Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Blues Legends: Freddie King – Live In Europe

1. december 2003 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

Blues Legends: Freddie King – Live In Europe billede

Endnu en serie med spændende optagelser er udkommet. Denne gang er det blues musikken og dens musikere, der sættes fokus på i denne serie kaldet ”Blues Legends”.

Blues Legends er en ny serie fra Image/BMG, som er en hyldest til forskellige kunstnere inden for blues musikken. Denne første DVD indeholder uddrag fra 3 forskellige koncerter med guitaristen Freddie King kun få år før hans tidlige død i 1976.

Freddie King var ene af de 3 ”konger” inden for blues verden. (De andre 2 var naturlig vis B.B. King og Albert King), som virkelig kunne trække fulde huse. Med sin tilbagelænede, men ikke ufølsomme stemme kombineret med hurtige fingre på guitaren, skabte ham masser af fans eller disciple, som nogle måske vil kalde dem, op gennem 60’erne og 70’erne, som lod sig inspirere af ham og hans specielle spillestil.

Allerede fra en ung alder lærte han at spille på guitar, og både hans mor Ella Mae King og hans bror Leon var også meget musikalske så det var helt naturligt at han også skulle gå denne vej. I sine unge år i 50’erne flyttede han fra sine rødder i Texas til Chicago og blev her meget inspireret af to lokale blues guitarister Eddie Taylor og Robert Lockwood som han lærte meget af selv om, deres stil var meget forskellig, lærte han dog nok til at blive hyret til at spille med i forskellige grupper og i takt med dette udvikle sin helt egen stil, som en dag skulle gøre ham til stjerne. I august 1960 gik han for første gang i studiet for at indspille 6 af sine egne kompositioner bl.a. hittet Hideaway som gav ham mod på at starte sit eget band og tage på turne.

Herefter gik det slag i slag med det ene hit efter det andet som fx The Bossa Nova Watusi Twist. Mange af hans numre som fx (I'm) Tore Down, Have You Ever Loved A Woman og specielt nummeret The Welfare (Turns Its Back On You) , er blevet klassikere indenfor blues musikken og været til inspiration for så kendte hvide bluesnavne som Eric Clapton og Stann Webb. Eric Clapton og Freddie King blev gode venner, men nåede kun at indspille og udsende få sange, da Freddie King pludselig døde af en hjertefejl i December 1976.

Denne DVD indeholder uddrag fra koncertoptagelser et par år før hans død, men viser virkelig hvad han kunne med både fingrene på guitaren og med hans specielle stemme. Selvom DVD’en kun spiller kun lidt over 1 time, har flere optagelserne aldrig været udsendt på hverken bånd, laserdisc eller dvd tidligere.

Vi får flere lange udgaver af de numre, som var med til at gøre ham til et af bluesens største navne. Hør fx Have You Ever Loved Awoman, Ain’t No Sunshine, Big Legged Woman og Sweet Home Chicago, hvor han virkelig trykker den af foran et veloplagt publikum.

Ekstra Materiale

Der er intet som helst hverken i billed- eller tekstform.

0 stjerner ud af 6

Video

Koncerterne er optaget og bliver vist i 4:3 – 1.33:1 format. Selve billedkvaliteten er typisk fjernsyns kvalitet fra 70’erne. Til dette brug er det udmærket. Der mange andre optagelser fra samme tid, der ser værre ud, men den kan naturligvis ikke hamle op med den kvalitet som vi kender fra i dag. Man kan dog godt kan se at bl.a. Svensk Tv altid har været foran når gælder Tv-optagelser.

3 stjerner ud af 6

Audio

Lyden er Dolby Digital Mono og ikke det store, men god nok til at føle stemningen fra dengang.

2 stjerner ud 6

Menu og Tekster

Der er ingen tekster overhovet, kun en menu, hvorfra du kan vælge de enkelte numre eller koncerter. Ikke engang lidt baggrundsmusik er der blevet plads til.

0 stjerner ud af 6

Track Liste

Montreux Jazz Festival – 29. Juni 1973

Have You Ever Loved a Woman (Version One)
Look Over Yonders Wall
Ain't No Sunshine

Ca. 27 minutter

Fun House – Stockholm - 19. December 1974

Woman across the River
Ghetto Woman
Blues Band Shuffle (Version Two)
Sweet Home Chicago

Ca. 21 minutter

Opopoppa – Stockholm - 4. Juli 1973

Big Legged Woman
Have You Ever Loved a Woman (Version Two)
Blues Band Shuffle (Version One)

Ca. 19 minutter

Konklusion

Dette er nok en DVD som henvender sig mest til Hard Core Blues eller Freddie King fans, for der er ikke brugt tid på hverken ekstra materiale eller fortælle lidt om Freddie King, det er lige på og hårdt uddrag fra de forskellige koncerter. Jeg vil derfor, hvis du ikke hører til ovennævnte, anbefale dig lige som det var tilfældet med Nina Simone: Live At Ronnie Scott's, at du først lytter til hans plader før du investerer i denne DVD. Men hører du til dem, så hører den naturligvis i din samling over specielle optagelser, selvom man da kan håbe, at de fulde koncerter en dag vil blive udgivet på DVD.

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark

Titel: Freddie King – Live In Europe
Original Titel: Freddie King – Live In Europe
Premieredato: 27. oktober 2003
Genre: Andet
Link: http://www.freddiekingsite.com/index.html
Et billede fra Freddie Kings unge år i Chicago !
Et billede fra Freddie Kings unge år i Chicago !
Freddie King sammen med sin gode ven og "største" fan Eric Clapton !
Freddie King sammen med sin gode ven og "største" fan Eric Clapton !
Et af de få billeder der findes af ham fra 70'erne !
Et af de få billeder der findes af ham fra 70'erne !


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...