Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Below

30. juni 2003 af Louise Freja Josephine

1 stjerner Skriv en kommentar

Below  billede

Der sker uhyggelige og uforklarlige ting ombord på ubåden U.S.S Tiger Shark. En kaptajn er på mystisk vis faldet over bord og det virker som om de døde ikke er døde…

Filmen Below foregår under 2.verdenskrig og foregår ombord på ubåden U.S.S. Tiger Shark. Filmen bliver indledt med en kort præsentation af besætningen, hvorefter der hurtigt kommer ryk i handlingen, idet en redningsaktion bliver nødvendig, da et engelsk hospitalsskib er blevet skudt i stumper og stykker af tyskerne. De finder tre overlevende, deriblandt den unge, smukke sygeplejerske Claire (Olivia Williams), en patient og en kaptajn. De tre er ivrige efter at komme tilbage til England i en fart, men planen er en anden ombord på U.S.S. Tiger Shark.
Der har forud for de tre englænderes ankomst været et uheld, hvor ubådens øverstkommanderende ved et uheld er kommet af dage og moralen ombord er derfor lav. Løjtnanten Brice (Bruce Greenwood) har overtaget kommandoen. Han er paranoid og virker hele tiden usikker i sin facon. Ombord på ubåden er dog også Douglas O'Dell (Matt Davis), som stille iagttager hvordan situationer mellem de forskellige besætningsmedlemmer udvikler sig og finder det mistænksomt. Han er ikke tilfreds med de forklaringer han har fået serveret omhandlende tidligere kaptajns ”uheld”. Alt imens det mystiske dødsfald optagerO’Dell og Claire begynder der at ske underlige ting….below.

Below er en film, der har en god dyster undertone. Nogle gode undervandsbilleder og en ubehagelig stemning. Men personligt har det sådan at jeg er glad for, at der ikke kommer en 2’er. Den ender, hvor den skal og kan ikke genoplives. Der var bestemt øjeblikke i Below, hvor jeg kunne mærke, at nu kom lydene og det skumle klaustrofobiske miljø ind under min hud, men på grund af blandt andet uudnyttet brug af close-ups har man som tilskuer hele tiden overblikket og man bliver derfor ufrivilligt kastet ud af illusionen og dette gjorde den sidste halvdel af filmen mindre oprivende.
Filmen har sine højdepunkter. De før omtalte lydeffekter får det til at løbe koldt ned af ryggen på en i visse situationer og de uforklarlige oplevelser ombord gør at den nærmer sig en gyseroplevelse. Men Below mangler en mere tempofyldt udvikling og et mere målrettet fokus. Hvad skal der fokuseres på? Den døde kaptajns mord eller det genfærd mandskabet taler om…?

David Twohy har instrueret filmen. Han har tidligere i sin karriere lavet screenplay til Pitch Black (2000), G.I. Jane (1997), skrevet The Arrival (1996) og det jeg allerbedst kan lide ved David Twohy. Han har skrevet manuskriptet til Critters 2: main Course fra 1988.

Bruce Greenwood, der spiller den skumle løjtnant Brice er en god pålidelig karakterskuespiller. Han klarer skærene og formår at virke på en og samme tid overlegen som bange. Bruce Greenwood har tidligere medvirket i First Blood (1982), The Sweet Hereafter (1997), Rules of Engagement (2000) og som noget af det seneste den stærke film Ararat (2002).

Matt Davis ønsker jeg ikke at kommentere videre, men vil påpege at han blandt andet har medvirket i Legally Blonde (2001), Pearl Harbor (2001) og i Urban Legends: Final Cut (2000).

Olivia Williams spiller konen til bruce Willis i The Sixth Sense (1999) og spiller en ikke så udfordrende rolle.

Alt i alt er filmen et spændende undervandsgys, der nok vil kunne give de fleste en dårlig fornemmelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af www.Sandrewmetronome.dk

Titel: Below
Original Titel: Below
Premieredato: 24. juni 2003
Instruktør: David Twohy
Skuespillere: Chuck Ellsworth Crispin Layfield Holt McCallany Bruce Greenwood Matthew Davis Jonathan Hartman Dexter Fletcher Sebastian Knapp Olivia Williams Matthew Leitch Gary Broadway
Spilletid: 105 min.
Selskab: Sandrew Metronome
Genre: Sci-Fi
Mørke billeder skaber en god undervandsstemning i Below
Mørke billeder skaber en god undervandsstemning i Below
Claire og O'Dell
Claire og O'Dellbanner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...