Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

CPH:PIX 13 - New Talent Grand PIX - Del 2

19. april 2013 af Mette Frydenvang Bjerg Skriv en kommentar

CPH:PIX 13 - New Talent Grand PIX - Del 2 billede

SOFs dækning af CPH:PIX 13 - New Talent Grand PIX

De sidste fem film, der også var med i konkurrencen om CPH:PIX hovedpris, New Talent Grand PIX, er, ligesom den første omgang film, en pose blandet. Vi føjer lande som Israel, Argentina, Tyskland, Frankrig og Italien til listen af lande og fuldfører verdensrejsen i film, der giver hver deres bud på, hvad film er og skal være. Alle har de givet os et nutidigt indtryk af, hvordan det står til i deres del af verden, og alle har uden undtagelse leveret personlige og interessante historier.

"Youth", der foregår i Israel, fortæller om en skudsikker plan, der går galt, fordi den netop går, som den skal. En økonomisk situation på hjemmefronten får de to brødre til at ty til drastiske metoder i form af kidnapning og pengeafpresning. De to unge tilsidesætter moral, love og kodeks i forløbet, men formår at beholde en vis menneskelig værdighed. Et stærkt portræt af hvad to unge mænd med for meget fritid kan finde på.

Den tyske "The Strange Little Cat" er PIXs korteste med sine kun 72 minutter. Denne ”day-in-a-life”-fortælling om en standard familie i en standard lejlighed med standard problemer foregår kun et sted – i lejligheden, alt i mens en lille orange kat spankulerer rundt. Det er også meget hyggeligt at følge en familie og deres kat rundt på en enkelt location, men i en sådan situation føles de kun 72 minutter desværre for lange.

"The Interval" tager os til Italien, og viser os hvilke eventyr der kan opstå når to unge mennesker er tvunget til at tilbringe en dag sammen i et kæmpe stort gammel hus med en tilsvarende kæmpe stor have. Men hvorfor er de der og hvorfor er det så vigtigt at de bliver der? Det dagslange interval byder på gode historier, gys, overtro og venskab.

I franske "Ombline" har titelrollen en temperament, der slår gnister, og det har indtil videre kostet hende hendes frihed og kan måske ende med at koste hende hendes nyfødte søn. Et stærk mor-søn portræt, der foregår indenfor fængslets store og altomsluttende mure, der viser, hvor svært det er at ændre sig, når et fængselsophold let kan gøre én kriminel.

"Night", en argentinske stemningsfilm, der på uhyggelig vis skaber en film næsten udelukkende ved hjælp af filmens lydside. Disse optagelser af en fortvivlet ung mand, der afhøres efter hans selvmord, skaber en utilpas stemning. En stemning der forstærkes af de efterladte venners håndtering af selvmordet og efterfølgende reaktioner.

Vinderen blev, som afsløret på PIXs hjemmeside, den tyske "The Strange Little Cat". Det var ikke den film, der hos SOF, fik de fleste stjerner, men et stort tillykke til Ramon Zürcher skal det alligevel lyde fra denne anmelder, og det bliver spændende at se, hvad hans næste projekt bliver.

Mette Frydenvang Bjerg
Anmelder, Cinemaonline


Link: http://onlinefilmjournalister.dk/banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...