Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Call Of The ...
The Call Of The Wild billede

Fremad
Proxima
I Still Believe
Undtagelsen
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

BUSTER 13: The Suicide Shop

11. september 2013 af Astrid Skov-Jakobsen Skriv en kommentar

BUSTER 13: The Suicide Shop billede

Den franske animationsfilm The Suicide Shop er ligesom den føromtalte Mud nomineret til Politikens Publikumspris. Vi befinder os dog i en helt anden grøft end Muds realistiske drengeeventyr. The Suicide shop er en spøjs, morbid og sjov tegnefilm.

Selvmord er det nye sort
I en uhyggelig nær fremtid går franskmændene rundt, under regnbyger der aldrig hører op, og surmuler. Depressionen er konstant, og selvmord er blevet en skræmmende accepteret del af dette dystopiske univers. En due flyver en farefuld færd gennem storbyen, og må abrupt svaje frem og tilbage for ikke at blive ramt, af de mange ulykkelige mennesker der kaster sig ud fra bygningerne. Grumt ser det ud.
Heldigvis for det sørgende folk findes der en butik ,der på fornemste vis kan hjælpe dem alle sammen ud på den allersidste rejse. En grum og skamløs kommercialisering af de uhyggeligt populære selvmord. Familien der ejer forretningen anser det som værende deres pligt at supplere endeløse udveje fra den grusomme tilværelse, som de anser livet for at være.
Så sker der bare det mirakuløse, at der fødes en lille leende dreng ind i familien. Sikken en forfærdelig skæbne; en glad dreng. Hvad skal familien dog stille op med hans irriterende gode humør, når deres erhverv er afhængig af ulykke og håbløshed?

Original og bramfri
Animationen passer fantastisk, med den morbide humor som lægges for dagen i The Suicide Shop. Karaktererne tegnes med en fantasifuld strøg og med stor variation, som afspejler den enkeltes helt unikke personlighed. Der er en dejlig detaljerigdom i billederne. Særligt i den grusomme og fascinerende butik farer ens øjne ud i alle kroge, for at se hvad der gemmer sig af særligt overraskende og opfindsomme himstregimser.
Et aktuelt og tabubelagt emne som selvmord håndteres med en skøn bramfrihed og med masser af absurd humor. Holder du af sort komik vil præmissen og udførelsen nok falde i din smag. Du inviteres også til at svaje med på de dystre melodier, der akkompagneres af monotone stemmers pudsige klagesang i denne ualmindelige musical.
The Suicide Shop er i det hele taget en komplet produktion, hvor animation, historie og musik komplimenterer filmens gennemførte originale og pudsige stemning. Med et rørende lille budskab og en i sidste ende glødende optimistisme, er historien om selvmordsbutikken et overraskende opmuntrende bekendtskab.

The Suicide Shop kan ses den 13/9 i Grand Teatret.

Titel: The Suicide Shop
Originale titel: Le magasin des suicides
Instruktør: Patrice Leconte
Skuespillere: Bernard Alane, Isabelle Spade, Kacy Mottet Klein, Isabelle Giami, Laurent Gendron
Land: Frankrig/Belgien/Canada, 2012
Spilletid: 79 min.


Link: http://www.buster.dk/b/film.lasso?y=2013&ser=2915&s=2013008


banner
Overskrift Højre Block
The Grudge
The Call Of The ...
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For LifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...