Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Beck 17 - Skorpionen

13. november 2006 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Beck 17 - Skorpionen billede

Svensk krimi når det er allerbedst!!

Historierne om Martin Beck (Peter Harber) og hans temperamentsfulde kollega Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) har efterhånden en hel del år på bagen, og selvom serien har været præget af opturer såvel som nedturer, har den alligevel formået at holde sig flydende, til stor glæde for mange af de trofaste fans.

”Skorpionen” begynder, som så mange andre historier om Beck, med et mord. En ung mand findes myrdet i en villa, og alle spor peger i retning af ofrets kone, Monika (Källa Bie), der efter at være udsat for grov hustruvold, er gået under jorden med sine to børn. Beck og Gunvald bliver sat på sagen, der hurtig udvikler sig til en bizar mordsag med forbindelser langt ind i politiets egne rækker.
En sidehistorie i filmen er, at Gunvald i forbindelse med opklaringsarbejdet, opdager at hans søster har været udsat for hustruvold. Gunvald beslutter sig derfor at opsøge sin søster, som han ikke har set i mange år. Mødet med søsteren (Elisabeth Carlsson) bliver et møde med fortiden for Gunvald, der pludselig får meget svært ved at adskille arbejde og privatliv.

”Skorpionen” er den første af otte nye film om Beck. Den sidste var ”Beck – Drengen i glaskuglen” og udkom i 2002. Nu er den svenske politimand tilbage, og denne gang er det svenskeren Harald Hamrell, der sidder i instruktørstolen. ”Skorpionen” er Harald Hamrell sjette film om den Beck, og det ses tydeligt at han kender karaktererne ned til mindste detalje. Hamrell får det maksimale ud af historien og hans skuespillere, der virker veloplagte og troværdige. Nogle vil måske hævde at historierne om Beck ligner hinanden alt for meget, og at serien efterhånden er ved at kører træt. Denne påstand manes i den grad i graven af Harald Hamrell, der med ”Skorpionen” puster nyt liv i serien.

Peter Haber er for alvor faldet godt til i rollen som Martin Beck, og hans portræt af den sympatiske Beck, er ikke andet end fantastisk.
Den svenske badboy Mikael Persbrandt er ligeledes sublim som den iltre Gunvald, der denne gang tildeles en lidt større rolle i historien end hvad man tidligere har set.
Alt i alt er skuespillet præget af gode og solide præstationer, der huskes længe efter filmen er slut. Ikke mindst Björn Bengtsson, der spiller den psykopatiske voldsmand og morder Daniel, der terroriserer Monika på det groveste.

”Skorpionen” er et absolut must for alle Beck fans, og er man til gode og velspillede kriminalfilm, er ”Skorpionen” særdeles anbefalelsesværdig.

Lyden er i 5.1 Dolby Digital samt DTS.
Billedformatet er i Anamorphic Widescreen 1.85:1
Filmen er tekstet på følgende sprog: dansk, svensk for hørehæmmede, finsk, norsk og engelsk.

Der er desværre intet ekstramateriale at finde på dvd’en udover et trailershow.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Beck 17 - Skorpionen
Original Titel: Beck 17 – Skarpt Läge
Premieredato: 7. november 2006
Instruktør: Harald Hamrell
Skuespillere: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Källa Bie, Björn Bengtsson, Elisabeth Carlsson, Magnus Mark, Marie Göranzon
Spilletid: 90 min.
Selskab: Filmlance International AB 2006/Nordisk Film 2006
Genre: Krimi
Link: http://www.beckfilm.se

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...