Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Buffy The Vampire Slayer. Sæson 6.

6. juli 2007 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Buffy The Vampire Slayer. Sæson 6. billede

Buffy er på banen igen i 6. sæson af Tv-serien om alle tiders bedste vampyr dræber. Denne næstsidste sæson byder på mange dystre højdepunkter.

Så er det med at afsætte god tid foran fjernsynet, for hvis du først har taget hul på 6. sæson af den moderne krønike om alle tiders største vampyrdræber Buffy, er det svært at løsrive sig igen. 6 sæson er nu endelig for første gang på Dansk DVD, og der er al mulig god grund til at se den, hvis altså du har set de første 5 sæsoner.

Midt i et kaos af følelser og Vampyr problemer står Buffy Anne Summers (Sarah Michelle Gellar). Hendes opgave her i livet er at passe på menneskeheden, og holde de glubske vampyrer i deres underjordiske tilholdssteder. Hun er Vampyr dræber og hendes træner og rådgiver ud i diverse Vampyr aflivnings teknikker er skolens bibliotekar Giles (Anthony Stewart Herd).
Sammen omgives de af en flok venner, vampyrer og dæmoner der hjælper når nøden er størst. Og det er den næsten hver dag i den lille flække Sunnydale.

Det er Joss Whedon der er den oprindelige idémand bag serien, og han har da også skrevet og instrueret en del af afsnittende til Buffy serien. Joss Whedons serie om ungdommen i Sunnydale har gået sin sejrsgang verden over, og har høstet et utal af Tv-priser i tidens løb. Serien løb fra 1997 til 2003, og er af mange blevet hyldet som en af de bedste Tv-serier nogen sinde. Den har den dag i dag en kæmpe fanskarer kloden rundt, og der kan nævnes en lang liste over ting man kan købe der relaterer til serien. Tegneserier, dukker og ikke mindst spin off serien Angel, hvor Buffys flirt Angel, fra hendes serie har hovederollen.
Joss Whedon har også skrevet kult Tv-serien Firefly og den efterfølgende spillefilm Serenity, der ligesom Buffy blander flere genre sammen. I Firefly får vi det store rum eventyr tilsat et drys hverdags drama, garneret med rappe replikker.

Joss Whedons Tv serie om Buffy & Co. er langt mere end blot en almindelig serie. Dens enorme popularitet har gjort den til et kulturelt fænomen, der bliver brugt, refereret til og set efter, den dag idag. Mange af de Tv-serier der kører i Tv idag har referencer og inspiration fra historierne om Buffy og hendes venner. Men også i selve serien bruges der hele tiden referencer til andre popkulturelle fænomener. film, musik og mode. Mange af de monstre Buffy og hendes venner er oppe imod er også stærkt inspireret af monstre fra andre horrorfilm.

Joss Whedons historier tager temaer op som vi alle kender og kan realiter til fra vores egen liv og opvækst. De ofte barske år som teenager og de problemer man må igennem for at blive et voksen menneske, bliver i serien om teenagerne i Sunnydale brugt som ideoplæg, og det er her ud fra, at de ofte ret syrede og overnaturlige historier kommer til live. Det drejer sig selvfølgelig meget om de godes kamp imod de onde vampyrer, men hele tiden er det de menneskelige relationer og teenage problematikkerne der skinner igennem, og det er her, der bliver kastet anker til den virkelige vreden som vi kender den. Joss Whedon og de mange andre forfattere på serien får det hele smeltet sammen og det funger rigtigt godt.

Det var Joss Whedons ide fra starten, at lave en Tv-serie der skulle vise den stærke kvinde, der er oppe imod ondskaben, og klare sig selvom hun ud af til er den type, der i alle andre horrorfilm bliver slået ihjel fordi hun letpåklædt og skrigende løber alene ud i den mørke skov. Buffy ligner ud af til en skrøbelig pige, men som de fleste nok har bidt mærke i så er hun hårdere og sejere end de fleste. Der er ingen tvivl om at Joss Whedon med hans Buffy serie fornyede Tv-serie konceptet, og beviste at man sagtens kan lave en serie med overnaturlige emner og stadigvæk bevare fodfæstet og berører vedkommende emner som alle kan relatere til.

