Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Charles Darwin Collection

10. december 2009 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Charles Darwin Collection billede

Storslået udgivelse om Charles Darwin.

Biologen Alfred Wallace lå syg med malaria. På sit sygeleje gik tanker om verden mange dyrearter gennem hans hoved. Han formulerede nogle af disse tanker og sendte dem til den britiske geolog Charles Darwin. Darwin var forfærdet, da han læste Wallace’s teorier. De viste sig nemlig at korrespondere med hans egne, som han havde arbejdet på i tyve år.
Charles Darwin havde været på rejse og her blandt andet på Galapagos. På disse små øer studerede han dyrelivet intenst, og især fuglene fik ham til at undres; der var nemlig en variation mellem arternes udseende, og det fik ham til at tænke på, om det eventuelt kunne skyldes, at den enkelt variation af fuglene ganske enkelt havde tilpasset sig det miljø, den levede i.
Denne tanke var intet mindre end revolutionerende – ideen om, at dyr ikke blot eksisterer som de nu engang er, men at de udvikler sig – hvorledes et træk, der giver eksempelvis en fugl eller en abe en fordel i forhold til sine artsfæller – et tykkere næb – eller større hjerne – eller hvad det nu måtte være – også fører til, at denne fugl eller abe vil dominere sine artsfæller og dens genetiske træk udvikles og med tiden udrydde de mindre heldigt stillede artsfæller. Altså en – den stærkeste overlever filosofi.
Ydermere forklarer teorien desuden jorden mangfoldighed af liv – hvorledes nogle dyr udvikler, vinger, ben, lunger, øjne og så videre – simpelthen for på bedst mulig måde, at finde en succesfuld niche, der garanterer overlevelse og mangfoldighed.
Ovenstående er naturligvis en lægmands - anmelderens - udlæggelse og simplicificering af en gennemtænkt og – sidenhen – kompliceret teori.

Darwins fik travlt med at publicere sin teori og i 1859 udkom Arternes Oprindelse for første gang. Denne populærvidenskabelige bog blev revet væk, og blev med tiden verificeret af utallige beviser.
Populær var den dog ikke fra starten – først og fremmest kirken var yderst fjendtlige overfor Darwins teorier – for hvorledes harmonerer Guds skabelse af alle dyr, planter og mennesker med ideen om, at alting udvikler sig? Det gør det nemlig ikke, og i dag er der stadig troende, der hævder at jorden er i omegnen af 6000 år gammel og at Gud har skabt alt nøjagtigt som det er i dag.
Vi ved nu at Charles Darwin havde ret, og 200 året for hans fødsel fejres visuelt blandt andet med denne smukke udgivelse.

3 dvd’er med først en fremragende introduktion til Darwin, hans opdagelser og hvorledes det hele hænger sammen – alt sammen fortalt af David Attenborough.
Dernæst en lidt mere privat side af Darwin, hvor vi hører om hans kamp og får et indblik i mandens liv gennem blandt andet hans dagbogsnotater.
Sidst perspektiveres der fremefter og det demonstreres hvorledes man kan bruge Darwins teorier i dag – og eksempelvis give kvalificerede gæt på hvad fremtiden bringer for arterne på Jorden.

Darwin Collection er en fantastisk samling af godt og grundigt materiale, der giver et godt indblik i manden, hans liv og ikke mindst hans teorier.
Den kan bruges af alle, der har hang til videnskab, men orker man ikke at læse Darwin – der i øvrigt slet ikke er skrevet på et svært og utilgængeligt sprog – så bør man gøre sig selv den tjeneste at se filmene for om ikke andet, at komme til at vide noget mere om både en mand, der ændrede det syn vi havde på verden, men også på hvorledes alting hænger sammen.

SF/Fox

Titel: Charles Darwin Collection
Original Titel: Charles Darwin Collection
Premieredato: 10. november 2009
Skuespillere:
Spilletid: 363 min.
Selskab: BBC, Sf-Film, 2009
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...