Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

CINEMA MADE IN ITALY

12. juni 2022 af Steen Balle Skriv en kommentar

CINEMA MADE IN ITALY billede

Igen i år har Grand Teatret i København i samarbejde med Istituto Luce og det italienske kulturinstitut lavet en italiensk filmfestival med otte nyere eksperimenterende film, for ”at vise at Italien er andet end mad”.

I dagene fra 12. – 15. juni vil der i København blive mulighed for at se otte filmperler, og da der i maj måned blev uddelt filmpriser ved David di Donatello Awards var det en af de store film fra sidste års italienske filmfestival, der løb med prisen: Pablo Sorrentinos The Hand of God - som fik et stort velfortjent publikum i Danmark.

Tre af filmene i 2022 er med danske undertekster – hvilket viser, at de kommer i de danske biografer i årets løb – bl.a. Carpignanos skildring af et familiedrama i mafiaens skygge: Chiaras Valg - hvor en far sporløst forsvinder og Chiara i smug starter en eftersøgning – men hvordan gør man det blandt mafiaens skygger? Man kan også se Matteo Garrones nytolkning af sin egen film fra 2008 Gomorra - også om kriminaliteten i snævre italienske miljøer – et element i klankrigene. Også dén er med danske undertekster.

Der er fem med kun engelske undertekster- hvor åbningsfilmen er beskrevet som et ”fabulerende epos i ånden fra Fellini” i Mainettis Freaks Out - som på næsten 2½ time viser en storslået eventyrfilm i en historiefortælling under Anden Verdenskrig med spektakulære fantasysekvenser i stor effekt – beskrevet som en ny og spændende kurs for italienske film.
Der er også mulighed for at se Nanni Morettis Tre Piani - der havde premiere ved filmfestivalen i Cannes i 2021 – som udspilles i et lejlighedskompleks i Rom, selv om filmen bygger på den israelske roman af Eshkol Nevo. ”Tre Etager” – og foregår i Tel Aviv. Andréa er datter af to velrenommerede advokater – men som slår en fodgænger ihjel, da hun prøver at undvige Monica, som er desperat for at få et lift til fødegangen.

Så der er al mulig grund til at opsøge den italienske filmfestival og få udvidet sit menneskesyn – blive overrasket. Måske opleve film, når den er bedst som en lille sten i skoen.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...