Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Cold in July

18. marts 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Cold in July billede

Neo-noir perle fra the dirty south.

Året er 1989, da den afdæmpede far og ægtemand, Richard Dane (Michael C. Hall), får ændret sin stille tilværelse radikalt. Det sker, da han skyder og dræber en indbrudstyv. Politiet identificerer den ubudne gæst som værende en forbryder ved navn Freddy Russell.

Freddys kriminelle og faretruende far, Russel (Sam Shepard), dukker pludselig op og søger hævn over sin søn. Richard må søge beskyttelse hos politiet. Men pludselig opdager Richard, at den mand, han skød, muligvis ikke er Freddy. Men hvorfor skulle politiet lyve? Og hvor er Freddy så henne? Richard allierer sig med Texas-privatdetektiven Jim Bob (Don Johnson) i håbet om at få nogle svar.

I populærkulturen taler man om ”pulp fiction” som udgivelser, hvis indhold behandler mere skumle og kulørte emner, end det finere kultur kan tåle. I Jim Mickles thriller Cold in July har man gravet dybt i disse mørke emner og skabt en ond film, der stikker hovedet ned i det beskidte og ulækre Texas – dér hvor en VHS med titlen ”baseball træning” skal forstås i sin mest voldelige og djævelske forstand. Dér hvor du afliver dit eget afkom som en gal hund.

Den stærke mandelige skuespiltrio bestående af Michael C. Hall, der træder ud af sin velkendte figur fra tv-serien Dexter og leverer her en mere behersket præstation, Sam Shepard, som hævngerrig far, og en playboy-detektiv som kun Don Johnson kan aflevere den, udforsker maskuliniteten. Hvad gør en rigtig mand? Og ikke mindst; hvordan bliver man én?

Cold in July er langt fra traditionel i dens struktur, og hvad der begynder som en klassisk hævn-film og katten-efter-musen thriller, udvikler sig i flere retninger og ender med at blive et interessant, men også både vildledende, ondt og voldeligt mismask. Filmen efterlader langt flere spørgsmål end svar og stritter i flere retning, men det gør ikke noget, for det er karaktererne og stemningen, man bliver hængende for.

Med et tungt synthesizer soundtrack, en sitrende spænding, onde temaer og stærke skuespilpræstationer bliver Cold in July en både anerledes, men også forfriskende og interessant filmoplevelse. Selvom helt sikkert vil skille vandene, så vil den med garanti efterlader et stærkt indtryk, som er svært at ryste af sig lige med det samme.

Ekstramateriale
Blu Ray'en indeholder 14 minutters slettede scener.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Cold in July
Original Titel: Cold in July
Premieredato: 27. februar 2015
Instruktør: Jim Mickle
Skuespillere: Sam Shepard, Don Johnson, Bill Sage, Nick Damici, Michael C, Hall, Vinessa Shaw, Wyatt Russell
Spilletid: 110 min.
Selskab: Universal, 2014
Genre: Krimi , Thriller






banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...