Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Cold Pursuit

28. februar 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Cold Pursuit  billede

“Cold Pursuit” giver dig hævndrama og action for alle pengene.

Denne film har haft meget omtale, før den overhovedet har ramt biograferne. Liam Neeson forklarede om en periode, hvor han ønskede hævn – og dem som kun læser overskrifter fik stemplet han som racist. Men alt kan uheldigvis tages ud af kontekst. Men heldigvis fejler norske Hans Petters Molands amerikanske remake af ”Kraftidioten” skam intet.

Hævnen er sød
Nels Coxma (Liam Neeson) arbejder som sneplovsfører i den lille by Kehoe. Her bor han et stille og roligt liv med sin kone, Clara ( Laura Dern) og sønnen, Kyle ( Micheál Richardson). Men da Kyle bliver myrdet af den lokale narkobaron, Viking ( Tom Bateman) bliver Nels drevet af hævn, der starter en bandekrig mellem Viking og hans indianske rivaler, White Bull ( Tom Jackson)

Sort humor med mere sort humor
Selve historien er ikke meget anderledes end originalversionen. Bortset fra vi naturligvis befinder os i USA. Den sorte humor har Hans Petter Moland formået at få med til USA, og man kan sagtens fornemme at det er en skandinaver bag rettet. Vi får heldigvis også et par få gode norske referencer bl.a. med sangen ”Barbie Girl” som ifølge en lejemorder ikke er helt rigtig musik. Og så bliver der også lige lidt product placement med tøjfirmaet, Helle Hansen. Tom Bateman er herlig i rollen som den psykopatiske, men overfanatiske far, som har givet hans lille søn specifikke kostråd, han skal følge og sukker er ærkefjenden. Som altid er Liam Neeson også god i actiondramaer, men han får lov til at spille på hans komiske talenter, hvilket adskiller han fra hans andre roller.

Meget bizart og absurd
Historien er meget absurd, når man tænker over det. At der overhovedet skulle findes to narkobander i som lille en flække, og at den bliver fortalt med humor, som vi nærmest sidder og griner over død, er i sig selv ret absurd. Men det er nu også det, som fungerer ved filmen. De tragiske scener bliver trukket ud, hvorpå man ikke kan andet end at grine. Der er mange sjove replikker imellem karaktererne. Også den søde Emmy Rossum får lov til at være sjov, uden stort set at være det, da hun er den eneste politibetjent, som tager sit arbejde seriøst, men stadig skal der lige manipuleres lidt med en ekskæreste.

”Cold Pursuit” er skandinavisk sort humor for alle pengene. Selvom vi nu befinder os i USA fungerer jokes og replikkerne stadig godt, og vi kan som skandinaverer godt være stolte af både Hans Petter Moland og Kim Fupz Aakeson.


Titel: Cold Pursuit
Original Titel: Cold Pursuit
Premieredato: 28. februar 2019
Instruktør: Hans Petter Moland
Skuespillere: Liam Neeson, Laura Dern, Tom Bateman, Tom Jackson, Julia Jones, Domenick Lombardozzi, Micheál Richardson, William Forsythe
Spilletid: 118 min.
Selskab: StudioCanal, SF Film, 2019
Genre: Action , Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...