Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinale 2010 - Dag 1

11. februar 2010 af Michael Panduro Skriv en kommentar

Berlinale 2010 - Dag 1 billede

Årets Berlnale er skudt i gang...

Årets Berlinale er skudt i gang, stjernestøvet er begyndt at drysse over Berlin og filmfolk fra hele verden er stille og roligt begyndt at invadere byen. I dag blev den internationale jury præsenteret og de tre centrale programdele blev skudt i gang.

Juryen, der i år tæller folk som Renee Zellweger, er ledet af Werner Herzog, der ved dagens pressekonference forklarede at der fra juryens side vil være stor fokus på engagerende og følelsesbetonede film frem for de politiske og socialt bevidste der typisk har domineret hovedkonkurrencen. Og det er afspejlet i programmet der emmer mere af underholdning og stærke historier end af politik og social problematik - ikke mindst i de to danske bidrag.

Hovedprogrammet blev skudt i gang af den tidligere Guldbjørnevinder Quan Wanangs nyeste, Apart Together - et kinesisk familiedrama og Panorama-sektionen blev her til aften kickstartet af noget så afvigende som en russisk film om drag-queens. Jolly Fellows var en fornøjelig film, der pludselig bliver ganske alvorlig, men som er et glimrende eksempel både på ny russisk film og på den forholdsvis store fokus der er på homoseksuel film i Berlin.

Sidst er der Forum-sektionen som startede med et bredt favnende drama fra Uganda - Imani. Filmen kredsede om et stort persongalleri, der dækkede alt fra breakdansere over husholdersker og krigsramte børn. En interessant, men noget rodet film, der mest af alt vandt på et spændende portræt af det moderne efterkrigs Uganda.

Alt i alt var første dag en spændende omgang der lover godt for årets tresindstyvende Berlinale. Vi glæder os til resten af festivalen.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...