Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Befri Willy (DVD)

18. maj 2003 af Mia Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Befri Willy (DVD) billede

En 12 årig gadedreng. En 3 tons tung spækhugger. Et venskab man ikke kan forestille sig. Og et eventyr man aldrig vil glemme.

Den 12 årig gadedreng Jesse (Jason James Richter), har det meget svært. Han leder efter sin mor som forlod ham for flere år siden. Jesse bor nu på gaden sammen med nogle andre børn i samme situation. Jesse stjæler mad alle steder hvor han kan komme til det og en dag stjæler han en stor kage. Og løber hen til det sted hvor de alle sover om natten. Politiet patruljere som tider også der. Og denne aften er ingen undtagelse. Jesse og hans kammerat Perry (Michael Bacal) løber og gemmer sig i et vandland, som drengene ikke er klar over indeholder en meget stor hval. De maler med graffiti over det hele på vinduer og vægge indtil det store bassin. Og pludselig for Jesse et stort chok da et lyn oplyser Willy på den anden side af glasset. Jesse bliver snuppet af politiet og bliver ført hen til stationen.

Dagen efter skal Jesse forklare hans gerninger overfor Dwigt som er han tilsynsværge, og han sørger for at Jesse nu kommer ud til en familie der kan holde øje med ham og stoppe hans unoder.
Familie Greenwood består af konen Annie og manden Glen de vil gerne have børn, og Jesse vil bestemt ikke have dem. De forsøger at komme på bølgelængde med Jesse selv om det er svært. For han er en meget reserveret dreng.

Jesse for til job at gøre rent efter ham og Perry henne i vandlandet. Parry slap nemlig væk den aften så Jesse står selv for oprydningen. Til at sætte ham ind i tingene kommer Jesse´s læremester Randolf. Randolf bestyrer vandlandet og så op at opdrætte Willy.
Mens Jesse gør rent ser han igen Willy, og løber op og vil se den nærmere. Jesse er meget betaget af Willy og finder hurtigt ud af at han godt kan være venner med Willy. Jesse lærer ham en masse tricks som ellers ingen kan lære ham. Og pludselig er det Jesse der står op at opdrætte Willy og Randolf kigger forbløffet, men stolt til.. Da Jesse for første gang skal lave et show med Willy er der så mange publikum at Willy bliver nervøs og ikke vil gøre som Jesse gerne vil have. Han bliver ved med at svømme rundt i bassinet og publikum bliver hurtigt utålmodige. Der står en masse børn nede under hvor der er vinduer ind til tanken. Og de hamrer på ruden så Willy til sidst bliver arrig og styrer lige imod ruden så alle børnene løber skrigende op.

Manden der skal tjene penge på Willys shows har fundet ud af at Willy ikke kan bruges til noget og han vil derfor slå Willy ihjel for at kunne indløse forsikringssummen på 1 million dollars. De sorger for at slå en skrue løs indtil den store vandtank og på et tidspunkt vil denne møtrik briste og alt vandet vil fosse ud. Jesse opdager dette lille nummer og han kontakter Randolf for at få ham til at hjælpe ham med at befri Willy. Så han kan komme hjem til den familie han savner så meget.

Jesse spilles af Jason James Richter og ham kender vi jo også fra hans hovedrolle i ”The Never Ending Story” Han er en ungdomsskuespiller, og formår at spille Rollen som Jesse rigtig godt. Det er en fornøjelse at se. Han er god til at spille den provokerende gadedreng samtidig med han formår at blive ven med hvalen Willy (Keiko). Det har ikke været nogen nem rolle at skulle spille i og med at han virkelig skal overskride en del grænser når han skal svømme rundt med en spækhugger. Og ae den INDE i munden. Det er godt gået.

Instruktøren Simon Wincer har taget æren af den første film om Spækhuggerne Willy. Man kender ham bla. fra Filmen Crocodile Dundee i LA fra 2001. Derudover har han lavet tv- serier som Young Indiana Jones. Jeg synes instruktør Carr har lavet en rigtig god film som vi alle kan tåle og se. Filmen er ikke baseret på en virkelig hændelse med hvalen Kaiko blev også befriet på en lignende måde.

Free Willy er en rigtig god film familie film, som man godt kan tåle og se igen for de fleste af os så den vel dengang i biffen eller en af de gange den har været i fjernsynet. Denne udgave er der nogle ekstra sener i. Og hvis du har den på DVD så kan du jo se den igen og igen uden den bliver slidt op. For denne film er helt sikkert en keeper. Alt i alt en rigtig dejlig film men en masse gode oplevelser, og også en lille smil på læben.

Ekstra- Materiale:

Der er en masse lækkert ekstra – materiale på denne dvd. Der er bla. et Interview med naturfotografen Bob Talbot. Han fortæller hvad han gjorde da han skulle lave både indledning og afslutning til filmen. Han fortæller at det kræver meget tålmodighed, og meget god tid at filme disse Orka-hvaler. For de viser sig ikke altid på samme tid.

Så er der en musik video med Michael Jackson ” Will you be there” hvor man ser en hel del klip fra filmen, mens man nyder musikken. Derudover er der også hval-musik , det er computerlavet musik med lydende orka-hvalerne laver tilsat anden musik og det lyder rigtig godt. Og det kunne også være godt som afstressende, beroligende musik.

Til børnene er der et spil hvor de skal hjælpe Willy ud af sin knibe. Nemlig ved at undgå nettet. Man skal her benytte piletasterne på sin fjernbetjening. Et ok spil for de 8 – 10 årige.

Sidst er der de sædvanlige trailers, Interaktive menuer, og scene adgang.

Ekstra Materialet på denne dvd får samme antal stjerner som filmen nemlig 4 stjerner. Rigtig god fornøjelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Befri Willy
Original Titel: Free Willy
Premieredato: 27. maj 2003
Instruktør: Simon Wincer
Skuespillere: Jason James Richter, Lori Petty, Jayne Atkinson, August Schellenberg, Michael Madsen, Michael Ironside, Richard Riehle, Mykelti Willianson, Michael Bacal, Danielle Haris
Spilletid: 108 min.
Selskab: Warner Bros, Regency Interprises, Alcor film
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...