Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinalen 2009 er lige på trapperne!

1. februar 2009 af David Lund Skriv en kommentar

Berlinalen 2009 er lige på trapperne! billede

Danskerne er godt repræsenteret, og On-z er endnu engang klar med daglige reportager.

Årets filmfest i Berlin nærmer sig med hastige skridt, og endnu engang er On-z på pletten med 2 journalister. Denne gang er det undertegnede, David Lund, og Peter Birk Johansen der dagligt vil rapportere fra den 59. Berlinale. Officielt begynder det hele d. 5. februar med åbningsfilmen ”The International” af Tom Tywker med danske Ulrich Thomsen i en af rollerne. Vi vil selvfølgelig være at finde i en af de to biografer der viser filmen samtidig, og forsøge os på den efterfølgende pressekonference. Oven i hatten har Peter scoret en interviewmulighed med Ulrich Thomsen dagen efter, som vi naturligvis også vil bringe.

Danskerne er godt repræsenteret i år, i forhold til sidste år, hvor de fleste danske film blev vist ude af konkurrence. Mest bemærkelsesværdigt er Annette K. Olesens ”Lille Soldat” der er blevet udtaget til hovedkonkurrencen, og dermed dyster mod garvede instruktører som Stephen Frears, Chen Kaige, Lukas Moodysson, François Ozon og mange andre om den berygtede guldbjørn. Med en jury med den fremragende skuespillerinde Tilda Swinton i front, kan man dog godt forvente, at vinderen bliver en mere interessant film end sidste års ”Tropa De Elite”.

Danskerne er også at finde i årets ungdomsprogram Generation, som er opdelt både i spillefilm og kortfilm for børn under og over 14 år. Her er Lotte Svendsens ”Max Pinlig” udtaget til spillefilm for børn under 14 år (også kaldet Generation Kplus), og er spået gode vinderchancer allerede før festivalen er begyndt. Sidste år viste det sig, at denne konkurrence havde en utrolig stor standard, så vi vil endnu engang i år, forsøge at have stor fokus på disse film. De danske kortfilm ”Musen” og ”Cathrine” er ligeså med i konkurrencen, så vi krydser fingrene for, at danskerne kommer på det filmiske landkort endnu engang.

Vi har allerede opdaget, at vi kommer til at have meget travlt i år, da vi gerne vil forsøge at få det hele med fra alle konkurrencer, og det er ikke kun hovedkonkurrencen og Generation der ser interessant ud, men også Forum og Panorama har masser af spændende tilbud. I Forum er koreanerne flot repræsenteret med hele 5 film, og da jeg personligt har en svaghed for koreansk film, vil jeg uden tvivl være at finde til mange af disse. I Panoramasektionen finder vi sørme en dansker mere. Den danske instruktør står nemlig bag den franske film ”Human Zoo”.

Den homoseksuelle konkurrence Teddy løber også af stablen for nu 23. gang, og den bliver mere og mere fremtrædende i programmet. Sidste år dækkede vi den ikke meget, og det vi så var egentligt heller ikke særligt spændende, men vi giver den naturligvis en chance mere i år, og håber at kvaliteten er stigende. Retroperspective der fokuserer på restaurerede film, byder i år på kæmpe klassikere som ”Rumrejsen År 2001”, ”Ben-Hur” og ”Cleopatra” hvor jeg endnu ikke har fået set sidstnævnte, så her er endelig chancen for, at se den som den nu bedst kan ses.

Sidst kan det nævnes at vi vil dække konkurrencerne på nogenlunde samme måde som sidste år; så bredt og varieret som muligt, hovedsageligt med fokus på hovedkonkurrencen og naturligvis de film der falder i vores smag. Vi vil ligeså forsøge os på markedet, der sælger film til distributionsselskaber, og bringe nyt fra de film, vi kan forvente der lander i Danmark næste år. Vi har nu begge glædet os siden vi fik bekræftelsen lige før jul, og onsdag aften går rejsen så endelig til Berlin!banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...