Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Colombiana

14. februar 2012 af Daniel Pilgaard

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Colombiana billede

Sexet lejemorder i jævn actionfilm.

Tilbage i 1980’erne var Luc Besson fransk films nye åbenbaring, endelig var en fransk instruktør trådt i karakter og i stand til at videreføre den fine tradition i fransk filmkunst. Bessons film blev hyldet verden over, ”Subway”, ”Nikita” og ”The Big Blue” var hver især fantastiske film. Besson fortsatte i 90’erne med ”Leon”, ”The Fifth Element” og ”Jeanne D’arc”, det franske sprog blev skiftet med engelsk, men Besson besad stadig de store filmiske visioner. Så stoppede det brat. Siden årtusindskiftet har Besson ikke instrueret en film af mindeværdig karakter, men til gengæld skrevet og produceret i omegnen af 40 middelmådige action-og komediefilm. ”Colombiana” er ingen undtagelse, Her hvor Besson igen vender tilbage til sin forkærlighed for kvindelige lejemordere der er ude på et blodigt hævntogt.

Zoe Saldana (Avatar) spiller Cataleya, som også er navnet på en orkidé fra Columbia. Hendes far er lejemorder for et brutalt columbiansk narkokartel, men ønsker at trække sig tilbage. Det gør man naturligvis ikke i den branche, så hele familien bliver myrdet, mens den 11 årige Cataleya flygter med kuglerne om ørene. Hun ender ved sin onkel i Chicago, som også er lejemorder og netop har mistet sin søn. Cataleya vil være lejemorder, onklen tager hende til sig som en datter og er helt med på at træne hende op til at blive en dræbermaskine. Familiekærlighed når det er smukkest.

15 år og 23 drab senere følger vi Cataleya på en mission i et fængsel, hvor hun yderst udspekuleret myrder en columbiansk gangster. Hver gang hun rydder en af vejen, placerer hun en orkidé på liget. FBI undrer sig, hvem er denne mystiske morder? Narkokartellet undrer sig, hvem slagter alles vores venner? Cataleyas nye kæreste undrer sig også, hvem er denne mystiske skønhed han har mødt? Brikkerne falder på plads for dem alle, som filmens plot udvikler sig i en mere og mere tåbelig retning.

Faktisk er handlingen fra start til slut gennemsyret af ulogiske og underlige handlinger. Men køber man præmissen om slanke smukke kvinder, der myrder løs med våben tungere end dem selv, og slår man ellers hjernen fra i bedste Amalie-stil, ja så er ”Colombiana” skam underholdende nok.

Filmen er instrueret af franske Olivier Megaton, der stod bag ”Transporter 3”. Actionsekvenserne er fint nok instrueret, men der er lang vej igen for Megaton hvis han nogensinde skal stå bag roret på de helt store blockbustere.

Af ekstramateriale er der storyboards og et Making Of. Her fortæller skuespillerne i selv de mindste roller livligt om deres karakterer og hvad der motiverer dem. Det er kørt op i så stor en skala, at det bliver ufrivilligt komisk at høre på. Dertil har Megaton lagt kommentarspor til filmen, her fortæller han at ideen oprindeligt var at lave en fortsættelse til ”Leon”. Besson har i mange år arbejdet med tanken om at følge Mathilda fra ”Leon” som voksen lejemorder. Heldigvis blev det ikke sådan. For der er godt nok langt fra ”Leon” og ”Nikita” til ”Colombiana”!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox

Scanbox

Titel: Colombiana
Original Titel: Colombiana
Premieredato: 10. januar 2012
Instruktør: Olivier Megaton
Skuespillere: Zoe Saldana, Jordi Molla, Lennie James, Michael Vartan, Cliff Curtis
Spilletid: 107 min.
Selskab: TF1 Production, Scanbox, 2011
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...