Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

CINEMA MADE IN ITALY

12. juni 2022 af Steen Balle Skriv en kommentar

CINEMA MADE IN ITALY billede

Igen i år har Grand Teatret i København i samarbejde med Istituto Luce og det italienske kulturinstitut lavet en italiensk filmfestival med otte nyere eksperimenterende film, for ”at vise at Italien er andet end mad”.

I dagene fra 12. – 15. juni vil der i København blive mulighed for at se otte filmperler, og da der i maj måned blev uddelt filmpriser ved David di Donatello Awards var det en af de store film fra sidste års italienske filmfestival, der løb med prisen: Pablo Sorrentinos The Hand of God - som fik et stort velfortjent publikum i Danmark.

Tre af filmene i 2022 er med danske undertekster – hvilket viser, at de kommer i de danske biografer i årets løb – bl.a. Carpignanos skildring af et familiedrama i mafiaens skygge: Chiaras Valg - hvor en far sporløst forsvinder og Chiara i smug starter en eftersøgning – men hvordan gør man det blandt mafiaens skygger? Man kan også se Matteo Garrones nytolkning af sin egen film fra 2008 Gomorra - også om kriminaliteten i snævre italienske miljøer – et element i klankrigene. Også dén er med danske undertekster.

Der er fem med kun engelske undertekster- hvor åbningsfilmen er beskrevet som et ”fabulerende epos i ånden fra Fellini” i Mainettis Freaks Out - som på næsten 2½ time viser en storslået eventyrfilm i en historiefortælling under Anden Verdenskrig med spektakulære fantasysekvenser i stor effekt – beskrevet som en ny og spændende kurs for italienske film.
Der er også mulighed for at se Nanni Morettis Tre Piani - der havde premiere ved filmfestivalen i Cannes i 2021 – som udspilles i et lejlighedskompleks i Rom, selv om filmen bygger på den israelske roman af Eshkol Nevo. ”Tre Etager” – og foregår i Tel Aviv. Andréa er datter af to velrenommerede advokater – men som slår en fodgænger ihjel, da hun prøver at undvige Monica, som er desperat for at få et lift til fødegangen.

Så der er al mulig grund til at opsøge den italienske filmfestival og få udvidet sit menneskesyn – blive overrasket. Måske opleve film, når den er bedst som en lille sten i skoen.banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...