Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Bodilprisen 2019 - Nominerede

11. januar 2019 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Bodilprisen 2019 - Nominerede billede

Bodilprisen, Danmarks ældste filmpris, bliver i år uddelt lørdag den 2. marts på Stærekassen med Iben Hjejle og Signe Lindkvist fra podcasten Sitter som værter. Her vil filmårets dygtigste inden for dansk og international film blive hyldet.

I dag kan Danske Filmkritikere løfte sløret for, hvem der er i spil til årets Bodil-statuetter. I kampen om at blive ’Bedste danske film’ finder man Gustav Möllers Den skyldige, Paprika Steens Den tid på året, Niclas Bendixens Ditte & Louise, Isabella Eklöfs Holiday samt Anders Matthesen og Thorbjørn Christoffersens animationsfilm Ternet Ninja. Årets topscorere blev Den tid på året og Ditte & Louise med hver seks nomineringer. Se alle årets nominerede nederst.

Lørdag den 2. marts kl. 20.00 bliver Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, overrakt ved et storslået gallashow i København, hvor Stærekassen vil danne en smuk og historiefyldt ramme om årets prisuddeling. I dag kan Danske Filmkritikere afsløre, hvem der har mulighed for at modtage årets Bodil-statuetter.

Med hver seks nomineringer må Paprika Steens Den tid på året og Niclas Bendixens Ditte & Louise dele årets topscorerværdighed. Begge film er bl.a. nomineret til ’Bedste danske film’, hvor de skal konkurrere mod to spillefilmdebutanter i Gustav Möller med Den skyldige og Isabella Eklöf med Holiday, mens Anders Matthesen og Thorbjørn Christoffersen fuldender kvintetten med deres animationsfilm Ternet Ninja.

Flere hovedroller nomineret for egne film
I kategorien ’Bedste kvindelige hovedrolle’ er der i år blot fire nominerede, men til gengæld har tre af dem været dybt involveret i de film, de er nomineret for. Ditte Hansen og Louise Mieritz er begge nomineret for Ditte & Louise, som de også har skrevet manuskriptet til, mens Paprika Steen er nomineret for Den tid på året – en film, hun selv har instrueret. Derudover er den tidligere Bodil-vinder i birolle-kategorien Victoria Carmen Sonne nomineret for Holiday, som er hendes første hovedrolle.

Hos mændene har Anders Matthesen også selv skrevet og instrueret (sammen med Thorbjørn Christoffersen) animationsfilmen Ternet Ninja. De øvrige fire nominerede til ’Bedste mandlige hovedrolle’ er Ardalan Esmaili (Charmøren), Jakob Cedergren (Den skyldige), Matt Dillon (The House That Jack Built) og Rasmus Bjerg (Så længe jeg lever).

To film dominerer birolle-kategorierne
Paprika Steens Den tid på året er topscorer i birolle-kategorierne med hele fire nomineringer: Karen-Lise Mynster og Sofie Gråbøl i ’Bedste kvindelige birolle’ og Jacob Lohmann og Lars Brygmann i ’Bedste mandlige birolle’. Ditte & Louise må ’nøjes’ med tre nomineringer til Lotte Andersen, Anders W. Berthelsen og Adam Brix.

Derudover er der hos kvinderne nomineringer til Katrine Greis-Rosenthal for Lykke-Per og Soho Rezanejad for Charmøren, mens Lai Yde Holgaard fuldender mændenes kategori for sin rolle som gangsterboss i Holiday.

Scenograf og klipper blandt nominerede til ny pris
Bodilprisen 2019 byder også på en helt ny pris, da Danske Filmkritikere tidligere på måneden sammen med streamingtjenesten Blockbuster indstiftede Blockbuster Talentprisen. Prisen skal hylde nye talenter, der på baggrund af deres indsats på film i 2018 vurderes at gå en stor fremtid i møde, og kan gå til alt fra skuespillere og instruktører til klippere, fotografer og scenografer.

Årets fem nominerede tæller scenograf Josephine Farsø, som er nomineret for sit arbejde med spillefilmene Christian IV – den sidste rejse og Holiday, og klipper Sofie Marie Kristensen for at have klippet Martin Skovbjergs Brakland. Derudover er tre instruktører nomineret til prisen: Elvira Lind for dokumentarfilmen Bobbi Jene, Gustav Möller for Den skyldige og Isabella Eklöf for Holiday.

