Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kød & Blod
Kød & Blod billede

Knives Out - Var...
Kollision


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Brother Sun, Sister Moon

15. september 2014 af Ronnie Bisgaard Mortensen

2 stjerner Skriv en kommentar

Brother Sun, Sister Moon billede

Kedelig religiøs propaganda

Religiøse film har ofte en lidt dårligere gennemslagskraft end andre genrefilm. Dette skyldes for det meste, at for de fleste er religion et ømtåleligt emne, og at vi alle har forskellige forestillinger og fremstillinger af den religion, man nu en gang tror på. Se bare på film som The Passion of the Christ (2004) som blev beskyldt for at være for ekstrem i dens scener, mens Noah (2014) også blev beskyldt for ikke helt at leve op til forlægget. Desværre kan man ikke beskylde Brother Sun, Sister Moon for at være for ekstrem, den er mere bare en omgang kedelig overfortolkning af de bibelske værdier.

I 1100-tallets Italien vender den unge Francis af Assisi (også kaldet Francesco) hjem fra krig hårdt såret og syg. Efter hans tilbagevenden har Francis dog ændret sig. Han vender sin families rigdom og tryghed ryggen for at leve et liv som munk. Værdierne hos ham har ændret sig og sammen med sine nærmeste venner og hans store kærlighed St. Clare forsøger Francis at genopbygge en kirke og lære resten af befolkningen om den rigtige forståelse af Guds ord.

St. Francis af Assisi er en af middelalderens helt store kristne personligheder, selvom man måske ikke har hørt så meget til ham som dansker. 9 spillefilm er det blevet til med baggrund i St. Francis og hans religiøse gerninger, og Brother Sun, Sister Moon handler for det meste om St. Francis unge år, hvor han fik en form for guddommelig åbenbaring og valgte at blive munk.

Brother Sun, Sister Moon udkom i 1972 og blev nomineret til en Oscar for bedste Art- og Set Decoration, hvilket man også godt kan forstå. Der er bestemt blevet gjort noget ud af at få filmen til at ligne noget fra 1100-tallet. Til tider føler man næsten, at man ser en film baseret på en Astrid Lindgren bog, så eventyrlige er billederne. Desværre fejler filmen på nogle andre ret vigtige præmisser. Filmens historie er simpelthen for kedelig og intetsigende og virker mest som religiøs propaganda, som når St. Francis står og stirrer med sine brune øjne ind i kameraet og forkynder, at når en fugl kan leve af blot vand og korn, jamen så bør vi mennesker også kunne leve på den måde. Den tro hylder filmen så, men det ender med at blive en kende for kvalm, med mindre man altså selv tror fuldt og fast på den slags.

Selve filmens opbygning virker også mest som et tv-serie afsnit, for filmens klimaks er i sidste ende alt for svag og intetsigende. Der virker ikke til at være særlig meget på spil, hverken for vores hovedperson eller for tilskueren. Som en lille ekstra gave har man puttet den kære Alec Guinness (Obi-Wan Kenobi fra de rigtige Star Wars film) på rollelisten som ingen ringere end paven, men de 10 minutters spilletid er desværre også dårligt givet ud.

Samlet set kommer Brother Sun, Sister Moon til at fremstå svagt med en ligegyldig historie uden nogen form for spænding. Det kan et flot set-up ikke rigtig råde bod på, og de religiøse forkyndelser ender til sidst ud i en for-meget-hed der gør at man bliver træt af St. Francis og hans forholdsvis naive tilgang til livet.

Der er intet ekstramateriale på DVD’en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Brother Sun, Sister Moon
Original Titel: Fratello sole, sorella luna
Premieredato: 24. juli 2014
Instruktør: Franco Zeffirelli
Skuespillere: Graham Faulkner, Judi Bowker, Leigh Lawson, Kenneth Cranham, Lee Montague, Valentina Cortese, Alec Guinnes
Spilletid: 135 min.
Selskab: Vic Film Productions, Fox Paramount, 2014
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western StarsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...