Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Carol

8. oktober 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Carol billede

Stærkt portræt af to kvinder og deres forbudte kærlighed

I 1950’ernes New York bliver et tilfældigt møde i et stormagasin mellem overklassefruen Carol (Cate Blanchett) og den unge ekspedient Therese (Rooney Mara) starten på et lidenskabeligt forhold. Men prisen er høj – i et samfund, der betragter deres forhold som en sindslidelse.

Bag den Oscar-nominerede og Cannes-vindende ’Carol’ står Todd Haynes, der tidligere har instrueret betagende kvindeportrætter i filmen ’Far from Heaven’ og mini-serien ’Mildred Pierce’ – og igen sætter han fokus på den kvindelig styrke i et patriarkalsk samfund.

Haynes skildrer smukt en ængstelig og skrøbelig kærlighed mellem to kvinder, hvis styrke sættes på en ultimativ prøve. Indpakket i flotte billeder med stilistisk snilde rammer ’Carol’ et autentisk tidsbillede – og i ro og mag udfolder beretningen sig, der er fortalt befriet for sentimentalitet og unødige dramatiske opsving.

Men det er ikke kun en kritik og fremstilling af datidens blik på kvinder og homoseksualitet, men også en skildring af to kvinder. En moden kvinde og mor, Carol, i et ulykkeligt ægteskab og hendes indædte kamp for sin egen lykke – og en ung og usikker kvinde, Therese, der skal modnes og finde sin egen mening med livet. Begge portrættet kuldegysende stærkt af Cate Blanchett og Rooney Mara, som formår at omfavne både skrøbeligheden og det enorme mod og styrke i det to kvinder.

’Carol’ er en filmisk fornøjelse – og en vigtigt historie – ikke kun om en svunden tid med uvidenhed og hykleri – men også om kærlighed, som viser sig størst af alt.

Ekstramateriale
DVD'en indeholder "Behind the scenes gallery" og "Q&A highlights with cast and filmmakers".

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Carol
Original Titel: Carol
Premieredato: 14. juli 2016
Instruktør: Todd Haynes
Skuespillere: Cate Blanchett, Sarah Paulson, Kyle Chandler, Rooney Mara, John Magaro, Jake Lacy, Cory Michael Smith, Kevin Crowley, Nik Pajic, Carrie Brownstein, Trent Rowland, Sadie Heim, Kk Heim, Amy Warner, Michael Haney
Spilletid: 113 min.
Selskab: Scanbox, 2016
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...