Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinale - dag 1

6. februar 2009 af David Lund Skriv en kommentar

Berlinale - dag 1 billede

En sløv start med løftet om mere!

Efter et forsinket fly og en lang nat med pool på vores hostel, fik vi vores elskede pressekort, og kunne gå i gang med årets berlinale. Denne første dag har været lidt sløv, da programmet for alvor først bliver skudt i gang i morgen. Til diverse forestillinger kunne man derfor nemt mærke desperationen blandt pressen, da alle sale blev fyldt til samtlige forestillinger, og aftenens sidste film ”Human Zoo” blev vist i hele 3 sale pga. det enorme fremmøde.

Dagen begyndte naturligvis med årets åbningsfilm ”The International” af Tom Tykwer med Chris Owen, Naomi Watts og danske Ulrich Thomsen i hovedrollerne. Filmen viste sig at være langt mere spændende end forventet, men alligevel med et unødigt overkompliceret plot. Filmen var, som Tom Tykwer selv sagde det på den efterfølgende pressekonference, en hyldest til 70’ernes paranoiafilm film noir klassikere, og med den allerede berygtede scene på Guggenheim-museet i New York, viste Tykwer hvordan spænding opbygges og forløses.

Pressekonferencer fik vi to af i dag. Først mødte vi årets jury til hovedkonkurrencen med Tilda Swinton som jurypræsident, og dernæst folkene foran og bag kameraet på ”The International”. Den første pressekonference viste en jury med enorm kompetence. Den filosofiske snak kom hurtigt over på den tredje verden, hysteriet i finanskrisen når verden har langt større problemer og muligheden for film som redskab til oplysning. Som sagt udstråler juryen en enorm kompetenceevne, og personligt er mine forventninger høje til deres prisuddeling. Den næste pressekonference kom også hurtigt over på finanskrisen, da ”The International” skildrer store banker som skurke der finansierer krige, men Tykwer forsøgte selv at lede tankerne andetsteds hen, da filmen har været under produktion i 8 år, og derfor bestemt ikke kan være inspireret af dette. Vores egen Ulrich Thomsen fik et enkelt spørgsmål som næppe er værd at nævne, men Peter Johansen fik sat tid på sit interview i morgen, så ham skal i nok få mere at høre om.

Efter dette fik vi så set markedet, der er ligeså sprudlende af liv som sidste år, og byder på lidt af hvert. Vi blev på den mest emsige manér skudt i sænk flere steder, da vi spurgte efter mulige billetter, men ikke alle distributionsfirmaer er onde, så vi fik muligheden for at se flere film, og billetter til den amerikanske gyserfilm ”Grace” med løftet om at hype den. Det er ikke så svært at gøre, for efter sigende var der hele to mennesker der besvimede da de viste den under en anden festival, så vi var naturligvis meget interesserede i en film om en baby der lever af blod, og en mor der langsomt bliver sindssyg af dette. Filmen var lavet på et lavt budget, og det kunne i den grad mærkes, men den formåede stadig at opbygge en ganske ubehagelig stemning, og var i sidste ende en vellykket film.

Til sidst fik vi så set ”Human Zoo” skrevet, instrueret og spillet af danske Rie Rasmussen, der både præsenterede filmen og sluttede af med en kommentar. Hun ville nok hade at jeg skriver dette, for som hun selv siger, skulle vi helst enten elske eller hade filmen, men vi var mere et sted i midten. Dog var det en imponerende instruktørdebut, og viser at Rasmussen også i den grad har evnerne til at nå videre i sin karriere.

Vi glæder os allerede til dagen i morgen, hvor programmet byder på 5 film, op til to pressekonferencer, et interview med Ulrich Thomsen og slutter af med en danskerfest, der forhåbentlig byder på bedre mad end McDonalds.banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...