Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Bloodline

24. marts 2020 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bloodline  billede

The Stifmeister på rovmord

Evan og Lauren får deres første barn og som førstegangsforældre må de sande, at den manglende nattesøvn, hyppige bleskift og grædeture tærer på både kræfter og overskud. Evans mor Marie flytter derfor ind for at hjælpe til, men der er underligt ved forholdet mellem mor og søn.

Evan arbejder til dagligt som psykolog på en High School, eller som han fortæller en politiefterforsker: ”jeg er en form for socialrådgiver”. Gennem sit arbejde på skolen får han kendskab til flere elevers mistrivsel på hjemmefronten og uden tøven begynder han at bruge de søvnløse nattetimer til at gøre regnskaberne op for de unge mennesker mod deres voldelige forældre. Evan virker bare lidt for god til det han laver!

Bloodline begynder med en nøgen kvinde i bad. Imens shampooen løber ned at den unge kvindes silkebløde hud, bliver hun pludselig stukket i halsen og der hvide skum bliver erstattet blodrødt blod, der løber ned i afløbet. Klip til Evan som kommer hjem sent om natten og kryber i seng hos kone netop som hans nyfødte baby vågner.

Så er scenen ligesom sat.

Startscenen kan ikke undgås at vække minder om den berømte badeværelsesscene i Alfred Hitchcocks Psycho (1960), også selvom den langt fra er lige så banebrydende og ikonisk. Men det er heller ikke den eneste film eller serie, som Bloodline hiver inspiration fra. Kørescenerne om natten er tillagt et soundtrack som kun lede tankerne hen på Nicolas Winding Refns Drive (2011) og Evans overskudsagtige og rolige adfærd hos de udvalgte voldelige fædre, er som taget ud af et afsnit af Dexter (2006-2013). Men det helt i orden at låne fra fortidens kulturelle perler, så længe man bruger så smidigt som i filmen her.

Seann William Scott spiller Evan og de fleste vil nok genkende ham som Steve Stifler eller ”The Stifmeister” fra komediefranchisen American Pie. Og selvom han gør det ufatteligt godt her i Bloodline, er det svært for at abstrahere for hans ikoniske komedierolle(r). Og det gør det bare ikke bedre, at Evan får sin mor til at bo hjemme hos sig…

Modsat er Evans kone Lauren knap så vellykket. Jeg er ikke engang sikker på, at det er skuespillerinden Mariela Garrigas skyld, emn derimod hendes karakters manglende motivation og dybde, der gør sig gældende. Til gengæld er Kevin Carroll som politiefterforsker Overstreet helt igennem fremragende. Han minder om en politibetjent taget ud a fen 70’er serie eller noget fra True Detective eller Fargo. Hans brummende og overskudsagtige stil med et sært glimt I øjet i forhørsscenerne, giver følelsen af, at der ligger meget mere mellem linjerne end han får sagt.

Bloodline er en overraskende god velfungerende trhiller. Den både ind imellem overrasker, men samtidigt giver den sig god til at fortælle sin historie og skildre en syg mands sind. Derudover har den en usædvanlig slutning på en amerikansk film!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Bloodline
Original Titel: Bloodline
Premieredato: 13. marts 2020
Instruktør: Henry Jacobson
Skuespillere: Seann William Scott, Nick Boraine, Kevin Carroll, Dale Dickey, Leith M, Burke, Mariela Garriga, Christie Herring, Sean H, Scully, Matthew Bellows, Hudson West, Dusty Sorg, Cassandra Ballard, Larsen Thompson
Spilletid: 97 min.
Selskab: Blumhouse Productions, Universal Pictures, 2018
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...