Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

CPH:PIX åbner i denne uge

14. april 2009 af David Lund Skriv en kommentar

CPH:PIX åbner i denne uge billede

Masser af spændende film fra Danmarks mest ambitiøse filmfestival til dato. ON-Z er på pletten fra starten af!

Man kan anse den nyfødte festival CPH:PIX som Danmarks mest ambitiøse filmfestival indtil nu. Som navnet antyder, er den placeret i de københavnske biografer, og vil løbe fra d. 16. april til d. 26. april med alt godt fra hele verdenen. CPH:PIX har naturligvis fået navn fra dokumentarfestivalen CPH:DOX, og er resultatet af en fusion mellem NatFilm Festivalen og Copenhagen International Film Festival (CIFF). Det ambitiøse i festivalen er ikke alene det faktum, at den uddeler flere priser, men også det faktum at flere af filmskaberne præsenterer deres film samt, at der er blevet plads til presseakkreditation gør, at man med det samme tager hele projektet meget seriøst.

Politikens Publikumspris der er kendt fra CIFF, har i denne omgang 20 nominerede film, hvor vinderen får støtte og distribution i Danmark til en værdi af 125.000 kr. Der er naturligvis masser af spændende film på programmet i forvejen, men de mest interessante valg i denne kategori for mit vedkommende er vinderen af en sølvbjørn i Berlin ”Everyone Else”, den asiatiske anti-love story ”My Dear Enemy” og den Oscar-nominerede ”Revanche”.

Som noget nyt for de fusionerede festivaler er der lagt vægt på debuterende instruktører. Prisen New Talent Grand Prix uddeles af en international jury, og vinderen får overrakt 50.000 Euro ved CPH:PIX Awards d. 25. april i Glyptoteket. Blandt de nominerede er der igen gengangere fra Berlin Filmfestivalen i form af ”Gigantic”, ”Nord” og ”Katalin Varga”. Alle 3 har jeg allerede set, og de anbefales såmænd alle sammen. ”Gigantic” er en finurlig næsten dialogfri film, ”Nord” er en meget morsom road-movie og ”Katalin Varga” en deprimerende voldshistorie ikke langt fra Michael Haneke. Udover det er der en lang række film jeg skal have set, heriblandt den danske nominering ”Velsignelsen”, der snart får dansk biografpremiere.

Som vi kender det fra NatFilm Festivalen, er der en avis på gaden, der forklarer kort og godt om alle festivalens film, og viser deres spilletider. Hvis man blot har den mindste interesse i film, anbefales det at skaffe denne avis hjem, og studere programmet grundigt, samt sørge for at købe billetter i god tid. De fleste film har kun enkelte forestillinger, og mange af dem nærmer sig allerede at blive udsolgt. Personligt glæder jeg mig til nazistiske zombier i ”Død Sne”, en kattebamse som hovedrollen i en ellers almindelig spillefilm ved navn ”Pussy Soup”, Charlie Kaufmans nye sære opus ”Synecdoche, New York”, claymationfilmen ”Coraline” der vises i 3D (hvilket klassikeren ”The Nightmare Before Christmas” også gør, og så endda i Planetariet) og mange mange flere. ON-Z vil følge festivalen nøje, og bringe små reportager om filmene, priserne og andre spøjse ting undervejs.banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...