Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Chapter 27

15. november 2007 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Chapter 27 billede

Livet set gennem en morders øjne

Chapter 27 var skyld i at Lindsay Lohan fik dødstrusler, og det er da også et kontroversielt emne, der bliver taget op i filmen.
Johgn Lennon var jo en levende legende, da han så tragisk blev taget fra os, da han blev myrdet af Mark David Chapman d. 9 december 1980.

Chapter 27 er et blik ind i hvad man næsten kunne lade i en dybt forstyrret mand psyke, tilhørende den mand, der bragte sorg over verden den dag, han frarøvede John Lennon livet. Mark David Chapman er en meget ustabil ung mand, der gradvist kommer mere og mere i sine følelsers vold. Han er besat af bogen The Catcher in the Rye ( Forbandede ungdom på dansk) og forsøger at leve sit liv efter hoved personen i bogen Holden Caulfield. Titlen Chapter 27 hentyder til at bogen har 26 kapitler, og at Mark David Chapman drømmer om at skrive det 27. kapitel med John Lennons blod. Historien tager fat tre dage inden mordet på John Lennon, og vi følger den unge mand, der langsomt men sikkert mister taget med virkeligheden mens der tælles ned til den forbrydelse, vi ved han kommer til at begå.

At Lindsay Lohan fik dødstrusler skyldes at hun fra mange fans side efter sigende ikke var værdig til at være med i en film om så omdiskuteret et emne. Hendes rolle er dog minimalistisk, og hvad enten man kna lide hende eller ej, så spiller hun dog troværdigt i denne film. Men først og fremmest er det dog Jared Leto, der skal fremhæves. Han er intet mindre end fremragende i rollen som Mark David Chapman, han spiller rollen med helt utrolig indlevelse, og skulle Chapter 27 udelukkende bedømmes på skuespillet, så fik filmen topkarakter. Men den skal den jo ikke, og den hæmmes stærkt af et manuskript, der ellers burde være troværdigt, da det er baseret på Mark David Chapmans egen biografi, men det halter gevaldigt. Det er som om man desperat har forsøgt ikke at træde nogen over tæerne at man næsten har været bange for at give filmen det bid og den dybde, den fortjener. I det store hele halter filmen gevaldigt, og det er synd, da det ellers er et både godt og vigtigt emne, der tages op.

Det er dog ikke på alle punkter filmen fejler. Den er en gribende fortælling, der på trods af mangler formår at videregive en række intense følelser, og som bestemt alligevel er værd at se.

I USA bliver der fra flere forskellige fanbevægelsers side kæmpet imod at filmen bliver udgivet, da men er bange for at den glamouriserer en morders liv. Så vidt er det heldigvis ikke kommet herhjemme, hvor filmen nu kan nydes på dvd, og hvor man kan se den for det, den er - en rørende skildring af et sygt og ensomt sind.

Chapter 27 er godt gearet med hensyn til ekstramateriale. Der er både interviews og billeder og en hel lille dokumentar, hvor synske personer rejser til steder, der var betydningsfulde for John Lennon, for at give os en dybere indsigt i mennesket og kunsteneren.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Midget Entertainment .

Titel: Chapter 27
Original Titel: Chapter 27
Premieredato: 6. november 2007
Instruktør: J.P Schaefer
Skuespillere: Jared Leto, Lindsay Lohan
Spilletid: 84 min.
Selskab: Midget Entertainment, 2007
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...