Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinale 2008 - Berlin Kalder!

31. januar 2008 af Michael Panduro Skriv en kommentar

Berlinale 2008 - Berlin Kalder! billede

7. februar lyder startskuddet til en af Europas største filmbegivenheder. On-z er med fra start

Om en uge lyder startskuddet til dette års Berlinale. I nærheden af 400 film fra hele verden indtager sammen med smalle filmskabere og verdensstjerner centrum af Berlin i ti dage. Den samlede verdenspresse følger begivenhederne på de røde løbere, i biografernes mørke og til de stort anlagte pressekonferencer. On-z vil være til stede med to udsendte reportere der dag for dag vil bringe de sidste nyheder fra biograferne, pressemøderne og det store filmmarked der løber parallelt med festivallen.

Oscar-favoritter, Japanske mestre og homoseksuelle zombier
Hovedprogrammet består som vanligt dels af de 21 film i hovedkonkurrencen, i år fordelt over hele verden fra Europa over Asien til Hollywood, dels af den stribe store gallapremierer der trækker de helt store stjerner til byen og de helt store publikumstal i biograferne. I hovedkonkurrencen er det i sær garvede filmskabere som Errol Morris (Irak-dokumentaren ”Standard Operating Procedure”), Johnnie To (”Sparrow”), Hong Sang-Soo (”Night And Day”), Mike Leigh (”Happy-Go-Lucky”), Yoji Yamada (”Kabei”) og Oscar-favoritten Paul Thomas Anderson (”There Will Be Blood”) der bliver spændende at følge. Uden for konkurrence vil i sær Martin Scorsese og The Rolling Stones vække opmærksomhed med koncertfilmen ”Shine A Light”, der åbner festivallen, men også Andrzej Wajda (”Katyn”) og Michel Gondry (afslutningsfilmen ”Be Kind Rewind”) er interessante.

Panorama-sektionen, den største ved siden af hovedprogrammet, dækker ligeledes hele verdens filmnationer og har udover en stribe vesteuropæiske og amerikanske indlæg også film fra Brasilien, Japan, Sydafrika, Canada, Israel, Taiwan, Rusland og Egypten. Vi ser blandt andet frem til Brad Andersons nye thriller ”Transsiberian”, Bruce LaBruces tysk producerede, homoseksuelle zombiefilm ”Otto: or, up with dead people”, Madonnas instruktørdebut ”Filth & Wisdom”, dokumentaren ”Heavy Metal in Baghdad” og Argentinske Albertina Carris ”La Rabia”.

Tredje centrale del af programmet er Forum, der blandt andet byder på forskellige kortfilmsprogram, en retrospektiv serie af midnatsforestillinger af det japanske syrehovede Koji Wakamatsu, såvel som premierer på nye film af blandt andre Josef Fares (”Leo”) og Guy Maddin (”My Winnipeg”). Lande som Singapore, Thailand, Frankrig, Irland, Australien, Tyrkiet og Østrig er stærkt repræsenteret i det omfattende program.

Ved siden af de tre centrale programserier er der sektionen Generation der dækker ungdomsfilm og film af unge, nye filmskabere, der er en omfattende retrospektiv hyldest til Luis Bunuel og en særvisning af Bollywood-filmen ”Om Shanti Om” markerende superstjernen Sharukh Khans visit.

Musikken og filmens superstjerner hånd i hånd
Internationale verdensstjerner fra musikkens verden går i år arm i arm med filmens absolutte elite. Madonna er som nævnt i byen i skiggelse af filminstruktør, Rolling Stones, Neil Young og Patti Smith gæster alle byen i forbindelse med nye dokumentar- og koncertfilm og Damon Albarn og Jamie Hewlett fra Gorillaz er både producere og medvirkende i Ceri Levys dokumentar ”Bananaz”. De verdenskendte musikere må dele spotlyset med prominente gæster som Julia Roberts, Eric Bana, Natalie Portman, Ben Kingsley, Scarlett Johanson, Daniel Day-Lewis, Mia Farrow, John Malkovich, Penelope Cruz, Willem Dafoe og Kristin Scott Thomas.

Flot dansk islæt
Danmark er på ingen måde ringe repræsenteret ved dette års Berlinale. Udover Susanne Bier, der er en af juryformand Costa-Gavras’ udvalgte otte der skal uddele priserne i hovedkonkurrencen, så tæller programmet intet mindre end fire danske film og en enkelt lavet af en dansker i Sverige. Jannik Hastrup og Flemming Quist Møllers ”Cykelmyggen og Dansemyggen” og Natasha Arthys ”Fighter” har begge haft dansk premiere og dyster i Generation-sektionen hvor juryerne består af børn og unge. Begge film fik glimrende anmeldelser herhjemme og må siges at have gode chancer i konkurrencerne. Mere interessant for os er måske de to danske film der får verdenspremiere i Berlin. Niels Arden Oplev der havde stor succes med sin sidste film, ”Drømmen”, i Berlin kommer til byen med ”To Verdener” – en virkelighedsbaseret film om kollisionen mellem tro og kærlighed. Filmen får dansk biografpremiere den 22. februar. Mest markante, danske filmskaber i Berlin må dog siges at være Søren Kragh-Jacobsen, hvis nyeste ”Det Som Ingen Ved” er en politisk thriller med Anders W. Berthelsen i hovedrollen. Sidste dansker i Berlin er Simon Staho, hvis svensk-sprogede utroskabs-drama, ”Himlans Hjärta”, bliver vist ved en stribe special-forestillinger.

Om en uge drager vi afsted og vil gøre vores absolut ypperste for at bringe nyheder om så mange film og oplevelser som overhovedet muligt. Berlin kalder og vi glæder os.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...