Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Britt-Marie Var Her

14. marts 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Britt-Marie Var Her billede

”Britt-Marie var her” er en charmende, sjov og varm fortælling om en 63-årig kvinde igennem sin midtvejskrise med en forrygende Pernilla August i hovedrollen.

Opskriften på middelalderende mennesker i en midtvejskrise er måske ikke den mest originale historie. Vi har set det før, og vi ved også godt, hvordan historien ender. Alligevel har skuespilleren, Tuva Novotny, kastet sig ud i en film om mod, og den gode morale om, at det aldrig er for sent at ændre sit liv.

Væk fra de trygge rammer
Britt-Marie (Pernilla August) lever sit liv perfekt. Hun gør rent, passer hus og laver mad for sin mand hver dag. En dag opdager hun, at hendes mand har en affære med en yngre model og forlader ham efter 40 års ægteskab. Britt-Marie rejser til den lille udkantsby, Borg, hvor hun skal være leder for et fritidshjem og samtidig træne 10-årige i fodbold - selvom hun slet ikke har forstand på fodbold. Det går hurtigt op for hende at starte ens liv forfra aldrig er helt let.

Forrygende August
Pernilla August er helt fantastisk i rollen som Britt-Marie. Hun formår at spille rollen med humor og skrøbelighed, men forsøger samtidig at bevare roen. Også selvom det hele ser håbløst ud, og hun er skeletter i skabet. Desuden får hun også gode modspil fra sine kollegaer, i dette tilfælde er de fleste af dem børn. Men børnene er vigtige for Britt-Maries karakter, da de igennem fodboldmetaforen viser hende, at man kan vende alt.

Kliché på flere klichéer
Filmens budskab er på ingen måde originalt. Og hvis det ikke skulle være slemt nok, så skal vi også smøres ind i det med en irriterende voice-over. Dette er ærgerligt, da vi sagtens har forstået pointen, og højt sandsynligt også selv har været i rollen som outsider. Men filmen reddes dog stadig af dens charme og sjove replikker. Og selvom budskaberne er meget kliché, så har vi muligvis brug for at høre dem oftere. For selvrespekt og personlig frigørelse er noget, vi har brug for, for at give vores liv.
”Britt-Marie var her” er en hjertevarmende og sjov komedie om hverdagens følelser og kompleksiteter. Det kan virke banalt, men det er livet vel også. Filmen lider desværre af de samme gamle klichéer, men en fremragende Pernilla August hiver filmens niveau op.

Titel: Britt-Marie Var Her
Original Titel: Britt-Marie Var Här
Premieredato: 14. marts 2019
Instruktør: Tuva Novotny
Skuespillere: Pernilla August, Vera Vitali, Peter Haber, Olle Sarri, Malin Levanon, Anders Mossling, Lancelot Ncube
Spilletid: 93 min.
Selskab: SF Studios Production AB, SF Studios, 2019
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...