Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Carrie Fisher Er Død

28. december 2016 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Carrie Fisher Er Død billede

Star Wars-fans over hele verden begræder tabet af skuespilleren, som gav os en af de mest ikoniske science fiction-karakterer nogensinde.

Prinsesse Leia, rebellen med frikadellehåret, blev hurtigt et publikumsdarling, da Star Wars Episode 4 henrykte biografgængere i 1977. George Lucas castede i sin tid den dengang blot 20 årige skuespillerinde, som nærmest var debutant. En noget nær statistrolle som pigespejder i en tv-film, efterfulgt af en mindre rolle i Oscar-vinderen Shampoo, var alt Carrie Fisher havde prøvet, da hun fik det legendariske job. Resten er historie. Leia var alles heltinde siden i Star Wars episode 5 (1980) og episode 6 (1983). I 2015 dukkede hun så op endnu en gang, dog uden at fylde nær så meget, i Star Wars: The Force Awakens. Lige nu er hun at se i en recap-udgave af sig selv fra 1977 i Rogue One: A Star Wars Story.

Lillejuleaften blev Carrie Fisher ramt af et hjertetilfælde, mens hun opholdt sig ombord på et fly mellem London og Los Angeles. Det er rapporteret at Fisher simpelthen stoppede med at trække vejret, og at der blev ydet førstehjælp ombord, indtil det var muligt at få hende fragtet til Ronald Reagan Medical Center, hvor hun blev lagt i ventilation. 4 dage senere, 27/12, døde Carrie Fisher 60 år gammel.

Det er unægteligt rollen som Prinsesse Leia vi vil huske Carrie Fisher for, da Star Wars nu engang er en af filmhistoriens mest berømte franchises. Alene af den årsag blev Carrie Fisher i sig selv også nærmest kult, hvilket udmønter sig i at hun i flere tv-serier og film spiller sig selv, eksempelvis Maps To The Stars og The Big Bang Theory. Populariteten betød også mindre roller, som en slags hyldest til Carrie Fishers figur, hvor man for eksempel ikke kommer uden om hendes rolle som doktor i Fanboys.

Fisher spillede også en række skæve roller i film som Blues Brothers og Da Harry Mødte Sally. Du kan også finde hende i Scream 3, Sorority Row og som en del af slænget i 80'er-komedien Nabokrigen. Nostalgikere vil nok også huske Fisher for sin rolle i Hercule Poirot-krimien Stævnemøde Med Døden og i Woody Allens Hannah Og Hendes Søstre. I en 11-årig periode lagde Carrie Fisher tilmed stemme til Angela i satiretegneserien Family Guy.

Er det så helt slut med at opleve Carrie Fisher og Leia på det store lærred? Nej, hun medvirker også i den kommede 8. episode af Star Wars, som kan opleves om et års tid.

Vil du vide mere om Carrie Fisher, så udkom hendes biografi The Princess Diarist i indeværende år, bl.a. omhandlende historien om et 3 måneder langt forhold til Star Wars-medskuespiller Harrison Ford.

Æret Være Carrie Fishers Minde.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...