Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Falcon And T...
The Falcon And The Winter Solider billede

Loki
Black Widow
Wandavision
Lille Sommerfugl
Nomadland


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Beverly Hills Chihuahua

7. juni 2009 af Helle Perrier

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Beverly Hills Chihuahua billede

En lille talende hund, der gerne vil hjem til poolen - ja, hvad mere kan man sige?

Lige siden Paris Hilton og andre Hollywoodkendisser begyndte at stoppe de små kræ i designertasker, har de små mexicanske hunde været et übermodefænomen.
Det er naturligvis den lille chihuahua, der er tale om, og nu har hunderacen fået sin egen film.

Den superforkælede chihuahua Chloe lever sit liv i luksus. Modetøj, diamanthalsbånd, skønhedssaloner og dyp i poolen hører med til hverdagen. Ad omveje havner stakkels Chloe dog alene på gaden i Mexico. Her får hun følgeskab af schæferen Delgado, der forsøger at beskytte Chloe mod verdens grusomhed, og ikke mindst den onde doberman Diablo, der jagter den værdifulde hund.
Hjemme i Beverly Hills lever en anden chihuahua, gartnerhunden Sam, der er dybt forelsket i Chloe. Da han hører at hans hjertes udkårne er forsvundet begiver han sig på en redningsmission.

Beverly Hills Chihuahua er en Disneyfilm med alt hvad der dertil hører. Alene titlen gør at man hader den en lille smule på forhånd. Den er da også grundlæggende forfærdelig. Hovedrollerne spilles selvsagt af hunde, der med hjælp fra CGI har animerede munde. Rent produktionsmæssigt er det en meget gennemført film. Der kan ikke sættes en finger på det visuelle i filmen.
Selve historien er naturligvis noget værre vrøvl, den sædvanlige fortælling om den lille helt, der skal finde sin indre styrke, og så videre.
Man krummer tæer i filmens første del, hvor det hele virket noget horribelt. Men meget mod sin vilje begynder man faktisk at være en lille smule underholdt til sidst, hvor man måske har vænnet sig til de små snakkende hunde.

Det er så uendelig let at sige en masse grimme ting om disse disneyfiserede talende hunde, men det kun fordi, der er meget lidt godt at sige om filmen. Alt er sovset ind i denne her utålelige feelgood stemning, og det bliver sandt at sige for meget. Selv om der mod slutningen kommer en lille tale om at chihuahuaer ikke er små mennesker, der skal klædes på og behandles som moderigtigt tilbehør, så er det nok nærmere, de små udklædte hunde, mange små piger vil hæfte sig ved – og ønske sig – end en hund at gå tur med. Hvis man ikke ønsker at menneskeliggøre hunde, skulle man nok ikke havet givet dem små animerede munde og lange dialoger.
Så vidt jeg ved, så ytrede Lassie aldrig et ord, og han klarede det jo ganske udmærket på film. Men måske var det kun fordi en collie jo nok lige er stor nok til at have med en håndtaske.

Med på dvd’en er der en lille animationsfilm om chihuahuaen, et kommentarspor samt slettede scener og bøffer.

Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Beverly Hills Chihuahua
Original Titel: Beverly Hills Chihuahua
Premieredato: 28. april 2009
Instruktør: Raja Gossnell
Skuespillere: Drew Barrimore, Jamie Lee Curtis, Andy Garcia
Spilletid: 91 min.
Selskab: Disney, 2009
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Werewolves Within
Ice Road
Calamity Jane – ...
Japanske fortæll...
Billie
Tig Notaro: Draw...
Old
Snake Eyes: G.I....
De GaulleKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...