Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinale - dag 4

10. februar 2008 af Michael Panduro Skriv en kommentar

Berlinale - dag 4 billede

Trods en skuffende dag, sammenlignet med festivalen op til nu, har der der dog været fine bidrag. Michael Panduro skriver om Berlinalens fjerde dag

Fjerdedagen har været den indtil videre største skuffelse på årets Berlinale. Hovedkonkurrencen lagde ud med det iranske hverdagsdrama "Avaze Gonjeshk-Ha" ("The Song Of Sparrows"), der ikke gjorde specielt indtryk på undertegnede. Dennis Lees amerikanske "Fireflies In The Garden", der blev vist uden for konkurrence, heller ikke var mere end ordinær i sin velkendte historie om en splittede familie (Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson m.fl.) der udsat for den helt store tragedie, Julia Roberts' død, formår at finde sammen igen. Sidstnævnte bød på flot skuespil og store stjerner i form af Dafoe og Reynolds, der mødte op til den efterfølgende pressekonference. Men det er på ingen måde en film, der er synderlig grund til at glæde sig til.

Penelope Cruz og Ben Kingsley kastede stjernestøv over festivallen da de, sammen med instruktør Isabel Coixet, præsenterede konkurrencefilmen "Elegy" om en ældre universitets-lektor der forsøger at finde et ståsted på sine gamle dage. Han indleder et forhold til en tredive år yngre elev, men bliver gang på gang fanget i egne fordomme, komplekser og en generel usikkerhed, der truer med også at ødelægge det skrøbelige forhold til sønnen. "Elegy" viser endnu en side af Sir Kingsleys imponerende talent og ligger i den helt anden ende af spektret i forhold til gårsdagens skurkerolle i "Transsiberian". En ganske god, rørende og utrolig velspillet film - udover Kingsley er Cruz overbevisende, og Dennis Hopper leverer sin bedste præstation i mange år. Længden er et problem, men den følelsesmæssige tyngde og det glimrende skuespil søger for et solidt og tankevækkende drama. Det massive fremmøde af den spansktalende presse, der var meget ivrig efter Penelope Cruz, gjorde at festivallen igen måtte lukke dørene til en pressekonference.

Af andre nævneværdige film har dagen budt på den norske børne-thriller "Titanics Ti Liv", produceret af Nordisk Film. Den jordnære spøgelsesfilm er godt fortalt og fint udført af de unge, debutterende skuespillere. Som dansk tilskuer, var det dog et gevaldigt problem at forestillingen her i Berlin var tilsat direkte, tysk synkronisation, hvilket gav det hele en upassende "Emil Fra Loenneberg" stemning. Alligevel en fin lille film, vi godt kan håbe og forvente at se i de danske biografer. Derudover har dagen stået i musikkens tegn med dokumentarfilm om "Heavy Metal in Baghdad", Hip-Hop fra Uganda ("Divizionz") og Syamerikansk Salsa ("Cafe De Los Maestros"). "Heavy Metal in Baghdad" var den eneste, vi havde tid til at få med i dag - og den var bestemt besværet værd. Produceret af det amerikanske Vice-magasin, fortæller den om Iraks første Heavy Metal-band. FIlmen bruger deres drømme og hverdag, til at give et ganske anderledes billede af det "nye" Irak, end det der typisk bliver serveret i de vestlige medier.

Senere venter den franske thriller "Coupable" ("Guilty") og den musikalske "Drifting Flowers", om homoseksuelles forhold i vore dages Taiwan. Alt i alt, har dag fire ikke budt på lige så mange gode filmoplevelser som de foregående dage, men der er stadig mulighed for at det ændrer sig.banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...