Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Big Hero 6

8. juni 2015 af Ronnie Bisgaard Mortensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Big Hero 6 billede

Superhelte-ensemblet har fundet vej til Disney

Disney har fået rettet op på det skrantende eftermæle som 00’ernes film var ved at give dem. De seneste fire film, startende med Tangled (2010), har vist, at Disney endnu en gang er på rette spor, selvom det nu viser sig, at de har måttet gå den animerede vej frem for den tegnede. Ud over Tangled, har også Wreck-It Ralph (2012) og ikke mindst gigantsuccesen Frozen (2013) gjort Disney til den mastodont som den tidligere har været. Big Hero 6 vandt også ganske overaskende for mange en Oscar for bedste animerede film foran spidskandidaten How to Train Your Dragon 2 (2014), og Big Hero 6 er da også et bevis på, hvor dygtige Disney kan være til at skabe mindeværdige karakterer og ikke mindst karakterforhold.

Big Hero 6 er lavet i samarbejde mellem Disney og Marvel, og det skinner ret tydeligt igennem, da vi har med en superhelte-ensemble film at gøre, præcis som Marvel’s Avengers. Da drengen Hiros (Ryan Potter) storebror Tadashi(Daniel Henney) omkommer i en brand overtager Hiro Tadashis sundhedshjælpende robot Baymax(Scott Adsit) og sammen med Tadishis venner sammensætter Hiro en gruppe af superhelte som skal hævne broderens død.

Som sagt er det ret tydeligt, at Marvel har været inde over Big Hero 6 og oplægget stammer også fra en Marvel tegneserie, selvom der er blevet lavet en del om ift. det oprindelig forlæg. Filmens klart største styrke bliver det forhold, der opstår mellem Hiro og Baymax, især fordi Hiro i forvejen er forældreløs og samtidig også mister sin bror. Det er i samspillet mellem Hiro og Baymax, at filmens sjoveste og stærkeste scener opstår. Sjove fordi Baymax er programmeret til at være en form for læge/sundhedshjælper og sjældent forstår, hvad der virkelig foregår. De stærke scener opstår, fordi Baymax udfylder det tomrum som Hiro har efter Tadashis død. Filmen udspiller sig i en fantastisk gennemtænkt setting, nemlig i den fiktive by San Fransokyo, der er en blanding mellem San Fransisco og Tokyo. Dermed giver Disney sig selv muligheden for at lege med settingen, når de kan bruge både den amerikanske og asiatiske kultur i deres futuristiske verden.

Desværre er Big Hero 6 også en kende for forudsigelig, og jeg sad og manglede at blive overordentlig overrasket. Den forsøger at twiste handlingen op til flere gange, men en normal filmseer vil have regnet det meste ud. Desuden bliver et par stykker af karaktererne i superheltegruppen også en kende flade, hvilket jeg også synes var tilfældet i Avengers-filmene. Det ændrer dog ikke på at Big Hero 6 er enormt vellykket og jeg forstår godt Oscar-sejren ift. HTTYD2. Bliv endelig også hængende til efter rulleteksterne, hvor der er puttet en lettere genial end credit scene ind som Marvel har det for vane.

En ekstra lille godte der befinder sig på Blu-Ray udgivelsen af Big Hero 6, er den Oscar-vindende animerede kortfilm Feast. En kortfilm på 6 minutter der handler om en mand og kvindes forhold set fra en hunds synspunkt gennem de måltider den indtager. Det er dybt originalt, humoristisk og samtidig hjerteskærende og beviser, hvor skarpt og godt Disney kan fortælle en historie. Feast fortjener en stjerne i sig selv.

Ekstramateriale
• Theatrical Short: Feast
• The Origin of Big Hero 6: Hiro’s Journey
• Big Animator 6: The Characters Behind the Characters
• Deleted Scens with Introductions by Directors Don Hall & Chris Williams
• Big Hero 6 Theatrical Trailer

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney

Titel: Big Hero 6
Original Titel: Big Hero 6
Premieredato: 8. juni 2015
Instruktør: Don Hall, Chris Williams
Skuespillere: Scott Adsit, Ryan Potter, Daniel Henney, T, J, Miller, Jamie Chung, Damons Wayans Jr., Genesis Rodriguez, James Cromwell, Alan Tudyk
Spilletid: 102 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, Walt Disney Studios Home Entertainment, 2014
Genre: Action , Adventure , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...