Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Buffy the Vampireslayer Season 1.

28. februar 2006 af Søren Rasmussen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Buffy the Vampireslayer Season 1. billede

Teenage-årene kan være problematiske, ikke mindst når man finder ud af at man af skæbnen er udvalgt til at beskytte menneskeheden mod dæmoner og vampyrer.

Okkulte tv-serier er populære som aldrig før og der kommer hele tiden nye skud på stammen.
Buffy the vampire Slayer har efterhånden et par år på bagen, men det til trods så har vi her med en helt klar klassiker indenfor genren at gøre.
Første sæson af Buffy the Vampire Slayer handler om Buffy’s første tid i Sunnydale. Hendes første møde med den britiske vogter Giles og hendes gryende kærlighed til den mystiske Angel. Første sæson er en proces hvor man sammen med Buffy lærer Sunnydale og dens mange hemmeligheder at kende. Buffy skal finde sig til rette her og hun skal acceptere hendes skæbne som Slayer og de pligter som følger med.

Den dominerende handling er Buffy’s kamp mod Sunnydale underverdens mørke hersker. Den oldgamle vampyr kendt som The Master. The Master sidder fanget dybt under byen og planlægger sin tilbagevenden til overfladen. Kun en ting står i vejen for ham og det er selvfølgelig den nyklækkede slayer Buffy.
Er man lidt kendt med vampyr genren så vil The Master hurtigt lede ens tanker mod vampyren Barlow i Stephen Kings oprindelige Salems Lot tv-film. Muligvis vil man tænke endnu længere tilbage til Friedrich Murnaus stumfilm klasikker Nosferatu. Pga. seriens insisteren på humoristisk dialog bliver The Master dog aldrig bare en promille så uhyggelig som Murnaus gamle vampyr Orlok, men det er dog stadig en fornøjelse at se stilen genoptaget i en ungdomsserie.

Har man altid ment at der ikke rigtig var bid nok i Beverly Hills 90210 så kom serien om Buffy som sendt fra himlen. Buffy serverede de samme teenage problematikker som diverse andre serier, men kapslede det ind i okultisme, gru og vampyrer. Med det ramte Joss Whedon den helt rigtige tone lige på det rigtige tidspunkt. Whedon er trods en ung alder lidt af en veteran indenfor tv produktion. Før Buffy var han manuskriptforfatter på Roseanne og efter Buffy har han produceret succes serien Angel og kult serien Firefly. Han skrev manuskript til Alien Ressurection og er ved at lave manuskriptet til filmatiseringen af DC Comics heltinden Wonderwoman.
Ungdomsserier er normalt ikke det medie som man forventer store skuespil præstationer fra, men Sarah Michelle Gellar leverer varen. Udover en okay skuespil præstation leverer hun også velkoreograferede kampscener (af en tv serie at være) og sammen med resten af ”The Scooby Gang” (Nicholas Brendon, Alyson Hannigan og Anthony Stewart Head) har Gellar en fantastisk dynamik kørende som kan ses i en den rappe ping pong dialog.

Boksens ekstramaterialer består af kommentarspor af Joss Whedon, et kort interview med Joss Whedon og David Boreanaz og en musik video. Kommentar sporene er ganske underholdende men alt i alt er ekstramaterialet ikke overvældende. Jeg giver det 3 stjerner ud af 6 mulige.

Titel: Buffy – Sæson 1
Original Titel: Buffy the Vampire Slayer, Season 1
Premieredato: 28. februar 2006
Instruktør: Joss Whedon o.a.
Skuespillere: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Charisma Carpenter, Anthony Stewart Head, David Boreanaz.
Spilletid: 540 min.
Selskab: 20th Century Fox
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...