Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Corto Maltese

7. december 2004 af Jeppe Krogh

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Corto Maltese billede

Han er en flot enspænder, som kvinderne falder for på stribe. Han er en blanding af Clint Eastwood, James Bond og Indiana Jones, og altid klar på et nyt eventyr.

Han er en flot enspænder, som kvinderne falder for på stribe. Han er en blanding af Clint Eastwood, James Bond og Indiana Jones, og altid klar på et nyt eventyr.

Corto Maltese og hans venner er efter den russiske Zar-families enorme guldskat, som efter sigende skal sniges ud af Rusland på grund af den russiske revolution via den transsibirske jernbane. Maltese og co. er dog langt fra de eneste, der er efter den store skat. Både venner og fjender er også på sporet.

Pascal Morelli, der er filmens instruktør er en stor kapacitet på animationsområdet med både flere serier og film bag sig. Man kan godt se, at instruktøren kender sit håndværk ud og ind. Selvom billederne er lidt stillestående, er de flotte og fantasifulde.

Den historiske kontekst er stor og desværre bliver historien lidt forvirrende. Der sker rigtig mange ting og man skal være vågen for at følge med. Historien kunne med fordel være forenklet lidt og flere bi-historier omkring Corto Maltese bedre forfulgt, men det er vel også en del af karakterens mysticisme, at man aldrig helt ved hvem han er.

Som sagt, er billederne smukke. Billederne stråler af mysticisme, eventyr og oplevelser, men minder en anelse om tegninger. Filmen indeholder dog alt det, som et godt eventyr bør indeholde: en interessant hovedperson, en spændende opgave for hovedperson, der indeholder et vist element af fare for hovedpersonen, og så måske en kærlighedshistorie til at samle det hele.

Corto Maltese fungerer godt, men man har filmen igennem en følelse af, at det er lige meget hvad der sker, så vil han klare sig fint. Det er lidt det samme som James Bond-filmene: de er så forfærdeligt uinteressante, da hovedpersonen altid klarer sig fint og altid er klar med en dumsmart, vittig bemærkning i mundvigen. Corto Maltese er dog meget bedre end Bond-filmene, da den tager sig selv mere alvorlig og ikke er så popsmart som Bond-filmene. Denne seer giver Corto Maltese 3 stjerner ud af 6. Velbekomme.

Ekatramaterialet er lige noget for feinschmeckere. Der er flere interviews med folkene bag filmene, lige fra producenten over forfatteren til instruktøren. Der er illustrationer og så videre med tilhørende kommentarer om vores hovedperson, Corto Maltese. Denne seer havde dog gerne set et kommentarspor til filmen, som kunne forklare nogle flere ting om Corto og om historien. Ekstramaterialet får 4 stjerner ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox.

Titel: Corto Maltese
Original Titel: Corto Maltese
Premieredato: 29. november 2004
Instruktør: Pascal Morelli
Skuespillere: Richard Berry, Patrick Bouchitey, Barbera Schulz
Spilletid: 92 min.
Selskab: Gébéka Films, MK2 Diffusion, Scanbox Finland, Studio Canal
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...