Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Buster prisvindere

17. september 2004 af Søren Falgaard Skriv en kommentar

Efter en række intense dage for de fire juryer ved årets Buster filmfestival, uddelte de i dag priser til syv vinderfilm ud af de 66, der har været i konkurrence

I Palads var en fyldt sal samlet for at hædre årets vindere af priserne ved Buster børnefilmsfestival.

Buster dokumentarfilmspris gik til den polske film ”A Life to live”, der er instrueret af Maciej Adamek, mens Busters internationale jury uddelte Busters Grand Prix på 50.000 kroner til den russiske film ”The Return”, der er en både flot og barsk film instrueret af Andrey Zvyagintsev. Den barske og flotte film handler om to drenge, hvis far vender tilbage efter 12 års fravær. Han tager de to sønner med på en mystisk tur, som bliver skæbnesvanger. Filmen kommer i øvrigt i dansk distribution, og jeg kan ikke andet end at give filmen mine varmeste anbefalinger.
Den internationale jury uddelte også Busters Børnekortfilmpris på 15.000 kroner til animationsfilmen ”Lucia”, der er instrueret af tyske Felix Grönnert.

Børnejuryen bestående af ja, hvad ellers: børn (i alderen 11 – 13 år), gav Nordisk Film Fondens Pris Bedste Buster til den gribende spanske film ”4th Floor”, der er instrueret af Antonio Mercero. Filmen, der handler om at overleve med humor på en kræftafdeling, er bygget på et selvbiografisk manuskript af den nu 29-årige Albert Espinosa, der rørt tog i mod prisen på scenen. Børnejuryen uddelte også årets en pris til årets bedste børnekortfilm. Den gik til svenske Rebecka Llerena for animationsfilmen ”Tomai”, med hæderen fulgte 15.000 kroner.

Busters ungdomsjury (bestående af teenagere i alderen 15 – 17 år) har også været på hårdt arbejde under festivalen. Vinderen af årets bedste ungdomsfilm på 50.000 kroner gik til den amerikanske independentfilm ”Thirteen” af Catherine Hardwicke. En overraskende vinder set i lyset af, at filmen var oppe imod 7 andre fantastiske film. Men ikke desto mindre er det en god film, der bestemt er værd at hædre.
Bedste ungdomskortfilm blev den israelske film ”Strangers”, der er sat i scene af Erez Tadmor og Guy Nattiv. I filmen sidder en araber og en jøde overfor hinanden i metroen, da en flok nynazister melder deres ankomst, har de to pludselig en fælles fjende.
Alt i alt blev der altså uddelt 7 priser til film fra 7 forskellige lande.

Festivalen fortsætter for øvrigt weekenden ud, og det forlyder, at der stadigvæk er enkelte billetter til vinderfilmene denne weekend. Det koster kun ti kroner for en billet, så det er bare om at få bestilt. Specielt ”The Return” og ”4th Floor” er filmiske oplevelser udover det sædvanlige, så det kan anbefales at gøre nytte af det gode tilbud.banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...