Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Cold War

13. december 2018 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Cold War billede

”Cold War” er en smuk og fin kærlighedshistorie i en uretfærdig tidsperiode.

Den polske instruktør, Pawel Pawlikowski, har før brilleret med den polske oscarvinder ”Ida”, og nu kommer det til en mere personlig historie. Hans nyeste film ”Cold War” er nemlig inspireret af hans forældre, som havde et langvarigt og turbulent forhold. Det er en kærlighedshistorie i en umulig efterkrigstid, hvor kærligheden er noget man vitterligt skal kæmpe for. Dette gør historien meget rørende og passioneret.

Efterkrigstidens Polen
Vi befinder os i 1950’ernes Kolde Krig, hvor musikeren og komponisten, Wiktor ( Tomasz Kot) møder den unge sangerinde, Zula (Joanna Kulig). Selvom de kommer fra vidt forskellige verdner og er helt forkerte for hinanden, bliver de forelsket alligevel. Det er dog ikke nemt at forblive sammen i 1950’ernes Paris, Berlin, Jugoslavien og Polen. Men alligevel bliver musikken og den evige passion og kemi ved med at bringe dem sammen, og vi følger parret turbulente forhold over en længere periode.

En smuk kærlighedshistorie
Filmens centrum må siges at være det forelskende par. Og takket være sublime skuespilspræstationer fra Kot og Kulig formår de at gøre Wiktor og Zula til et troværdigt par. Der er kemi første gang de får øje på hinanden, og selvom de er vidt forskellige, så er deres kemi så overbevisende, at man stadig sidder og holder med dem igennem alle de mange år. Også selv når begge partner bliver fysisk og psykisk voldelige overfor hinanden, sidder man stadig med fornemmelsen af, at de nok skal finde sammen igen.

En visuel fornøjelse
Ligesom Pawlikowskis film ”Ida” anvender denne film også sorte og hvide billeder med et kvadratisk filmformat. Ifølge instruktøren var hans første intension at lave ”Cold War” i farver, men da det kom til udvælgelsen af de mange farvemuligheder vidste ham ikke, hvilken vej han skulle gå. Derfor er de sort-hvide billeder blevet til hans personlige signatur, hvilket også passer 1950’erne ganske glimrende. Disse farver symboliserer også Wiktor og Zulas kontraster, da de er vidt forskellige. Igennem alle disse år formår de også at gå igennem forskellige kærester og ægteskaber. Men kærligheden ender med at overvinde alt. Eller gør den?

”Cold War” er en smuk og personlig kærlighedshistorie. Der er sublime præstationer fra vores hovedkarakterer, som gør dem til et troværdigt og smukt par. Visuelt er filmen en fryd for øjet, og vi får en smag af en umulig efterkrigstid.

Titel: Cold War
Original Titel: Zimna wojna
Premieredato: 13. december 2018
Instruktør: Paweł Pawlikowski
Skuespillere: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza, Borys Szyc, Jeanne Balibar
Spilletid: 88 min.
Selskab: Apocalypso Pictures, Scanbox, 2018
Genre: Drama , Krig , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...