Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinale - dag 6

12. februar 2008 af David Lund Skriv en kommentar

Berlinale - dag 6 billede

Koreansk film på godt og ondt og andre oplevelser i Berlin

Endnu en dag fyldt med filmoplevelser, gik i gang med den erfarne og elskede koreanske instruktør Hong Sang-Soos bud på hovedkonkurrencens vinder 'Bam Gua Nat' ('Night And Day'). Filmen viste sig at være en enorm positiv overraskelse, der selvom den noget simple handling, vandt stort på filmsproget, skuespillet og finurlige detaljer samt den interessante dialog. Instruktøren samt hovedrollerne, var klar til en pressekonference umiddlebart efter filmen. Selvom salen var langt fra fyldt, var der masser af spørgsmål, gode som dumme, især til instruktøren og meningen med hans titel på filmen. Overraskende nok var der dog ikke meget mening med titlen, han synes bare den lyder godt, og har haft den i bagtankerne igennem indspilningen.

Direkte fra den ene koreanske film til den anden. 'Arumdabda' ('Beautiful') har vakt stor interesse hos publikum og pressen på årets festival, og forventningerne var på forhånd store. Det er instruktør Juhn Jaihongs debutfilm, men med Kim Ki-Duk som executive producer og idémand var det svært at tro, at dette projekt kunne gå galt. Men det kunne det. Filmen handler om en kvinde, der er så smuk, at alle mænd bliver forelskede i hende, hvilket resulterer i voldtægt og hendes psykiske kolaps. Idéen er jo intet mindre end faenomenal, men udførelsen er virkelig skidt. Faktisk så skidt, at den henimod slutningen irriterede undertegnede til grænseløshed. 'Arumdabda' er ekstrem i alle dens budskaber, og de bliver alle banket ind i hovedet på en, til man simpelthen har fået langt mere end bare nok. Ærgeligt!

'Sleep Dealer' var bestemt en film, der lever op til sin titel, og gav mig halvvejs igennem en lur på et kvarters tid. Filmen er en mexikansk/amerikansk b-film indenfor sci-fi genren, der ganske vist viser en masse fremragende idéer om den nærmeste fremtid, men når historien er papirstynd, uvedkommende og distanceret giver det en mærkelig kontrast. Instruktøren har ikke fat på sit håndværk, og med et lille budget, er det nu bedre at holde sig fra CGI så meget som muligt, end blot at lade utroværdige effekter være med blot for trendens skyld.

For første gang siden vores ankomst, havde vi et hul i programmet. Vi har allerede besøgt markedet, og i går tilmed det tyske filmmuseum, så pga. vores mangel på fantasi, gav vi blot en anden film chancen. Før denne film blev vist, blev kortfilmen 'Ta' dog vist, som var en tam og pointeløs homoseksuel film på fem minutter. Publikum fnes fra tid til anden, men der var ikke mange spørgsmål til instruktøren og hans besætning efter filmen. Hovedfilmen hed 'Maré, Nossa Historia De Amor' ('Another Love Story') og vækkede vores interesse, ved at være en brasiliensk teenage gangster musical. Dog levede denne film heller ikke op til navnet, da filmen mest af alt mindede om en umoden revidering af 'Romeo & Julie' på værste 'High School Musical' manér.

Vi mangler stadig to film i dag, og håber de kvalitetsmæssigt kan nærme sig dagens første film. Mike Leighs nye film, 'Happy-Go-Lucky', blev også vist i dag med efterfølgende pressekonference. Vi havde desværre prioriteret den forkerte film på tidspunktet, sådan er det vist at være paa festival. Vi afventer folks reaktion paa filmen, og hvis denne er positiv, vil vi se om det er muligt at presse 'Happy-Go-Lucky' ind i vores program en af de efterfølgende dage.banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...