Her i 6. sæson finder man det meget omtalte afsnit: Once more, with feeling. Her har Joss Whedon valgt at lave et afsnit som en god gammel musical. Buffy og hendes venner synger sig således igennem hele afsnittet imens handlingen udspiller sig. Der er alt fra bløde ballader til rigtige ørehængere. Det er skuespillerne selv der synger sangene, og det gør de faktisk rigtigt godt. Anthony Stewart Head der spiller Giles, har en mindre sangkarriere bag sig, og i dette afsnit får han rig lejlighed til at vise hvad han kan. Sangene fra afsnittet er udgivet på et soundtrack, der kan købes flere steder på nettet.

I sæson 6 er et af hoved temaerne hævn, og det handler om hvordan Buffy og hendes venner forholder sig til det at hævne sig på nogen, der har gjort dem uret. Willow vil hævne sig på dem der har gjort hendes elskede Tara fortræd. Hun bruger sine magiske kræfter på en negativ måde og hendes hævn kommer til at gå ud over hele verden som vi kender den hvis hun får lov til at slippe hendes vrede løs. Også Anya ser sig fristet til hævn, da hendes elskede Xander alligevel ikke vil giftes med hende. Ikke godt for nogen når hendes gamle erhverv netop var hævnende dæmon.

Denne næstsidste sæson er til tider mørk og dyster, og den viser nye sider af de forskellige karakterer. Den mørke stemning klæder serien, uden det river den væk fra det grundlag den startede på. Men det er rart at se, at Joss Whedon og hans manuskriptforfattere tør prøve nogle lidt mere vovede handlingsforløb. Det er lige netop dette der gør at Buffy the Vampire slayer holder hele vejen igennem.

Sæson 6 er lige så spændende som de andre sæsoner og nu er hele universet så etableret, at man som publikum fornemmer at skuespillerne og manuskriptforfatterne virkelig føler sig hjemme i det. Det er rart at se på, og skuespillet er generelt rigtigt godt. Lige fra den charmerende Willow, sødt spillet af Alyson Hannigan, til det sjove Sidekick Xander (Nicholas Brendon), hvis naive charme hele tiden tilføjer det jordnære grin til de overnaturlige hændelser, gruppen kommer ud for. Her i sæson 6 er Xander blevet mere moden og et giftemål med Tara står for døren. Men heldigvis beholder han sin barnlige charme. Anthony Stewart Head er igen glimrende som Buffys klippefaste bagland, Giles. Head spiller med stor charme og sikkerhed, og hans karakter har fint udviklet sig serien igennem.
Sarah Michelle Gellar er, som altid dejlig at se på, og hendes skuespil som den plagede Slayer, der må så grueligt meget igennem, imens hun gerne ved siden af, vil være en helt almindelig teenage pige, rammer lige i plet. Ud over godt skuespil så levere Sara Michelle Gellar også nogle mindeværdige kampsports præstationer.

Har du endnu ikke set de 5 første sæsoner af serien, er det ikke godt bare at springe på 6. sæson, og så tro man kan følge med. Der er allerede etableret mange karakterer, og forholdende imellem dem er ofte ret komplicerede. De faste hoved karakterer har allerede gennemgået en stor udvikling fra 1. sæson til denne sæson, og det ville være en skam at dumpe ind, midt i det hele. Derfor kan det kun anbefales, at man ser sæson 6, hvis man har set de foregående fem.

Nedenstående er en oversigt over de afsnit som sæson 6 består af. Der er oplysninger i de korte referater, der kan være afslørende for handlingen. Så hvis du endnu ikke har set sæson 6, og har i sinde at gøre det så stop din læsning her.


