Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rød
Rød billede

A Hero


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

By the sea

19. november 2015 af Line Gren

2 stjerner Skriv en kommentar

By the sea billede

Om at genopfinde hinanden og kærligheden i sorg og nedtur efter kæmpe succes - et teaterstykke på filmlærredet krydret med sydfransk stemning i baggrunden

Handlingen i ”By the sea” skal forestille at foregå i Sydfrankrig i de tidlige 70 ’ere. På det tidspunkt var det stadig muligt at finde landlige, isolerede feriesteder, hvor man kom tæt på den lokale befolkning. Stedet skal forestille at være en bestemt del af Marseille-regionen, Calanques. ”By the Sea” er i virkeligheden filmet på Gozo, naboøen til Malta, i byen Mgarr ix-XIni.

Vi bliver i ordets bogstavelige forstand kørt til filmens tre locations; hotelværelset, caféen og købmanden. Parret Vanessa (Angelina Jolie Pitt) og Roland (Brad Pitt) ankommer til landsbyens hotel i en smart sportsvogn. I de første scener er replikkerne nærmest enstavelsesord. Dialogen mellem dem er træg og flyder ikke naturligt.

De står, går, bevæger sig og taler som på en scene, hvilket også er bevidst for at trække tempoet helt ned. De er et par i krise og lider hver for sig.

Hullet i væggen
Indimellem er der nogle humoristiske optræk. Handlingen tager også nogle få’ drejninger væk fra historien om deres krise, lidelser og smerter. Hullet i væggen ind til det nygifte par Lea (Mélanie Laurent) og Francois (Melvil Poupaud) bliver afgørende for, at handlingen ikke fryser til. At lure på det nyforelsket par og deres sexliv bringer minder frem og genopliver parrets følelser for hinanden. Hullet i væggen bliver en besættelse for dem. De drikker vin foran hullet, indtager deres måltider og skiftes til at se og sige højt til den anden, de mindste detaljer naboerne foretager sig. Udover at lure forsøger Roland at skrive en bog, som måske kan give ham et comeback som succesfuld forfatter. Han forsøger at samle sine tanker i den lokale café samtidig med, at han indtager en del alkohol fra tidlig morgen. Caféens ejer Michel (Niels Arestrup) fungerer som psykolog og fødselshjælper for den lidende Roland og hans skriveblokeringer. Vanessa dulmer sin smerte med vin og isolere sig i hotelrummet. Hun var en gang en feteret danserinde. De har nedtur begge to, og det er op ad bakke. Det samme gælder for filmen.

Skuespillet bliver aldrig nærværende og mangler nerve. Det er spild af naturtalent, at Niels Arestrup spiller så lille en rolle, da han er en fremragende skuespiller bl.a. i ”Un prophète” fra 2009 af Jacques Audiard.

Titel: By the sea
Original Titel: By the sea
Premieredato: 19. november 2015
Instruktør: Angelina Jolie Pitt
Skuespillere: Angelina Jolie Pitt, Brad Pitt, Niels Arestrup, Mélanie Laurent, Melvil Poupard
Spilletid: 122 min.
Selskab: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...