilsyneladende at myrde Gordon. Selvfølgelig kommer Batman i vejen og stopper ham. Det er en kamp mellem to filosofier, den ene er tilhænger af skydevåben og den anden afskyr dem. Batman bliver klar over, at der er nogen skurke, han aldrig helt kommer til at forstå.
Deadshot bliver præsenteret som en anti-Batman. Han er rig, aristokratisk og pralende og ikke af vejen for at slå ihjel for penge, hvor Batman er hans diametrale modsætning, hvad det angår.

Stemmeskuespillet er nævneværdigt, ikke mindst fordi Kevin Conroy ligger stemme til Batman. Det har gjort siden 1992's Batman: the animated series og han gør et yderst fantastisk stykke arbejde. Han er om nogen, med sin lange erfaring, på nogen punkter, en bedre Batman end Christian Bale, ikke mindst fordi han stemme er knap så overdrevet, som den kære Mr. Bale har gjort den til i filmene.

Ideen bag Batman: Gotham Knight er fantastisk, men fungerer den? Set op imod, at den skal kæde "Batman Begins" og "Dark Knight" sammen, syntes jeg det ikke helt. Historierne fungerer ikke helt enkeltvis og som en lang historie, er der for mange løse ender og de forskellige stilarter kan forvirre.
Dog er er det tale om et meget solidt stykke arbejde, der kan være med til, både at få folk til at interessere sig mere for den Mørke Ridder, men også det kæmpe medie, som anime nu engang er.
Anime har fået et meget stort indtog i Danmark de sidste par år og jeg håber bestemt, at denne film er med til at få flere øjne op for de mange fantastiske udgivelser, der findes.

Jeg vil varmt anbefale Gotham Knight, til alle, der har interesse for ovenstående, men bestemt også dem, der er bare en smule nysgerrige!

Billede og Lyd:
Da Gotham Knigh er en animationsfilm, er billedet stort set perfekt. Både Gothams mørke gyder og karakterene kommer fuldt ud til sin ret. Der er ikke nogen nævneværdige fejl i billedet overhovedet.

Lyden er præsenteret i Dolby 5.1 Surround og dine højtalere får sig en god omgang motion. Alle højtalere kommer til sin ret.

Ekstramateriale:
et kommentarspor fra DC Comics Senior Vice President Gregory Noveck, tidligere Batman redaktør Dennis O'Neill og Batmans stemme Kevin Conroy.

De tre leverer et livligt og informativt kommentarspor, med masser af indsigt i og omkring Batman universet. Særligt Kevin Conroy fortæller livligt om hvordan det har været at spille stemmen i så mange år og en rørende historie, om engang han blev genkendt, under oprydningen efter 9/11. Dennis O'Neill, der har arbejdet med Batman tegneserierne i 70'erne og var med til at bringe Batman tilbage fra sine campede 60'er dage til den mørkere form, som vi kender idag, har nogle sjove og interessante historier og kommer med megen indsigt i Batman. Bestemt et lyt værd, hvis du, som jeg, er stor Batmanfan.

Til sidst vil jeg bare kort sige, at er du fan af enten Batman eller anime, så er det bare at komme igang!!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Home Video.

Titel: Batman: Gotham Knight
Original Titel: Batman: Gotham Knight
Premieredato: 12. august 2008
Instruktør: Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka, m.fl
Skuespillere: Kevin Conroy, Jason Marsden, Gary Dourdan, m.fl
Spilletid: 72 min.
Selskab:
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.batmangothamknight.com


banner
Overskrift Højre Block
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
Freaky
Gud Eksisterer, ...
Secret Ingredient
Beck - Undercove...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...