Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

CIFF ’07 : 28 Uger Senere

23. september 2007 af Jesper Hintze Vildbrad Skriv en kommentar

CIFF ’07 : 28 Uger Senere billede

Et minut før midnat lanceredes denne zombiefilm, og fortsættelsen til den interessante ”28 Dage Senere”, og glubskheden for en zombietilværelse er stigende i denne fremragende efterfølger.

Kaffekoppen er sat i spænd, og hele salen venter forventningsfuld til efterspillet på den publikums roste britiske gennembrud for zombiegenren.
Det hele startede i forgængeren med en gruppe dyreværnsaktivister der uden forståelse for de konsekvenser det afstedkommer, slipper et hold chimpanser løs i det fri fra et britisk laboratorium, og samtidig spredes en særdeles katastrofal virus løs.
Et par flygter fra begivenhederne Alice (Catherine McCormack) og Don (Robert Carlyle), søger tilflugt på landet, hvor et ældre ægtepar har til huse, og 3 andre også fundet sig tilrette efter omstændighederne. Alt er barrikaderet, og en spændt idyl forekommer, til en dreng dukker op, ikke smittet og bliver lukket ind. Desværre har han været forfulgt af en stor gruppe zombier i uforløst blodrus.
Don og Alice og drengen bliver trængt op til husets første sal, og Don indser at han selv må flygte for at overleve, og efterlader en målløs Alice.
Det lykkedes for ham.
28 uger senere har de virusinfektionen dræbt sig selv, London og England skulle være renset, og hvem andre end det amerikanske militær har sat sig for at åbne op igen for briter, der ønsker sig tilbage. Don´s børn som har været på ferie i udlandet vender også hjem, og Don er lidt plaget af sin afsked med konen Alice.
Alt synes at være idyl indtil børnene slipper ud af zonen (sikret af militæret), for at gense deres hus. Men virussen lever stadig, og med endnu mere raseri og blodrus bryder den ud igen...

En action mættet og flotfilmet/fortalt historie, alt indfries, Robert Carlyle er perfekt som far i forskellige figurer. Instruktøren Fresnadillo er et spændende bekendtskab (tidligere ”Intacto”), og håndtager denne genre med god dynamik, og skraben ind til benet. Ikke på noget tidspunkt falder filmen i vandet. Dens slutning måske lidt kliché præget, men alligevel blevet et varemærke for denne genre.
”28 Uger Senere” blev vidst under festivalens Special Events, i samme skuffe som Ulf Hultbergs ”Den Sorte Pimpernel”, Julian Schnabels “Dykkerklokken og Sommerfuglen”, Rodolphe Marcons ”Lagerfeld Confidential” og ikke mindst Michael Winterbottoms ”A Mighty Heart”.


”28 Uger Senere” får desuden biografpremiere den 30/11 i mange af landets biografer i år.


Link: http://www.foxinternational.com/28weekslater/


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...