Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Bruce Springsteen: VH1 Storytellers (DVD)

23. oktober 2005 af Steffen Damkjær Moestrup

4 stjerner Skriv en kommentar

Bruce Springsteen: VH1 Storytellers (DVD) billede

Rødder. Hvor kommer sange fra? Bruce Springsteen fortæller og synger. De sidste er godt, det først tvivlsomt.

Bruce Springsteen er allerede i de første sekunder på denne DVD inde på problematikken. Skal man nu også tale om sine egne sange? Går brodden ikke af dem? Ikke desto mindre er det netop, hvad han kaster sig ud i denne VH1 Storytellers, hvor 8 af Springsteens sange udgør et halvanden times langt show! Sangene fylder vel omkring en tredjedel, mens resten af tiden altså går med Bruce, der fortæller, hvor sangene kom fra.

Det bliver til fortællingen om de politiske aspekter i "Devils & Dust", hvor Springsteen linje for linje gennemgår sangens symbolik og forklarer, hvordan musikken modarbejder ordene og derved skaben spændingen i sangen.

Om "Blinded by the Light" afslører musikeren, at sangen blev til med en guitar i den ene hånd og en rimordbog i den anden. Det forklarer måske noget af den imponerende lange ordstrøm, sangen består af. "Waitin' on a sunny day" er en pop, lethed og leg med ordene, som Springsteen siger, mens "The Rising" er en af de sange, man venter længe på.

Og inden han spiller "Brillant Disguise" er Bruce i fin selvironisk stil inde på, hvordan kunstneren iscenesætter sig selv og kun lader enkelte træk af sin personlighed slippe ud til offentligheden.

Kunstnere er sjældent de bedste til at fortælle om deres værker. Analysen og fortolkningen forekommer tit skuffende for den mangeårige læser, lytter eller oplever. Vi har dannet vores egne meninger, indtryk og konklusioner, og selvom det da kan være meget skægt og måske lidt pudsigt at høre anekdoterne bag, bliver essensen typisk tynd. Og sådan er det også her på DVD'en.

Springsteens sange er nemlig i forvejen så mytologiserede og mytologiserende, så strigente og fyldte af gentagne karakterer, temaer og symbolik, at lytteren har dannet sin egen udgave af springsteensk americana. Kunstnerens egen udlængning bliver derfor flad og uinteressant – underholdende måske men heller ikke så meget andet.

Stadigvæk er DVD'en et kig og ikke mindst et lyt værd. Springsteen er jo en sand folkets mand – eller iscenesætter sig i alt fald som en. Han joker rundt med publikum, glemmer sin mundharmonika et par gange og må starte forfra; alt med en lethed og en ligefremhed som var han en god ven, man længe har kendt.

EKSTRA MATERIALE:

Udover selve koncertoptagelsen får vi en 15 minutters Q&A-session, hvor Springsteen godmodigt, ja hjerteligt svarer på spørgsmål fra sine fans. Der er spørgsmål og svar om hans opvækst, om inspirationen fra film som "Badlands" og Robert Mitchums "Thunderroad", og om i hvilken grad religionen påvirker Springsteens sange. Religionen bruges af Bruce ikke for at sprede et religøst budskab som sådan men for at drage nytte af en fælles referenceramme mellem musiker og lyttere; en ramme hvori sangene kan udspille sig.
Jeg vil gerne give 4 stjerner til ekstramaterialet.

Numre:
1. Devils & Dust
2. Blinded by the Light
3. Brilliant Disguise
4. Nebraska
5. Jesus Was an Only Son
6. Waitin' on a Sunny Day
7. The Rising
8. Thunder Road

DVDen er venligst stillet til rådighed af
Sony Music Denmark.

Titel: Bruce Springsteen: VH1 Storytellers
Original Titel: Bruce Springsteen: VH1 Storytellers
Premieredato: 5. september 2005
Genre: Andet
Link: http://www.sonymusic.dk




banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...