Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Boney M - Special Edition EP

31. august 2003 af Aino Bredtved

2 stjerner Skriv en kommentar

Boney M - Special Edition EP billede

Discoens uden tvivl ukronede ”konge” og dronninger
I’m crazy like a fool about Daddy Coooooool…..!!

Med forventningens glæde flåede jeg papiret af Boney M dvd’en og kastede den straks i maskinen, og stor var glæden, da jeg trykkede på track select og titlerne sprang mig i møde – YES! Daddy Cool er første nummer, klar til at svæve på nostalgiens bølger, med nærmest fugtige øjne hører jeg de numre, som i min pureste barndom, var de største!

Det var bare skønt at høre (og se) de gode, gamle, disco-slagere. Desværre er der kun 4 numre på skiven, jeg ved da godt, at det er en EP version (= maxi-single) men alligevel.
Som før nævnt, var første sang Daddy Cool fra 1976. Det var Boney M’s første hit, som røg direkte ind på hitlisterne verden over. Herefter får vi klassikeren Sunny også fra ’76, megahittet Rasputin fra ’78 og Children of Paradise fra 1980.

Det hele startede i 1974, da den tyske producer Frank Farian indspillede sangen Baby, Do You Wanna Bump?, og udgav den under navnet Boney M. Den blev et moderat hit, og tv-stationerne begyndte snart at efterspørge Boney M til diverse liveshows, derfor måtte Farian personificere gruppen, hvilket han gjorde med Marcia Barrett, Liz Mitchell, Maizie Williams og Bobby Farrell. Hhv. to sangerinder, en model/danser og Bobby, DJ og danser i Holland. Deres lyd, et mix af reggae, disco, funk, gospel og soul lagde alverdens hitlister for deres fødder, og snart kendte alle deres navn og musik.

Igennem deres 10 år på toppen udgav Boney M 18 platin og 15 guld albums, mere end 200 guld og platin singler og i alt har de solgt over 150 millioner plader verden over.

Efter ”Track Select” på dvd’en kommer ”Pop-up DVD”, som er de samme fire sange, i præcis samme version som før, denne gang bare med informative rulletekster drønende hen over skærmen.

Op på skærmen toner ”Previews” frem, og med det menes der altså ca. 30 sekunders reklamer for dvd’er (EP-versioner som denne her) med diverse kunstnere som fx Deep Purple, Cliff Richard, Joe Cocker, Motörhead, The Kinks og mange flere – meget irriterende med så mange, så korte klip. Hellere se nogle få men gode sange i fuld længde end denne omgang reklame-gejl. Den noget spraglede sammensætning af kunstnere bør også bemærkes, selv er jeg meget alsidig i min musiksmag, og kan lide de fleste af kunstnerne, men det er vel de færreste, der både er vilde med Boney M og Motörhead.

Efter den omgang glæder man sig til ”Classical Picture Jukebox”, og man øjner jo muligheden for, at det kunne være mere disco og ud vælter det med ren og skær (undskyld udtrykket) lortemusik!
Der er her tale om Trance, Techno, Club/Dance og så lige et enkelt glimrende nummer med Bach (ja, den klassiske komponist), et andet udmærket klassisk nummer, et enkelt hip-hop nummer og tilbage til Techno/Dance – hvem i alverden har besluttet, at lægge sådan noget irrelevant møg på en Boney M skive? Forsøger man mon at fange hele familiens interesse på én gang? Det hører da ingen steder hjemme – faktisk må jeg tilstå, at jeg blev lidt ”små-aggressiv” over det. Jeg må også lige omtale, at hele denne jukebox-samling faktisk er ren og skær reklame.

Alt i alt får dvd’en 2 stjerner, og det er kun for Boney M-numrene, resten er så ringe, at havde det ikke været for BM, så havde dvd’en fået MINUS 3!

Spar både penge og hyldeplads – lad være at købe denne elendige skive, brug i stedet pengene på musikbutikkernes tilbudshylder, og køb to-tre Boney M cd’er for 100 kr. og nyd musikken der. Denne dvd er et dårligt forsøg på at malke markedet!

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark.

Titel: Boney M - Special Edition EP
Original Titel: Boney M - Special Edition EP
Premieredato: 11. august 2003
Genre: Andet
Link: http://www.classicpictures.co.uk


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...