Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Big Miracle

9. februar 2012 af Morten Eisby

3 stjerner Skriv en kommentar

Big Miracle billede

Som anmelder bliver man engang i mellem i tvivl om, hvad man egentlig skal skrive om en given film. Man ved inderst inde, at filmen ikke er god. Men på den anden side formår billederne på lærredet at bevæge én, på trods af ens modvilje. Og hvad skal man så gøre?

”Big Miracle” er sådan en film. Instrueret af Ken Kwapis, der også har tidløse klassikere som ”Han er bare ikke vild med dig” og ”Fire veninder – et par jeans” på samvittigheden, handler filmen om den sande historie, der fandt sted i Alaska i 1988. Omgivet af den kolde krigs sidste kramper fortæller Kwapis en historie om tre hvaler, der er fanget under isen, og er dermed ude af stand til at komme til deres sommerhabitus i Mexico. Sikke en kattepine.
Adam Carlson, spillet af den altid pudsige ’Good Guy’ John Krasinski, er træt af sit job som journalist i Barrow, Alaska. Der er ingen fede historier for en journalist og så er der i øvrigt også skide koldt. En dag opdager han ved et tilfælde de tre hvaler, der ihærdigt forsøger at bibeholde et hul i isen: Deres eneste mulighed for overlevelse. Endelig har Adam Carlson en historie, han kan bruge til noget.
Filmen går så ud på, at folk lige fra store oliemoguler, stædige politikere og en idealistisk Greenpeace-aktivist skal tilsidesætte egne ambitioner for at redde de tre hvaler.

Undertegnedes erhverv påbyder, at man anmelder filmen på filmens præmisser. ”Big Miracle” er en god familiefilm, som folk rundt omkring i verden vil græde og le til. Når det så er sagt, så vil undertegnede også påpege, at ”Big Miracle” er en ekstremt uoriginal fortælling, der er så amerikansk og leflende for publikum, at man nogle gange får lyst til at ”blive syg” i sin egen hat.
Karaktererne i filmen er håbløst unuancerede. Det hele er delt op i sort og hvidt – ond og god. Vi har idealisten fra Greenpeace, den gode fyr som journalisten og til sidst fjenderne, der, igen igen, er samlet af den gode gamle hvidhårede, kapitalistiske og altid ”jeg-er-ligeglad-med-dyr-og-miljø-og-vil-bare-tjene-penge” republikanske stereotyp i form af en oliemogul. Filmen virker meget konstrueret på grund af dette firkantede persongalleri.
Ydermere er skuespillet heller ikke noget, der sætter blodet i kog. Der er ikke meget kant over Drew Barrymore, der spiller Greenpeace-aktivisten. Igen spiller hun den søde pige, der bare gerne vil have, at alle er glade. Ted Danson, der spiller oliemogulen, virker også som om, at han leverer et venstrehåndsarbejde med dette stykke skuespil. Alt i alt er filmen håbløst banal og konstrueret.

Men, hvorom alting er, så er filmen beregnet til at familien kan sidde med deres varme kakao og den trefarvede is og hygge sig. Og så fungerer den. Historien er fangende og så er den visuelle del ekstrem flot. Undervandsbillederne af de tre hvaler træder godt igennem og giver helt klart filmen lidt mere kant.

Nærværende anmeldelse må derfor blive et kompromis mellem den kyniske, højrøvede filmnørd, der ligger i min hjerne, og det lille barn, der ligger i mit hjerte. ”Big Miracle” er en fin film, man skal se for at hygge sig, men den er bestemt ikke en film, man vil betragte som ”vitaminer” og som man vil huske en uge senere. Men sådan behøver en film heller ikke være.

Titel: Big Miracle
Original Titel: Big Miracle
Premieredato: 8. februar 2012
Instruktør: Ken Kwapis
Skuespillere: John Krasinski, Drew Barrymore, Ted Danson, Othniel 'Anaqulutuq' Oomittuk Jr., Kristen Bell, John Chase, Tim Blake Nelson, Andrew Daly
Spilletid: 107 min.
Selskab: Universal Pictures, UIP, 2012
Genre: Adventure , Drama , Familie
Link: http://www.everybodyloveswhales.com/
John Krasinsky, kendt fra "The Office", spiller journalisten Adam Carlson
John Krasinsky, kendt fra "The Office", spiller journalisten Adam Carlson
Drew Barrymore i rollen som den idealistiske Greenpeace-aktivist
Drew Barrymore i rollen som den idealistiske Greenpeace-aktivist
I rollen som den kapitalistiske oliemogul finder man Ted Danson
I rollen som den kapitalistiske oliemogul finder man Ted Danson
De tre hvaler, der ihærdigt prøver at skabe et hul, så de kan trække vejret
De tre hvaler, der ihærdigt prøver at skabe et hul, så de kan trække vejret


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...