Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Castle Freak

24. maj 2010 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Castle Freak billede

Der er noget ondt i kælderen…

Stuart Gordons ”Castle Freak” er en lille glemt horrorperle fra 1995, der desværre altid har stået i skygge af Gordons kendteste film ”Re Animator” fra 1985. Takket være de hårdtarbejdende horror-fanatikere på Another World Entertainment, er Gordons glemte film endelig kommet ud på det danske dvd-marked til glæde for alle horror-fans.

Familiefaderen John Reilly (spillet af den altid seværdige Jeffrey Combs) arver et stort slot i Italien. Men glæden er knap så stor, da John kort tid forinden har været involveret i et tragisk biluheld, der kostede sønnen JJ livet, og gjorde datteren Rebecca (Jessica Dollarhide) blind. Johns kone Susan (Barbara Crampton) har ikke kunne tilgive sin mand for ulykken, min indvilliger alligevel i at tage med til Italien, da det muligvis er sidste chance for at læge den traumatiserede families følelsesmæssige sår.
Men mareridtet er kun lige begyndt for den lille familie. Det store slot gemmer nemlig på en uhyggelig hemmelighed, der vil få vidtrækkende konsekvenser for familien Reilly. Langt nede i slottes mærke kælder bor der nemlig et misfoster. En freak som ikke har tænkt sig at lade familien være i fred, og i særdeleshed ikke den unge blinde teenagepige Rebecca.

Ligesom Stuart Gordons ”Re Animator” og ”From Beyond” (1986) er ”Castle Freak” baseret på et forlæg af skrækforfatteren H.P. Lovecraft, og Gordon er efterhånden blevet specialist i at overføre Lovecrafts gotiske mareridt til det hvide lærred. Gordon har en unik sans for at opdatere Lovecrafts klassiske skrækfortællinger, ved at gøre dem nutidige og samtidig tilføre en solid portion humor og ironi, og selvom mange andre instruktører har forsøgt sig med Lovecrafts fortællinger, så er Stuart Gordons langt de bedste.
Den ukuelige Jeffrey Combs, hvis kultstatus ligger på samme niveau som den legendariske Bruce Campbell, leverer en af sine bedste præstationer som den traumatiserede familiefar John Reilly, der kommer faretruende nær på vanviddets rand. Filmens helt store scoop er dog Jonathan Fuller, der spiller det væmmelige misfoster fra kælderen. Til trods for at skuespilleren er dækket fra top til tå i makeup og plastikproteser, så formår Fuller at skabe en figur, der er perfekt afbalanceret mellem sympatisk patos og grufuldt monster.

I forhold til Gordons ”Re Animator” er ”Castle Freak” mindst lige så blodig, men modsat den førstnævnte titel, så indeholder ”Castle Freak” ikke nær så meget af den velkendte Gordon’ske humor. ”Castle Freak” er langt mere rå en andre end Gordons film, og byder blandt andet på en virkelig væmmelig scene, hvor misfostret bider sin egen tommelfinger af, samt en særdeles skræmmende voldtægtsscene. Uhyggen bliver ikke mindre af, at fotografen Mario Vulpiani har formået at udnytte slottet som kulisse til fulde. Kontrasterne mellem lys og mørke er lige i øjet, og Vulpiani svinger dynamisk mellem groteske nærbilleder af blodige sår og storslåede totaler, som eksempelvis det fremragende klimaks.

”Castle Freak” er efter min mening en af Stuart Gordons bedste film, og helt klart en af de allerbedste gyserfilm fra halvfemserne. For alle, der har interesse i horror så er filmen et absolut must, og har man ikke set ”Castle Freak” så burde man unde sig selv fornøjelsen.

Ekstramateriale
Det er meget sparsomt med bonusmaterialet til AWE’s udgivelse af ”Castle Freak”. Lidt trailere samt et billedgalleri var hvad det kunne blive til i denne omgang.
1 on-z stjerne til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Another World Entertainment.

Titel: Castle Freak
Original Titel: Castle Freak
Premieredato: 13. april 2010
Instruktør: Stuart Gordon
Skuespillere: Jeffrey Combs, Jessica Dollarhide, Barbara Crampton, Jonathan Fuller
Spilletid: 91 min.
Selskab: Full Moon Enterprises 1995/Another World Entertainment 2010
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...