Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Blitz

13. januar 2012 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Blitz billede

En politimorder er løs, og Jason Statham i skikkelse af en selvdestruktiv strømer sendes ud på jagt.

Den udbrændte kriminalassistent Tom Brandts karriere hænger i en tynd tråd, da han giver nogle biltyve en blodig lærestreg. Efter et barslagsmål har han i forvejen fået ry for at gå over stregen. Alligevel er det Tom Brandt, der bliver ringet efter, da en ung politibetjent bliver skudt ned på åben gade. Det skal hurtigt vise sig, at være mere end blot et politimord. Der er en seriemorder på spil, og han går udelukkende efter betjente. Morderen kalder sig selv for the Blitz og sværger, at dræbe mindst 8 betjente. Pludselig er spørgsmålet: hvem jagter hvem?

Hvor har vi dog mødt ham mange gange: den udbrændte, fordrukne og selvdestruktive betjent der gør livet surt for alle omkring sig. Her har skuespillere som Mel Gibson og Bruce Willis udmærket sig i efterhånden klassiske roller som henholdsvis Murtough og McClane. Det er en godt brugt arketype, men der skal mere til end blot indebrændt raseri og lidt for mange whiskysjusser. Ellers er vi som publikum stået af. Jason Statham har aldrig ligefrem været nogen hyggetrold, men man savner lidt humor og glimt i øjet. Lidt, der får os som seer til at interessere sig for vores hovedperson. Det mangler Blitz så absolut. Filmen er blottet for humor og selvironi, og derfor bliver den i længden også uinteressant. Han skal såmænd nok være i stand til at spille rollen anderledes end som en morgensur alkoholiker, der mangler noget at slå på, men det får vi aldrig at se. Der forsøges lidt med nogle sidehistorier, der skal fordybe os i karakteren – men det forbliver halvhjertet.
Aidan Gillen, som nogen måske vil huske fra den fremragende serie The Wire, hvor han spiller politikeren Tommy Carcetti, spiller morderen Blitz. Han er faktisk ganske god, og er med til at give filmen et spark.
Visuelt byder Blitz overraskende på nogle virkelig flotte billeder. Grynede og grove sætter de stemningen, og det er bestemt vellykket. Der er dog lavet flere alvorlige fejl i klipperummet, og det skæmmer faktisk filmen en hel del.

Jason Statham har efterhånden fået stjernestatus – han er endda kommet med i den mest eksklusive klub af dem alle; Stallones expendables. Det på trods af, at hans hovedroller stort set kun har været i halvdårlige actionfisere siden Lock, stock and two smoking Barrels.
Blitz er en halvdårlig film med nogle gode elementer. Hovedfortællingen kunne være interessant og have hevet filmen opad, såfremt man ikke havde divergeret handlingen i så mange forskellige retninger. Blitz ender med at være en halvkedelig affære, der føles lang og trist. Man fornemmer dog de gode intentioner, men det gør som bekendt ikke nogen god film.

Ingen tvivl om, at Jason Statham har kontrafejet til større roller i actionfilm, selv om det lige nu virker som om hans karriere allerede er dér, hvor det tog Jean-Claude Van Damme årtier at nå hen; på vej mod bunden. Men nuvel, det rygtes at hr. Statham skal være med i Fast and Furious 6, så det kan da være der er håb endnu.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Blitz
Original Titel: Blitz
Premieredato: 25. oktober 2011
Instruktør: Elliot Lester
Skuespillere: Jason Statham, Aidan Gillen, Paddy Considine
Spilletid: 93 min.
Selskab: Lionsgate UK, Nordisk Film, 2011
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...