Bargaining del 1.
Buffys venner har svært ved at forholde sig til hendes død. De ligger planer om at bringe hende tilbage med en magisk formular, men de bliver blandt andet forhindret af en flok Dæmoner på motorcykler. Giles er så nedtrygt at han forlader Sunnydale.

Bargaining del 2.
Buffy kommer tilbage til vores verden, lige tidsnok til at redde hendes venner der er godt hængt op. Men der er en ondskabsfuld bivirkning ved den formular Willow kastede for at bringe hende tilbage.

After Life.
Buffy skal vende sig til at være kommet tilbage fra de dødes rige, og hendes venner på bekæmpe en dæmon der er kommet med over, i de levendes verden.

Flooded.
Jonathan, Warren og Andrew bruger magiske kræfter fra en Dæmon da de skal begå et bankrøveri. Imens har Buffy travlt derhjemme og Giles vender tilbage til Sunnydale.

Life Serial
Buffy prøver at vende sig til hverdagslivet i byen. Bestemt ikke en nem opgave for en Slayer. Imens lurer Warren, Jonathan og Andrew på Buffy, og de har ikke rent mel i posen. Det hele ender med at Buffy og Spike drikker sig fulde.

All the Way.
Dawn oplever til Halloween hendes første kys. Ærgerligt det skulle gå til en vampyr. Imens offentliggør Xander at han og Anya er forlovede.

Once More, with Feeling.
Pludselig begynder alle at synge. hele Sunnydale bliver forvandlet til en Musical. Alle synger og hemmeligheder og dybe følelser kommer frem. Buffy og Spike deler deres første kys.

Tabula Rasa.
Willow kaster en formular, men noget går galt og snart har alle hendes venner glemt hvem de er. Dette er dråben der får bægeret til at flyde over for Tara der slår op med Willow.

Smashed
Jonathan, Warren og Andrew forsøger at stjæle en diamant fra et museum. Imens må Willow bruge hendes magiske evner på en gammel ven der er vendt tilbage til byen. Spike opdager noget ved Buffy som han ikke trode var muligt.

Wrecked
Willow bliver introduceret for en ægte Warlock. Hans sorte magi er tillokkende for Willow. Men det er farligt at lege med ilden. Imens må Spike og Buffy se tilbage på en hed nat

Gone
De sociale myndigheder truer med at få Buffys søster Dawn under opsyn. Og som om det ikke var slemt nok bliver Buffy pludselig usynlig.

Doublemeat Palace.
Buffy vil være som alle andre og får arbejde på et junk food spisested. Men der er noget mystisk ved kødet. Kan det hænge sammen med at personalet forsvinder en for en. Imens får Anya besøg af en gammel ven. En dæmon der vil vide noget om Xander.

Dead Things.
Buffy bliver beskyldt for mord. Hendes vrede og frustrationer går ud over Spike.

Older and Far Away.
Buffy har fødselsdag. Men det kommer ikke til at gå stille for sig, og gæsterne får en
ekstra oplevelse med på vejen i form af en sværd svingende Dæmon.

As You Were.
Buffys gamle kæreste Riley dukker pludselig op igen. Han er blevet gift, og har brug for hendes hjælp. Imens har Spike travlt med at passe på nogle dæmon æg, der kan blive en katastrofe for Sunnydale.

Hell's Bells
Xander og Anya skal giftes. Men Xander får kolde fødder da han får et syn ind i fremtiden. Anya er knust og i frustration får hun sit gamle job tilbage som en hævnende Dæmon.

Normal Again
Buffy føler at hun er helt ved siden af sig selv. Hun e runder en forbandelse kastet af Warren, Jonathan og Andrew. Hun tror at hun er en almindelig pige med almindelige forældre i en helt almindelig by.


Entropy
Anya er tilbage med hævn i hovedet. Men det er ikke let at hævne sig på Xander. Hun trøster sig derfor med Spike. Imens begynder Willow og tara at se hinanden igen.

Seeing Red.
Warren får fat i nogle magiske orber, der giver ham styrke. han konfrontere Buffy, men taber. Han vender derefter tilbage for hævn og skyder både Buffy og Tara. Episoden får et tragisk udfald.

