Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinalen 2013 - Dag 1

7. februar 2013 af David Lund Skriv en kommentar

Berlinalen 2013 - Dag 1 billede

Wong Kar Wai og Takashi Miike!

Det er nu mit sjette år på Berlinalen, men ikke før i år, er flyet landet til tiden. Ikke alene til tiden men faktisk før tid, så både jeg og min medskribent, Dennis Jørgensen, havde god tid til at hente vores pressekort og planlægge dagen. Som altid er Berlinalens første dag fattig på muligheder, så vi lagde stille og roligt ud med, at se lidt af juryens pressekonference. Susanne Bier, Tim Robbins og juryformand Wong Kar Wai besvarede de sædvanlige spørgsmål om, hvad juryen genkender som en god film, men svarene var i denne omgang noget svage både hvad angår forståelse og indhold.

Vi skyndte os videre til åbningsfilmen “The Grandmaster”, som også er instrueret af Wong Kar Wai. Heldigvis blev filmen vist i to sale, for allerede en halv time før filmen skulle gå i gang, var den første sal fyldt. Dette forpurrede vores program en del, da vi så ikke kunne nå videre til den næste planlagte forestilling, da forestillingerne var forskudt med 20 minutters forskel. Det viste sig, at være til vores fordel, men nok om det for nu. “The Grandmaster” er endnu en fortælling om legenden Ip Man, og med Wong Kar Wais fornemmelse for æstetik samt forståelse af mislykket kærlighed, fik han kombineret smukke actionscener med dybfølt drama uden de store problemer. Persongalleriet er enormt og forvirrende, men fortællingen er så episk og interessant, at man nærmest higer efter et gensyn allerede når underteksterne starter.

Med vores forsinkelse i baghovedet havde vi nu masser af tid til at checke ind på vores hostel, spise mad og besøge markedet, og netop sidstnævnte gav pote i denne omgang. Stort set uden at skulle præsentere os selv, fik vi smidt et par billetter i hovedet til den seneste Takashi Miike film “Lesson Of The Evil”. Hvis man kender lidt til Miike, ved man også, at hvis man kalder en af hans film, for hans mest kontroversielle til dato, så er det ganske enkelt store ord. Dette er i mine øjne Miikes mest kontroversielle film til dato. Filmen omhandler en skolemassakre, og er en lang kritik af USA. Selvom man udmærket ved, at Miike på ingen måde holder med de vanvittige massemordere, er det provokerende, at udstille disse som ren underholdning. Filmens opbygning minder meget om hans gennembrud i “Audition” med en solid og velfungerende opbygning, der ender ud i vanvid. Vanviddet i denne omgang fylder ca. halvdelen af filmen, og at se en fyr danse rundt med et haglgevær til jazznummeret “Mack The Knife” er både foruroligende og morsomt på samme tid.

Indtil videre er både “The Grandmaster” og “Lesson Of The Evil” højst anbefalelsesværdige film, så vi vidste godt herfra, at statistikken var imod os, da vi satte os ind til Panoramaprogrammets åbningsfilm “A Fold In My Blanket”. Bekymringerne vidste sig snart at holde stik, for selvom filmen lægger stemningsmæssigt godt ud, var alting i filmen så ufatteligt underspillet, at selv ikke den mest lærde filmentusiast kan læse det i filmen, som instruktøren gerne vil have. Ellers gider han ikke. For en film på under halvanden time, føltes “A Fold In My Blanket” længere end de to to-timers film forinden, og det er simpelthen pga. den forsimplede symbolik om konflikten mellem Sovjet og Georgien, uinteressante karakter f.eks. med et komisk sidekick uden komisk timing samt et irrelevant plot, som man slet ikke gider sætte sig ind i. Ærgerligt - for den debuterende instruktør kan sagtens skabe både stemning og flotte billeder, han kan bare ikke sætte det sammen til en film. Den efterfølgende Q&A viste desuden også mangel på interesse fra publikum, da ingen kunne tvinge sig selv til at stille spørgsmål, og da der endelig blev stillet spørgsmål, kunne Panoramas folk ikke finde mikrofonen frem, så spørgsmål blev stillet i øst og svaret i vest. Instruktøren havde dog meget store ambitioner med sin film, og store forventninger af sit publikum, så skuffelsen fra hans side, er nok ligeså stor som publikums.

Der er ikke lagt det store program for i morgen endnu, så det skal vi til at kigge på nu. Markedet så dog ud til at have en masse gode horrorfilm, så vi håber på et par billetter til dem, men nu må vi vente og se!
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...