Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Blades of Glory

12. september 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Blades of Glory billede

Will Ferrell og Jon Heder folder sig ud på glat is i denne skønne skøjte komedie, der levere grin fra start til slut.

Der findes 2 rivaler inden for kunstskøjteløb. Deres egoer er lige store, og deres bedrifter på isen er fantastiske. Den ene, Jimmy MacElroy (Jon Heder) er adopteret af en millionær (William Fichtner), og har siden den gang trænet hele sit liv. Hans far er endda gået så lang som at omskære ham, for at mindske luftmodstanden når han glider af sted hen over isen i sin påfugledragt. Jimmy har mange fans, men specielt psykopaten Hector (Nick Swardson) forfølger ham over alt.
Den anden, Chazz Michael Michaels (Will Farrell) har levet det hårde liv i undergrunden før han kom op på isen. Han er super macho og en ren sextornado på klinger. Pigerne er vilde med ham, og trusserne flyver i luften hver gang han flyver af sted, iført læder og nitter. Chazz har desuden den lidelse at han er besat af sex. Men heldigvis kender han godt den medicin der kan hjælpe på hans smerter.
Efter en turnering hvor de må dele første pladsen kommer de så slemt op at slås, at de forbydes at stille op til turneringer resten af deres liv. De bliver begge knust og 3 ½ år efter er deres liv i ruiner. Indtil den dag hvor Hector gør Jimmy opmærksom på at ingen har forbudt dem at stile op som par. Den garvede træner (Craig T.Nelson) er med på idéen og for første gang får sportsverdenen et herrepar at se på isen. Samarbejdet bliver ikke nemt og de må ud i megen grænseoverskridende træning. Men alligevel ser de sig nødsaget til at tage kampen op imod de uhyggelige Van Waldenberg tvillinger der også stiller op som par. Det hele forkvakles yderligere da Jimmy bliver forelsket i Van Waldenberg tvillingernes søster Katie (Jenna Fischer).
Trods mange forviklinger er Jimmy og Chazz snart klar til at stå distancen i det endelige opgør på isen, hvor de for første gang skal vise verden det legendariske kunstskøjtetrick: Jernlotussen. Et nummer der er dødsensfarligt, og som før har kostet menneskeliv. Nu kommer deres samarbejde på en endelig prøve.

Will Ferrell der her spiller Chazz Michael Michaels har sikkert fået dig til at grine før i film som Austin Powers 1 og 2, Forhekset, Elf, Stranger than fiction, Talladega Nights og ikke mindst i den fantastiske komedie Anchorman: Legend of Ron Burgundy.

Chazz’s ærkerival og senere partner på isen, Jimmy MacElroy, bliver spillet af Jon Heder der bragede frem på alles læber i komedien Napoleon Dynamite. Jon Heder har endvidere også medvirket i filmen School for Scoundrels.

Blades of glory er fyldt med mange farverige bipersoner og den garvede skuespiller Craig T. Nelson, skinner igennem i rollen som træneren med det livsfarlige skøjtenummer. Nelson husker de fleste nok for hans roller i film som The Osterman Weekend og ikke mindst som den hårdt prøvede far i Poltergeist filmene. Dejligt at se at han stadigvæk er på banen.

Kunstskøjteløb er normalt ikke noget man forbinder med lårklaskende grineflip og hysteriske optrin. Men Blades of glory formår at sætte sporten i et helt nyt lys, og fra nu af har den for altid forvandlet/forvrænget denne anmelders syn på den ellers så noble sport.
Humoren i Blades of glory er plat og hysterisk, tilsat Will Ferrell’s fanden i voldske og meget kropslige humor. Det er en sand fornøjelse, at se hans store korpus glide hen over isen i det ene skøre trick efter det andet. Netop fordi han slet ikke ligner en kunstskøjteløber bliver det hele så fantastisk absurd og morsomt.
Også Jon Heder’s karakter Jimmy MacElroy er sjov. Sjældent har man set en så fimset skøjteløber, og det siger jo ikke så lidt.

Med en spilletid på under 90 minutter bliver det aldrig kedeligt. Så selvom historien er temmelig forudsigelig, er man stadigvæk godt underholdt hele vejen igennem, frem til den fantastiske finale, der byder på spring og tricks som skøjteverdenen ikke troede var mulige at udfører. Det er hysterisk morsomt, og ganske veludført.

Blades of glory levere varen i form af gode grin, stort opsatte skøjtenumre tilsat musik af blandt andet Queen, og Amerikansk lagkage komik når den bedst. Så hvis du altid har syntes at kunstskøjteløb er noget underligt skørt noget så se Blades of glory og få bekræftet dine fordomme på den sjove måde.

Ekstramateriale.

På ekstramaterialet er der en masse spændende guf. Noget bedre end andet, men hvis det hele ses igennem så får man alligevel et godt indtryk af produktioner og først og fremmest en masse sjov og ballade. Specielt de fraklippede scener er for en gang skyld spændende at se igennem. Her er det muligt at stifte yderligere bekendtskab med Hector fra filmen, og desuden se en rigtig sjov sang sunget af Jimmy og Chazz.

Der findes flere små dokumentar programmer der hver dækker forskellige aspekter af filmen:

Genvundet ære: Tilblivelsen af Blades of glory.
De kendte på tynd is.
Koldere end is: De supersexede skøjtekostumer.
Arnett og Poehler: En familie affære.
20 spørgsmål med Scott Hamilton.
Hector: Portræt af en superfan.

Det er endvidere muligt at se flere scener der ikke kom med i den endelige version af filmen, samt en række improviserede scener hvor skuespillerne giver los, og hvis du syntes om musik er der skam også en musikvideo – Blades of glory – af Bo Bice.
Der findes også en trailer til Blades of Glory og en gag reel, med fejl og spas fra optagelserne, plus et omfattende fotogalleri.

Som rosinen i pølseenden kan man berige sig selv med en række improviserede Movie-Fone interviews med Will Farrell, Jon Heder og Will Arnett.

Ekstramaterialet på dette skøjte epos får 4 ud af 6 mulige stjerner. Det er informativt, og først og fremmest sjovt.

Blades of glory kan ses med Danske, Svenske, Norske, Finske og Hollandske undertekster.

Billedet er 1.78:1 Anamorphic Widescreen, og lyden fremstår som Engelsk DD5.1.

Filmen er venligst udlånt af Paramount Home Entertainment.

Titel: Blades of Glory
Original Titel: Bladesof Glory
Premieredato: 11. september 2007
Instruktør: Josh Gordon, Will Speck.
Skuespillere: Will Ferrell, Jon Heder, Will Arnett, Amy Poecher, Craig T, Nelson, Jenna Fischer.
Spilletid: 89 min.
Selskab: Paramount, Dreamworks. 2007.
Genre: Humorbanner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...