Villains.
Willow har kun hævn i hovedet efter Taras tragiske død. Hun ser ingen nåde da hun endelig står overfor hendes elskedes morder.

Two to Go - 1 af 2.
Willow og Buffy må kæmpe en voldsom kamp, fordi Buffy og Xander vil beskytte dem som Willow vil hævne sig på. Imens er Spike i Afrika for at se om han kan gøre noget ved den Chip han har i sig.
Willow takes on Buffy and Anya.

Grave - 2 af 2.
Willow ser ud til at være ustoppelig, og selv Giles er hun efter. Hun føler nu al den lidelse der er i verden og ser kun en udvej, og det er at tilintetgøre verden. Kun hendes ældste ven Xander kan forsøge at stoppe hende.

Ekstramateriale:

Der er på Sæson lidt forskellige ekstramateriale fordelt rundt på de 6 DVD skiver. Her er en oversigt over hvad man kan finde hvor.

På Disc 1 på det allerførste afsnit er der kommentarspor med forfatterne Marti Noxon og David Fury.

På Disc 2 kan man på afsnittet Once more, with feeling finde noget spændende og lidt anderledes ekstramateriale. Ud over kommentarspor med Joss Whedon er der 3 karaoke numre. Det drejer sig om I've got a Theory/Bunnies/We're together, I'll never tell og ørehængeren Walk through the fire.
Der er også et making of program om dette enestående musical afsnit.

På Disc 3 er der maser af trailers. Blandt andet trailers til Buffy sæson 2, 3, 4, og 6.
Trailer til Buffy the vampire slayer feature film.
Angel sæson 1, 2, og 3 trailers.
Desuden er der en paneldiskussion: American television arts and sciences panel discussion.
På afsnittet: Smashed er der mulighed for at hører kommentarer med forfatteren Drew Z. Greenberg.

På Disc 4 er der et bag om kameraet program der omhandler afsnittet: Doublemeat Palace.

Disc 5 indeholder 2 kommentarspor. Det første ligger på afsnittet Hell's bells, hvor der kan høres kommentarer af instruktøren David Solomon og forfatteren Rand Kirshner.
På Normal Again er det instruktøren Rick Rosenthal og forfatteren Diego Gutierrez der fortæller om deres bidrag til serien.

Disc 6 indeholder kommentarspor på afsnittet Grave. Det er med forfatter David Fury og instruktør James A. Contner. Desuden er der en bunke outtakes, og en oversigt over hele sæson
6.
Disc 6 indeholder også dokumentarprogrammet Buffy the vampire slayer - Television with a bite. Et program der omhandler hele serien og der er interviews med folkene bag.

Ikke alle kommentarsporene er lige spændende men generelt har Joss Whedon noget spændende at sige om de ting han selv har stået 100 % for.

Ekstramaterialet får 4 ud af 6 mulige stjerner.

Det er muligt at se Sæson 6 med Danske, Svenske, Norske, Finske og Engelske undertekster.

Buffy the Vampire slayer, sæson 6 er venligst udlånt af SF-Film.

Titel: Buffy The Vampire Slayer. Sæson 6.
Original Titel: Buffy The Vampire Slayer. Season 6.
Premieredato: 3. juli 2007
Instruktør: Joss Whedon, andre.
Skuespillere: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Anthony Stewart Head, Marc Blucas, Emma Caulfield, Michelle Trachtenberg, James Marsters.
Spilletid: 945 min.
Selskab: 20Th Centery Fox. 2000-2001.
Genre: Andet
Buffy og resten af The Scooby gang.
Buffy og resten af The Scooby gang.
Den lumske Vampyr, Spike i hans Billy Idol kostume.
Den lumske Vampyr, Spike i hans Billy Idol kostume.
Willow og Tara imens alt endnu ånder fred og idyl
Willow og Tara imens alt endnu ånder fred og idyl


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...