Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief
Herself


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bedstefar På Glatis

10. februar 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bedstefar På Glatis billede

Louis de Fúnes er tilbage i bedste Anders And stil, her som Hubert. Opdagelsen af indefrosset mand på Nordpolen, viser sig at være hans hustrus farfar, der har ligget i isblokken i 65 år!

Hubert (Louis de Fúnes) er efterhånden en vel solidere mand, giftet sig til millionerne, og er blevet direktør i foretagendet. Hans søn Didier (Oliver de Fúnes) er han også ved at få listet ind i en stenrig familie. Alt tegner sig lyserødt, ind til nyheden fra en dansk-fransk forsker ekspedition, gør et fund på Grønland. I en stor ismasse stikker der et par herresko ud. Ved optøningen, konstateres at benævnte person er i familie med Huberts kone Edmée (Claude Gensac). Det er hendes farfar Paul Fournier (Bernard Alane). Og han er i live, men i en slags koma, efter at have været frosset ned i hele 65 år. Et nyt forsker hold tager over, med professor Édouard Loriebat (Michael Lonsdale) i spidsen. Det er nu vigtigt når ”farfaren” (ligner en 30-årig) vågner, at han stadig tror at det er 1905, og ikke 1970.
Edmée kræver ham tilbage, men staten og især Loriebat kræver at beholde ham, da fundet er epoke gørende, og hele verdens lys er rette mod dette fund.
Hubert må ikke sove sammen med sin hustru, før han tager initiativ, og ”stjæler” farfaren tilbage. Det lykkedes via mange lovovertrædelser. Men Loriebat er lige i hælene. De bliver reddet af gongongen da farfaren vågner, og udtrykker et mor overfor Edmée. De får lov til at beholde ham, og set up fra 1905 udspilles så han ikke går i choktilstand. Og så starter alle problemerne for Hubert...

Ikke Louis de Funés bedste (se heller ”Fantomas”, ”Dagens Mand I Skysovs”, ”The Gendarme of Saint Tropez”, ”Oscar”), men hans gakkede mimik, og duracell agtige raseri energi er i fin form her, hvor selve historien er ganske morsom. Der er ikke så mange i denne genre, komedien, der holder tand med tiden, også denne falder lidt til jorden. Når der ikke bliver kælet særligt for replikkerne, så sætter det et stort fokus på resten af settet.
Hans barnebarn Olivier spiller med, som hans egen søn i filmen. Desuden et skønt gensyn med Michael Lonsdale (”I Rosens Navn”, ”Ronin”, ”Moonraker” m.fl.), som stadig er aktiv skuespiller. Han var ofte brugt som datidens skurk, med det helt specielle Lonsdale blik.
Another World præsentere en kavalkade af Louis De Funés film, til glæde for nostalgikerne og gamle fans.

Ekstra materiale har en lille trailer park. Desuden et foto galleri, desuden trivia, der bl.a. fortæller at filmen solgte tilbage i 1969, 3,3 millioner billetter. Til sidst men ikke mindst Louis De Funés biografi.

Another World Entertainment.

Titel: Bedstefar På Glatis
Original Titel: Hibernatus
Premieredato: 5. februar 2008
Instruktør: Edouard Molinaro
Skuespillere: Louis De Funès, Michael Lonsdale, Claude Gensac, Bernard Alane, Annick Alane, Olivier De Funès
Spilletid: 80 min.
Selskab: Gaumont/1969
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...