Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Colossal

6. august 2017 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Colossal billede

Skæv monsterfilm fortaber sig i melodrama

Den spanske instruktør Nacho Vigalondo har allerede vist sin skæve og legende stil med den finurlige tidsrejse-film ’Timecrimes’, og derfor var forventningerne til hans anden engelske-talende spillefilm ’Colossal’ med stærke kræfter foran kameraet i form af den Oscar-vindende Anne Hathaway, den sjove Jason Sudeikis og den talentfulde Dan Stevens også høje.

Desværre skuffer Vigalondo med sin mærkværdige genre-miks af en film, der dog vinder point på sin skrupskøre ide og originalitet.

’Colossal’ følger den arbejdsløse og semi-alkoholiserede Gloria (Hathaway), der efter at blive smidt ud af sin ambitiøse kæreste Tim (Stevens) flytter tilbage til sin lille provins hjemby for at finde sig selv og droppe alkoholen. Her møder hun sin gamle barndomsven, den meget venskabelige Oscar (Sudeikis), som tilbyder hende i et job i sin … bar!

På den anden af kloden angribes Souel af et kæmpe monster – og den forvirrende Gloria opdager en mærkelig og syret forbindelse mellem hende selv og monsteret.

Vigalondo bruger i første del af filmen monster-vinklen effektivt til at skildre Glorias alkoholproblem, og monsteret og de mennesker som den sårer, bliver en fin og skæv metafor for den måde problemet påvirker Gloria selv og især hendes omgivelser. I dens anden del fortaber ’Colossal’ sig desværre i et åndssvagt melodramatisk trekantsdrama, der desværre taber første dels nerve og humor.

Heldigvis skuffer hovedrollerne ikke – og Vigalondo spiller herligt på skuespillernes normale typecastinger. Især Anne Hathaway er herlig som den uheldige Gloria, som i sin fuldskab kæmper med luftmadrassen og sit eget liv. Jason Sudeikis leverer fint modspil, desværre smuldrer karakteren på manuskriptplan, da en pludselig og utroværdig drejning virker forceret. Mens Dan Stevens i en mindre rolle ikke formår at gøre den store figur.

Med mere fokus på humoren kunne ’Colossal’ være endt som en langt mere underholdende film – for den skrupskøre grundide mangler ikke noget – og i disse franchise-tider er det befriende at se en film som tør være skør og gå linen ud – og originalitet bør blive belønnet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Colossal
Original Titel: Colossal
Premieredato: 3. august 2017
Instruktør: Nacho Vigalondo
Skuespillere: Tim Blake Nelson, Anne Hathaway, Dan Stevens, Jason Sudeikis, Austin Stowell, Hannah Cheramy, Nathan Ellison
Spilletid: 109 min.
Selskab: Scanbox 2017
Genre: Drama , Humor

banner
Overskrift Højre Block
The Defeated
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Druk
Hamilton
Bridgerton
Equinox
Soul
Timmy Taber: Ing...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...