Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Brødre.

26. august 2004 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Brødre. billede

Internationale konflikter bryder ind i familielivet da Michael meldes død i Afghanistan. Hans bror Jannik, prøver at hjælpe familien så godt han kan. Men en dag vender Michael tilbage fra de døde.

Michael ( Ulrich Thomsen ) er major i hæren. Han har 2 børn og en dejlig hustru ( Connie Nielsen ). Hans lillebror Jannik ( Nikolai Lie Kaas ) lever et helt anderledes liv. Han er lige blevet løsladt fra fængslet, efter at have begået et røveri i en bank.
Michael skal på en FN mission til Afghanistan, samme dag som Jannik kommer ud af fængslet. De når kun en hurtig middag med familien, inden de skilles igen.
Deres far ( Bent Mejding ) har et alkohol problem og kan ikke tilgive Jannik, for det han har gjort, og moderen ( Solbjørg Højfeldt ) er et stort bundt nerver.
En dag får familien den grufulde nyhed at Michael er meldt savnet og formodet omkommet i Afghanistan. Hans kone, Sarah bryder sammen og Jannik har også svært ved at klare den grimme nyhed.
Sarah søger trøst hos Jannik, der gør alt for at hjælpe hans brors familie igennem deres nye tilværelse. Denne uventede ” tagen ansvar ” for hende og ham selv, kommer bag på Sarah og snart kommer der også varme følelser imellem dem.
Pludselig kommer nyheden om at Michael ikke er død alligevel. Han er fundet i en fangelejer, hvor han har været udsat for både psykisk og fysisk totur. Han vender hjem til en familie der er forandret og han har også selv svært ved at finde tilbage til en normal tilværelse, efter de frygtelige ting han har været igennem.
Han beskylder Jannik og Sarah for at have været sammen, og hans frustrationer går både ud over dem, hans børn og ham selv. Spørgsmålet er så, om Jannik kan hjælpe hans storebror på ret køl igen ?

Susanne Bier, der før har instrueret flere forskellige film, har igen begået en genistreg. Måske endda hendes bedste film til dato.
Hun har før lavet: FREUD FLYTTER HJEMMEFRA, DET BLIVER I FAMILIEN, PENSIONAT OSCAR, SEKTEN, DEN ENESTE ENE, HÅNDEN PÅ HJERTET og sidst ELSKER DIG FOR EVIGT fra 2002.

Hun siger selv om BRØDRE:
” jeg syntes det er spændende, hvordan dagligdagen pludselig kan blive forandret, af mere eller mindre tilfældige begivenheder, og hvordan mennesker handler og forholder sig til sådanne voldsomme forandringer. Filmen handler om det paradigmeskift, der er sket i vores samfund. En erkendelse af, at krig og terror også bor her og at vi ikke længere er et lille beskyttet univers.
Men BRØDRE er først og fremmest en kærlighedshistorie og en film, der handler om kærlighedens betingelser i vores moderne livsstil. Historien handler om følelserne forbundet med begivenhederne, og film handler for mig om af skildre følelser. Det er det, filmmediet kan.

BRØDRE, har et budget på 22 mio. Kr. og manuskriptet er skrevet af Anders Thomas Jensen, der de sidste år står bag film som: VALGAFTEN, ERNST OG LYSET, WOLFGANG, I KINA SPISER DE HUNDE, MIFUNES SIDSTE SANG, BLINKENDE LYGTER, ELSKER DIG FOR EVIGT, WILBUR BEGÅR SELVMORD, DE GRØNNE SLAGTERE, REMBRANDT, SKAGERRAK. Han er pt. i gang med at instruere filmen ADAMS ÆBLER.

Connie Nielsen, der spiller Sarah, kender de fleste nok fra amerikanske storfilm som GLADIATOR, DJÆVLENS ADVOKAT, RUSHMORE, INNOCENTS, MISSION TO MARS, PERMANENT MIDNIGHT og DEMONLOVER. Senest har hun medvirket i ONE HOUR PHOTO, THE HUNTED og BASIC. Hun kan snart ses i filmen GHOST SOLDIERS og Bille August’s RETURN TO SENDER. Hendes rolle i BRØDRE er hendes debut i dansk film.

Ulrich Thomsen, der spiller Michael, kender de fleste nok for hans rolle i FESTEN fra 1998. Men han har også medvirket i et hav af andre danske og udenlandske film. Der kan Bla. Nævnes:
PORTLAND, DE STØRSTE HELTE, VALGAFTEN, og BLINKENDE LYGTER.
Han havde også en lille rolle i James Bond filmen THE WORLD IS NOT ENOUGH fra 1999.

Nikolai Lie Kaas, spiller i BRØDRE lillebroderen Jannik. Han havde sin første store rolle i Lars Von Triers IDIOTERNE i 1998. En rolle der indbragte han en Bodil-statuette.
Siden er det gået slag i slag for hans skuespillerkarriere. Han blev nærmest folkeeje for hans replik ” Vi er jo bare kokke ” i filmen I KINA SPISER DE HUNDE fra 1999.
Ellers så husker man ham fra den altædende Stefan i BLINKENDE LYGTER, og hans altid karismatiske roller i KUN ET MENNESKE, GAMLE MÆND I NYE BILER, ELSKER DIG FOR EVIGT og MIN FYNSKE BARNDOM.
I øjeblikket indspiller han filmen SOLKONGEN med Anders Villum-Jensen.

BRØDRE er en flot fortalt historie om hvordan hverdagen pludselig kan blive revet i stykker af uforudsete hændelser. Susanne Bier har før vist at hun er i stand til at vise følelser på film. Personligt syntes jeg at dette er hendes bedste film. Den er rørende og skildre på en realistisk måde de gruefuldheder krig, bringer med sig, helt ud i de danske kernefamilier.
Alle skuespillerne spiller fremragende, måske fordi rollerne er så godt skrevet. Det virker i hvert fald rigtigt godt. Specielt spændende er det at se Connie Nielsen i hendes første danske rolle. Hun giver en perfekt præsentation, af en kvinde der bliver ramt af tragedie og bliver efterladt med 2 mindre børn. De frustrationer hun må igennem og den trøst hun søger hos hendes ” afdøde 2 mands lillebror. En svær rolle, som Connie Nielsen spiller virkeligt godt.
Personligt kan jeg godt blive lidt træt af Nicolai Lie Kaas og de roller han oftest bliver type-castet til. Denne gang prøver han at løsrive sig en smule fra hans vante roller og det klær’ ham godt.
Selv birollerne er velspillede og troværdige.
Den er for det meste filmet med håndholdt kamera og oftest farvetonet i brune nuancer. Det giver billedsiden et realistisk præg, der er med til at understrege historiens realistiske fortælling.
BRØDRE er på alle måder en gribende film, der bliver svær at undgå til årets prisuddeling. Men om den får priser eller ej, så kan jeg kun anbefale, at man tager i biografen og lader sig rive med af denne velfortalte historie.

Titel: Brødre
Original Titel: Brødre
Premieredato: 27. august 2004
Instruktør: Susanne Bier
Skuespillere: Connie Nielsen, Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen, Bent Mejding, Solbjørg Højfeldt, Paw Henriksen, Laura Bro, Niels Olsen, Lars Hjortshøj, Henrik Koefoed.
Spilletid: 110 min.
Selskab: Zentropa entertainments14, Distributionsselskabet, Nordisk Film 2004.
Genre: Drama
Link: http://www.broedre.dk

banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...