Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...
Berlinale 2019 -...
Berlinale 2019 -...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ternet Ninja
Ternet Ninja billede

Robin Hood
The House That J...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinale 2016 - vinderne

20. februar 2016 af Dennis Hedelund Jørgensen Skriv en kommentar

Berlinale 2016 - vinderne billede

"Fire At Sea" vinder Guldbjørnen, og Trine Dyrholm får en Sølvbjørn.

Så er bjørnene uddelt, og sørme om det ikke blev til en enkelt dansk sejr. Først og fremmest blev det dog ikke “Kollektivet”, der løb med Guldbjørnen. Det blev derimod den italienske dokumentarfilm “Fire At Sea”, som omhandler en ø i Middelhavet, hvor mange flygtninge ender på vejen til Europa. En meget relevant film, som uden tvivl vil ende med en Oscar-nominering til næste år.

Den danske vinder blev Trine Dyrholm, der modtog en Sølvbjørn for sin præstation i “Kollektivet”. Filmen blev generelt godt modtaget i Berlin, hvor langt de fleste anmeldere var positive omkring filmen. Typisk er det dog sådan i Berlin, at danskerne bliver forbigået ved den store pris, men får et flot skulderklapi skuespilskategorierne. Den slog heller ikke fejl i år.

Mejd Mastour fik prisen for bedste mandlige hovedrolle i det tunesiske hverdagsdrama “Hedi”. Bedste manuskript gik til Tomasz Wasilewski for den polske “United States Of Love”. Derimod gik den artistiske specialpris (der egentlig kan tildeles til hvem som helst for hvad som helst ) til Mark Lee Ping-Bing for hans kameraføring i den kinesiske “Crosscurrent”.

I de andre programmer vandt “Junction 48” publikumsprisen i Panorama, “Mellow Mud” bedste ungdomsfilm i Generation, “The Trap” bedste børnefilm i Generation, “Batrachian’s Ballad” blev bedste kortfilm og et hav af priser blev uddelt af diverse selvstændige juryer. Tjek berlinale.de for flere detaljer.banner
Overskrift Højre Block
Overlord (4K Ult...
Halloween
Krypton. The Com...
A Star Is Born
The House That J...
The Curse of La ...
Værk uden skaber
The Nun (4K)
Final Score
Danmarks SønnerKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...