Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinale 2010 - Dag 7

18. februar 2010 af David Lund Skriv en kommentar

Berlinale 2010 - Dag 7 billede

Islandsk galskab og japansk samt amerikansk skæv humor. Dag 7 er klart en af de bedste.

Nu håber jeg ikke at jeg får en sag på nakken, men jeg bliver nødt til at komme med en advarsel til alle, der overvejer at spise på Pizza Hut i Berlin: Lad vær’! Efter ca. 30 timer med dårlig mave, var jeg dog igen klar på, at få set nogle film. Dag 6 var derfor en dag i sengen på vores hostel for mit vedkommende, og jeg håber aldrig at noget lignende sker igen. Vi startede dagen med den amerikanske “The Kids Are Alright” der så Julianne Moore og Anette Begning i et lesbisk parforhold. Ligegyldig hvor uinteressant deres familiekrise end lyder på papir, var filmen befriende morsom og styrede udenom de typiske moraler og klicheer. Den efterfølgende pressekonference med Julianne Moore og instruktøren Lisa Cholodenko fulgte lidt i samme spor, og var en af de mindre højtidelige af slagsen. Der blev naturligvis snakket homoseksualisme, men selv små ting som Moore og Cholodenkos private havers udseende blev berørt.

I Generation 14plus programmet fik vi set den hollandske “Joy”. Imens Michael ikke var synderligt begejstret for den unge og vrede piges søgen efter sin biologiske mor, var jeg godt underholdt af de moralsk forkastelige scener og karakterer og værdsatte filmens langsomme tempo, der fungerede udelukkende pga. hovedrolleindehaverens stærke præstation. Ikke en fremragende film på noget plan, men alligevel en film der er værd at se. Vi fik også klemt en markedsfilm ind på dagens program, og selvom den vanvittige titel “Reykjavik Whale Watching Massacre” måske ikke helt lever op til filmens indhold, var der da masser af blod, bryster og galskab på programmet, og mere kan man vel ikke forlange af en film som denne.

Dagens mest imponerende film tilhørte Panorama. Den japanske “Parade” var en narrativt legende og anarkistisk fortælling om en gruppe unge i Tokyo. Humoren var konstant i højsædet, men som filmen skred frem, begyndte det mere seriøse at komme frem fra under overfladen. Snart erfarer man at denne seriøsitet altid har været i filmen, og på trods af filmens åbenlyse twist, ser man ikke dette komme netop pga. denne formular.

Endnu en fin dag er overstået, og jeg er egentlig bare glad for at være på benene igen, og håber at jeg får indhentet noget de sidste to dage.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...