Se den komplette liste over de nominerede nedenfor.

Kom med til Bodilprisen 2019
Bodilprisen er ikke kun for filmbranchen. Der er nemlig også et begrænset antal billetter til salg til Bodilprisen 2019 på Stærekassen lørdag den 2. marts kl. 20.00, som kan købes via www.billetlugen.dk.Billetter koster 495 kr. + gebyr.

For mere information, se venligst www.bodilprisen.dk.

Nomineringer til Bodilprisen 2019:

Bedste danske film

Den skyldige (Gustav Möller)
Den tid på året (Paprika Steen)
Ditte & Louise (Niclas Bendixen)
Holiday (Isabella Eklöf)
Ternet Ninja (Anders Matthesen & Thorbjørn Christoffersen)

Bedste kvindelige hovedrolle

Ditte Hansen (Ditte & Louise)
Louise Mieritz (Ditte & Louise)
Paprika Steen (Den tid på året)
Victoria Carmen Sonne (Holiday)

Bedste mandlige hovedrolle

Anders Matthesen (Ternet Ninja)
Ardalan Esmaili (Charmøren)
Jakob Cedergren (Den skyldige)
Matt Dillon (The House That Jack Built)
Rasmus Bjerg (Så længe jeg lever)

Bedste kvindelige birolle

Karen-Lise Mynster (Den tid på året)
Katrine Greis-Rosenthal (Lykke-Per)
Lotte Andersen (Ditte & Louise)
Sofie Gråbøl (Den tid på året)
Soho Rezanejad (Charmøren)

Bedste mandlige birolle

Anders W. Berthelsen (Ditte & Louise)
Adam Brix (Ditte & Louise)
Jacob Lohmann (Den tid på året)
Lai Yde Holgaard (Holiday)
Lars Brygmann (Den tid på året)

Bedste ikke-amerikanske film

Burning (Lee Chang-dong)
Call Me By Your Name (Luca Guadagnino)
Grænse (Ali Abbasi)
Roma (Alfonso Cuarón)
Shoplifters (Hirokazu Koreeda)

Bedste amerikanske film

A Star Is Born (Bradley Cooper)
Florida Project (Sean S. Baker)
Lady Bird (Greta Gerwig)
The Shape of Water (Guillermo del Toro)
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Martin McDonagh)

Bedste dokumentarfilm

Bobbi Jene (Elvira Lind)
Fanget i de fries land (Camilla Magid)
Hjertelandet (Janus Metz & Sine Plambech)
Olegs krig – en barndom i krigens skygge (Simon Lereng Wilmont)
Skjold & Isabel (Emil Næsby Hansen)

Blockbuster Talentprisen

Elvira Lind, dokumentarinstruktør (Bobbi Jene)
Gustav Möller, instruktør (Den skyldige)
Isabella Eklöf, instruktør (Holiday)
Josephine Farsø, scenograf (Christian IV – den sidste rejse & Holiday)
Sofie Marie Kristensen, klipper (Brakland)

Ud over de ovenstående kategorier uddeles også en pris for ’Bedste manuskript’, ’Bedste fotograf’, ’Æres-Bodil’ og ’Sær-Bodil’ og Henning Bahs-prisen, som går til en scenograf.

Om Bodilprisen
Danske Filmkritikeres Bodil – en af Europas ældste filmpriser – uddeles en gang om året ved en stor gallafest. Bodilfestens indhold kan variere, men har de sidste mange år budt på underholdning, fejring af de nominerede film og stjerner, den berømte Bodilkage, mad og drikke og ikke mindst overrækkelse af Bodilpriserne.

Der uddeles sædvanligvis priser til bedste danske film, bedste mandlige hovedrolle, bedste kvindelige hovedrolle, bedste mandlige birolle, bedste kvindelige birolle, bedste manuskript samt bedste dokumentarfilm, bedste amerikanske film og bedste ikke-amerikanske film. Udover disse priser uddeler Danske Filmkritikere Fotografprisen, en Sær-Bodil for en af årets væsentlige indsatser samt en Æres-Bodil til en person, der gennem årene har markeret sig betydningsfuldt.


Link: http://www.bodilprisen.dk


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...