Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Carries Dagbog 2

30. marts 2012 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar

Carries Dagbog 2 billede

Mød Carrie, Miranda og Samantha dengang det hele begyndte.

Selv om chick lit for længst er blevet erklæret død og borte, så lever den alligevel stadig i bedste velgående. Der er næppe er nogen nu, der ville løfte så meget som et øjenbryn over Sex and the City, men det var det trods alt en tv-serie, der satte sindene i kog den gang i 1998, hvor den kom frem første gang. Her var en serie der viste en helt ny slags kvinde; storbykvinden og karrierekvinden. Hende der ikke tænkte på mand og børn, men på sko, tøj og fester og ikke mindst på sig selv. Hun havde penge og et godt job og brugte rask væk tusindvis af kroner på en ny taske – simpelthen fordi hun havde lyst til det. Serien er naturligvis også blevet kendt for de dampende sexscener, som især Samantha kastede sig ud i. Hun var en kvinde, der tænkte som en mand – og det var jo skræmmende.
Ingen tvivl om, at Candace Bushnell har fundet sig en guldgrube i konceptet, så man kan ikke fortænke hende i at fortsætte i samme spor. Hun er også rigtig god til netop den her slags fortællinger.

Man burde nok ikke have lavet film nummer to i rækken. Sex and the City havde sådan set fået en fin afslutning med den første film. Men skal der koges mere suppe på de ben, så er det om ikke andet fornuftigt, at lave en pre-quel. The Carrie Diaries hedder projektet, og det er naturligvis allerede blevet samlet op som tv-serie.
Det vil med andre ord sige, at vi nu kan få lov til at møde Carrie Bradshaw før Sex and The City perioden. Dette er anden bog i serien.

Carrie er lige ankommet med fire-toget til New York og straks tager begivenhederne fart. Hun møder den livlige Samantha, der introducerer hende til vilde fester og hvem der er hot og not i storbyen.
Den unge Carrie drømmer om at blive forfatter, men det er alle de andre, der går på skrivekursus, der får noget fra hånden, mens Carrie selv er ramt af skriveblokering.
Carrie begynder at date en berømt manuskriptforfatter og så sker der pludselig noget; hun får lyst til at skrive et teaterstykke! Så kommer der fart på skriveriet, selv om det ikke altid er lige nemt.
Carrie er lynhurtigt blevet forelsket i New York og ønsker aldrig at forlade byen igen, samtidig er hun også kommet ind i de helt rigtige kredse og møder blandt andet også en ny veninde: den rødhårede furie Miranda.
Naturligvis er det ikke alt der kører på skinner, og Carrie må efterhånden indse, at selv om hun elsker New York, er det ikke altid, at kærligheden er gengældt.

Carries Dagbog 2 er skrevet i samme stil som de forrige bøger, og kunne man lide dem, går man absolut ikke galt i byen med denne her. Det er chick lit når det er bedst, og det er ikke nogen skam at kunne lide det. Det er herligt afslappende og underholdende. Omslaget er i lyserødt og guld - det ligner mest af alt en lille håndtaske. Selv om der ikke er meget fyld i den taske, så får man alligevel nøjagtig hvad man forventer. Sproget er let og flydende og fint oversat af Julie Top-Nørgaard.

Det er ikke højtragende litteratur vi har med at gøre her, men det gør ikke så meget. Læserne af disse bøger ved nøjagtig hvad de vil have, og det får de også serveret. Skidt pyt med om det er uoriginalt og meget urealistisk – det er i det mindste sjovt og genkendeligt. Som en gammel veninde man ellers troede man ikke skulle se igen, og det er jo altid rart.

Bogen er venligst stillet til rådighed af Lindhardt og Ringhof.

Titel: Carries Dagbog 2
Original Titel: Carries Dagbog 2
Premieredato: 2. september 2011
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...