Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinale 2017 - Intro

7. februar 2017 af David Lund Skriv en kommentar

Berlinale 2017 - Intro billede

Den 67. Berlinale skydes i gang i overmorgen!

Allerede på torsdag går Berlins filmfestival i gang, og endnu engang er Cinemaonline klar med nyheder og anmeldelser i dagbogsform. Ligesom de sidste par år bliver det Dennis Hedelund Jørgensen og mig, der tager turen til Berlin, og endnu engang tager vi afsted torsdag morgen og hjem igen tirsdag ved middagstid. Jeg kan afsløre, at vi ikke er helt tilfredse med planlægningen, da den næste Wolverine-film “Logan” har verdenspremiere i Berlin som afslutningsfilm, og den havde vi ellers begge set enormt meget frem til. Berlinalen holder dog deres kort tæt, og det er ikke engang en uge siden, at de offentliggjorde programmets skema. En anden film der først bliver vist på sidstedagen er James Camerons mesterværk “Terminator 2” i 3D, men der er heldigvis meget andet at se frem til.

Hovedprogrammet byder på de nyeste film fra adskillige dele af verdenen bl.a. nye film af Hong Sangsoo, Thomas Arslan, Sabu og Sally Potter, imens Danny Boyles “Trainspotting 2” bliver vist ude af konkurrence. Guldbjørnen uddeles i år af bl.a. juryformanden Paul Verhoeven. Ja, DEN Paul Verhoeven! Vi når desværre ikke pressekonferencen med juryen torsdag morgen (på nær hvis vi er ualmindeligt heldige med transporten), men vil prøve at nå et oplæg med Verhoeven senere på ugen.

Derudover er der et hav af film i Panorama-programmet, som uddeler sin pris baseret på publikums stemmer. Forum-programmet omhandler hovedsageligt hverdagsdramaer og obskure brud med narrativet. Generations-programmerne indeholder børne- og ungdomsfilm. Og så er der en række flere programmer, debatter, konferencer, fester osv. Selv efter at have været på festivalen i 10 år, er det svært at finde hoved og hale i det hele - så enormt er det.

Danmark er for første gang i min tid sørgeligt underepræsenteret. “At Elske Pia” af Daniel Borgman (instruktøren bag den fremragende “The Weight Of Elephants”) dyster i Forum, og så er der en lille håndfuld co-produktioner, der er danske. Holger Madsens “Himmelskibet” fra 1918 bliver dog også vist i en nyrestaureret udgave, men det hjælper ikke på, at der ikke er meget at heppe på i år, hvis man er dansker. Derimod viser Trust Nordisk en god sjat danske film på filmmarkedet EFM, der kører sideløbende med Berlinalen. Selvom det måske ikke lige bliver Trust Nordisks bod, vi besøger mest, skal vi uden tvivl på filmmarkedet og tigge billetter til en række genrefilm. Her har man som presse nemlig ikke adgang til forestillingerne.

Sidst men ikke mindst er den tidligere Cinemaonline-anmelder Michael Panduro blevet tilbudt en plads blandt årets deltagere til Berlinale Talents. Her finder en række upcoming filmskabere indenfor samtlige discipliner sammen, og kan dele erfaringer og måske endda skabe film sammen. Jeg har i mange år dækket Berlinalen med Michael, så vores veje kommer uden tvivl til at krydse et par gange i år. Derudover har både Dennis og jeg glædet os utroligt meget, så det er nærmest uvirkeligt, at det næsten allerede er i gang igen! Følg endelig med her på Cinemaonline allerede på fredag, hvor den første artikel vil blive lagt op!banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...